- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
Дали има ограничен број,за тоа колку средни можеш да смениш ? јас имам 2 до сега,а ми кажаа демек 3 било максимум...точно е ?
и јас би сакал да знам, дали е и тоа до 16ти кога треба лично да се поднесат документи или не ? Диплома и свидетелства уште немам земено од гимназијата, рекоа дека на 10ти ќе ни ги давале па не знам дали ќе стигнам на време.Дали некој знае до кога трае електронското пријавување за на уким?
Кога се поднесуваат лично документи? На денот на пријавување или на денот на запишување?!и јас би сакал да знам, дали е и тоа до 16ти кога треба лично да се поднесат документи или не ? Диплома и свидетелства уште немам земено од гимназијата, рекоа дека на 10ти ќе ни ги давале па не знам дали ќе стигнам на време.
Нема врска колку се стари.Дали за упис треба извод и државјанство не постари од 6 месеци?
Цитирам од конкурсотMe interesira koi dokumenti se potrebni za upis na fakultet...moze li nekoj da mi kaze..ili barem da mi kaze kade mozam da pobaram ?
При пријавувањето за запишување на факултетите кандидатите ги поднесуваат следниве документи:
1. пријава за запишување
2. оригинални свидетелства од сите класови
3. документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование)
4. извод од матичната книга на родените
5. доказ за државјанство на РМ (уверение или решение)
6. потврда за уплатa:
- 300 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои не се врши проверка на
знаењата и умеењата, односно
- 500 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на
знаењата и умеењата по еден предмет
- 1000 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на
знаењата и умеењата по повеќе предмети
На денот на пријавување.Кога се поднесуваат лично документи? На денот на пријавување или на денот на запишување?!