Прашања и одговори

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дали има ограничен број,за тоа колку средни можеш да смениш ? јас имам 2 до сега,а ми кажаа демек 3 било максимум...точно е ?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
ме интересира кои се мозни работни места по завршување на градезен факултет - геодезија, на пример дали мози да се работи како професор по физика?

Член од
7 март 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
Дали некој може да ми каже дали има квалитетна настава и дали може да се стекне добро знаење на студиите по информатика на Технички фак. во Битола,имам разговарано со некои и не го фалат баш па затоа сакам да слушнам некој и од овде што знае нешто повеќе(јасно ми е дека не може да се спореди со финки ама дали може да се стекне добро знаење за понатамошно занимавање од таа област....).

Член од
13 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дали некој знае до кога трае електронското пријавување за на уким?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Прашање до форумот.Има ли некој информација во врска со запишување на факултет(економија менаџмент и сл.)со програмата од владата за над 40год.Има ли некој што е упатен во таа работа,дали сеуште важи,за кој факултети се однесува,колку е партиципација годишна и слично.Фала однапред за одговорите.Поздрав

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Дали некој знае до кога трае електронското пријавување за на уким?
и јас би сакал да знам, дали е и тоа до 16ти кога треба лично да се поднесат документи или не ? Диплома и свидетелства уште немам земено од гимназијата, рекоа дека на 10ти ќе ни ги давале па не знам дали ќе стигнам на време.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Знае ли некој кога почнува испитната сесија на Технолошки???

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
дали кога електронски ке се упишам треба да ми дадат некое бројче или?Затоа што ми кажаа дека со тоа бројче треба да одам на уписите за факултет на 16 или?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Се наоѓа ли во населба Аеродром добро среден стан за двајца, до кај 170-200 евра стан. Многу станови имам проверено сите се со катастрофални услови, па сакам да прашам од искуства од вас студентите дали сепак може да се најде некој чист стан не мора нов, но барем добар за живеење. И да, дали е касно месец пред почетокот на факултетот да се наоѓат станови, мислам дали е добро време сега да се најде добар стан?

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
и јас би сакал да знам, дали е и тоа до 16ти кога треба лично да се поднесат документи или не ? Диплома и свидетелства уште немам земено од гимназијата, рекоа дека на 10ти ќе ни ги давале па не знам дали ќе стигнам на време.
Кога се поднесуваат лично документи? На денот на пријавување или на денот на запишување?!

Член од
13 јуни 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Me interesira koi dokumenti se potrebni za upis na fakultet...moze li nekoj da mi kaze..ili barem da mi kaze kade mozam da pobaram ?

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
Дали за упис треба извод и државјанство не постари од 6 месеци?
Нема врска колку се стари.
Me interesira koi dokumenti se potrebni za upis na fakultet...moze li nekoj da mi kaze..ili barem da mi kaze kade mozam da pobaram ?
Цитирам од конкурсот
При пријавувањето за запишување на факултетите кандидатите ги поднесуваат следниве документи:
1. пријава за запишување
2. оригинални свидетелства од сите класови
3. документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование)
4. извод од матичната книга на родените
5. доказ за државјанство на РМ (уверение или решение)
6. потврда за уплатa:
- 300 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои не се врши проверка на
знаењата и умеењата, односно
- 500 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на
знаењата и умеењата по еден предмет
- 1000 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на
знаењата и умеењата по повеќе предмети

Кога се поднесуваат лично документи? На денот на пријавување или на денот на запишување?!
На денот на пријавување.

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Под пријава за запишување од документите кои треба да се носат на факултет се мисли на онаа електронската или има нешто посебно што треба да се пополни?

Kajgana Shop

На врв Bottom