Помош, софтверски проблеми и совети

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
најверојатно ти се кочи поради тоа што има еден куп клипови , затоа користи си некој адон за флеш блок
јас користам флеш контрол и немам мн проблеми побрзо вчитува страни не кочи поради реклами од сите страни и слично корисен е и врши работа :)

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Па заради тоа се кочи де... инаку пробав со мозила и исто како и со Хром и Опера... ваљда е како шо кажа слоббо до тоа што има мн клипови...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Користам Windows 7 Ultimate 64bit на десктоп компјутерот. Од сабајлево застанува на Welcome екранот и само врти ли врти и никако да стигнам до десктопот.

Има ли некој искусено ваков проблем досега, и како го решил? (ако го решил)

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Користам Windows 7 Ultimate 64bit на десктоп компјутерот. Од сабајлево застанува на Welcome екранот и само врти ли врти и никако да стигнам до десктопот.

Има ли некој искусено ваков проблем досега, и како го решил? (ако го решил)
Да не имаш во скоро време менато некоја компонента?
Пробај во сејф мод да влезиш...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Да не имаш во скоро време менато некоја компонента?
Пробај во сејф мод да влезиш...
Немам ништо ново, нит хардвер нит софтвер. Во сејф мод влегов, креирав и нов user ама исто. Ги исклучив сите „непотребни“ делови за стартување на компјутерот, пак исто. Поминав и chkdsk команди во cmd...

Има уште неколку опции да ги проверам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кога ја отварам темата Дабстеп траки, anyone? цел компјутер ми заглавува и нон стоп Shochwave crush и треба да го рестартирам... само со оваа тема др се е ок... што ра правам?? Знае понекојпат и на други работи да прави на ју тјуб или фејсбук... Користам Хром што е проблемов ??
Инсталирај постара верзија на Flash player = solved.

Друг можен проблем е драјверот на графичката, или пак графичка која е пред расипување, за да се дознае што е операцијата е прилично долга и напредна, ти нема да се снајдеш...ако сакаш да дознаеме што е точно прати ми пп.

Немам ништо ново, нит хардвер нит софтвер. Во сејф мод влегов, креирав и нов user ама исто. Ги исклучив сите „непотребни“ делови за стартување на компјутерот, пак исто. Поминав и chkdsk команди во cmd...

Има уште неколку опции да ги проверам.

Хардверски проблем најверојатно....биди малце појасен, дали успеа да влезеш во safe mode, и да го користиш пс то барем кратко?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Хардверски проблем најверојатно....биди малце појасен, дали успеа да влезеш во safe mode, и да го користиш пс то барем кратко?
Неколку скенирања на хардот преку дос, и со два обиди да го стартувам прекy Last good configuration that worked по вториот обид стигнав до десктопот. Во safe mod немав никаков проблем да влезам, се беше ок.

Кога се врати во нормала со Ccleaner ги скенирав регистрите и еве сега 2-3 рестарти се логира како што треба. Random Windows problems, as per usual.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Windows Media Player не сака RIP CD да направи, не е до CD-то, пробав со повеќе. Кој друг програм може да ми послужи?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Секогаш кога ќе го пуштам лаптопов ми се појавува ова.
Untitled11.jpg

Што е проблемот?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некоја апликација која најверојатно ти дошла со лаптопот крашнува.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
и сеа шо да праам?
Сеа, ако знаеш дали ти треба таа апликација или не, избриши ја. Ако не, преинсталирај ја барем.

Можно е да е и вирус....ако не можеш да се снајдеш дај ми user и pass од team Viewer преку пп, ќе се обидам да го решам проблемот.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ќе пробам со преинсталација, ако не бидне нишо...ќе барам друго чаре.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ќе пробам со преинсталација, ако не бидне нишо...ќе барам друго чаре.
На што преинсталација кога не знаеш кој е софтверот? Или планираш поради ваков проблем да го реинсталираш windowsот?
Симни ова
пушти го, одбери main menu -> do a system scan and save a logfile
ќе си одработи тоа и кај што ти е hijackthis.exe (најчесто desktop) ќе има hijackthis.log
влези во тоа, селектирај све копирај и прати ми во приватна порака

M

Mr.InF3ction

Гостин
NelTu
Иди run > msconfig > startup исклучи се освен антивирус и некоја друга програма ако ти треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom