Ракомет, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Судиите го клецнаа финалето, исклучувањата во вториот дел немаа врска. Продолженија инаку не бегаа. Не знам како играчките и тренерот останаа толку смирени на судиските одлуки, за ништо по 2 минути ги вадеа. Сепак големо браво за ракометарките на ЦГ, оставија голем печат во клубскиот и репрезентативниот ракомет годинава. На крајот повеќе се радуваа они и нивните навивачи отколку норвежанките. Немаше никаква разочараност ни во гласот на црногорскиот коментатор. Невиден успех на нивниот ракомет.

Попович и Савич во пензија со сребро од ОИ. Браво цуре ! (y)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мене ми е криво ....до кога скандинавците ќе добиваат судиска помош ?

Куров ми , заслужија црногорките да освојат - не дека норвежанките се слаби , ама црногорките им одржаа лекција денес ....со играч мање , со два играча мање им даваа голови , какви само акции не правеа ....ама не ...судиски курви од франција - за секој допир 2мин аут - Попович изеде шамар у една контра (при крајот , кога и направија пенал ...) исклучување жими курот ....а на 1 гол разлика + пенал за ЦГ и на 1мин до крај ....одвратни се судииве ...ОДВРАТНИ !

ЗЛАТНИ !

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Немам зборови за борбеноста и пожртвуваноста на Црногорките во ракометот! Се наежив на крај кога им ги ги делеа медалите. Бевме собрани и навивавме за нив повеќе и од за Македонија и тоа на РТЦГ, коментаторите беа врв!

Можда на ЕП во Србија ќе бидат златни, ама без Поповиќ нз...
Така се бранат боите на својата земја! Можам да замислам само како ќе било во Подгорица да победеа. Ама нивното сребро вреди злато. За судиките No comment - BITCHES!

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.485
Поени од реакции
1.854
Прави лавици црногоркиве, да не ги утепаа судиите со исклучувања и злато ке освоеа.

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
а го избраја најдобриот тим?бек,крило ,стрелец и тн?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Штета за Хрватска што ќе се задоволи само со бронзата, златото беше печено за нив. Се надевам дека ватерполото нема да им избега...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Штета за Хрватска што ќе се задоволи само со бронзата, златото беше печено за нив. Се надевам дека ватерполото нема да им избега...
Какво печено бе..секое големо натпреварување хрватите први во групите и секогаш во нокаут фазата влегуваа како најголеми фаворити и секогаш јадеа по капа од Французите..веќе истата слика со години наназад а тоа значи дека повеќето играчи во тимот се психички слаби и немаат мадиња како што се Копљар,Дувњак,Лацкович,Чупич...на сите овие играчи му се фаќаат рацете кога ќе играат против Франција па и плус Омејер на памет ги знај сите кај шуткаат...само Хорват и Балич имаат мадиња во тимот но џабе му е кога и Голужва му е тренер максимално достигнување на секое големо натпреварување ќе му биди бронза

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Тоа е тоа тешко да се врати унгарија од оваа негатива,хрватска,ќе освои бронза,ама сепак мала утеха е тоа за нив.

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
The 2012 Olympic All-Star Team has been announced:

Left wing: Jo Hyobi (KOR)

Pivot: Heidi Loke (NOR)

Right wing: Alexandra Nascimento (BRA)

Left back: Bojana Popovic (MNE)

Allround back court: Marta Mangue (ESP)

Right back: Katarina Bulatovic (MNE)

Goalkeeper: Kari Aalvik Grimsbo (NOR)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
The 2012 Olympic All-Star Team has been announced:

Left wing: Jo Hyobi (KOR)

Pivot: Heidi Loke (NOR)

Right wing: Alexandra Nascimento (BRA)

Left back: Bojana Popovic (MNE)

Allround back court: Marta Mangue (ESP)

Right back: Katarina Bulatovic (MNE)

Goalkeeper: Kari Aalvik Grimsbo (NOR)

Goalkeeper: Kari Aalvik Grimsbo (NOR) нема грешка.
Абе да цркнат еден ден овие што го прават најдобриот тим.

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Goalkeeper: Kari Aalvik Grimsbo (NOR) нема грешка.
Абе да цркнат еден ден овие што го прават најдобриот тим.
Па во право се,само што за голман требаше да биде од Црна-Гора а пикер требаше Шпанкана,на другите позиции правилно се избрани

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419
Ако проанализирате онака површнски репрезентациите од двете полуфиналиња Франција , Унгарија, Шведска и Хрватска ... само Хрватска имаше добар настап и стигна на двапати до полуфинале на двата турнири што се одржуваа годинава. Знам дека тоа може ништо не значи ама покажува дека ако добро се испланираат силите во ракометот успехот и не е така недостижен, но и ако се земат французиве за анализирање више почнаа да ја штедат генерацијава а подмладувањево и мењање генерација баш и не им иде...

• Ми се допаѓа
Reactions: wgt

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Добро се држи шведска,уште малку подобра игра,и имаат шанса да ја изненадат франција.
--- надополнето: 12 август 2012 во 17:13 ---
Многу им фали додер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom