Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Па ти викам се сте препишале од библијата:pos:

Ама полошо е што вие го практикувате тоа, а другите не ;)
Ова смеење ти е од немајкаде, јас би рекол кисело смеење, бидејќи мајтапот кој го замисливте да го терате со муслиманите не ви излезе на арно. Џабе емотикони, џабе болдирања...
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:35 ---
Тоа го знам.Туку вие го викавте Теврат ако не се лажам.Дали според вас и тој е преправан од човечка рака?
Да, според Исламот Тевратот претрпел битни измени од страна на евреите ,па Бог интервенирал со испраќање на Иса а.с. и неговата книга Инџил, како опомена за евреите .
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:36 ---
И да сакаш нема да можеш, религијата не ти дозволува бидејки патлиџаните биле христијани по вера. :facepalm::facepalm::facepalm:

Салафистите до муслиманите: Не јадете домати, тие се христијански!

Еве почитувани читатели колку религијата може да го издебилизира народот.

П.С да, да и кечап не смеете, ке одите во џенемот! :icon_lol:
Извини вака, ама морам да признаам дека си многу прост!

M

Muranyi

Гостин
Ова смеење ти е од немајкаде, јас би рекол кисело смеење, бидејќи мајтапот кој го замисливте да го терате со муслиманите не ви излезе на арно. Џабе емотикони, џабе болдирања...
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:35 ---

Да, според Исламот Тевратот претрпел битни измени од страна на евреите ,па Бог интервенирал со испраќање на Иса а.с. и неговата книга Инџил, како опомена за евреите .
Ок,до тука се е во ред.Според тебе,зошто семоќен и сезнаен Бог,кој однапред знаел што ќе се случи,допуштил да се исподесат такви пиздарии како менување на светите книги од страна на Евреите,подоцна и Христијаните?Зошто не дали ветување дека и нив ќе ги чува како што дал ветување за Куранот?И зошто ги одбрал Евреите како заштитен народ,уште во времето на Мојсеј кога знаел какви заебанции ќе му направат,па подоцна дури и ги преколнува(според вас)?
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:41 ---
Не е тој прост,прости се тие таканаречени духовни лидери ака имами кои си земаат за право да пропагираат работи кои не ги пишува во Куранот.Биди си искрен.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Е не знам кој е прост, другите нека оценат, не велам јас дека патлиџаните се христијански :facepalm:, во 21 век попросто од тоа, здравје.:facepalm: Тоа ти е школски пример за простоќа, неизлечива од најлош вид.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Е не знам кој е прост, другите нека оценат, не велам јас дека патлиџаните се христијански :facepalm:, во 21 век попросто од тоа, здравје.:facepalm: Тоа ти е школски пример за простоќа, неизлечива од најлош вид.
Ти бе, ти си прост. Намерно те пуштив да земеш залет, знаејќи однапред дека ќе ја пласираш таа глупост која и те како може да се земе за неверодостојна . Ова беше исто така школски пример за простоќа, неизлечива од најлош вид.

Ај сеа прашај ме за сателитска антена.:tapp: Токмак.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ти бе, ти си прост. Намерно те пуштив да земеш залет, знаејќи однапред дека ќе ја пласираш таа глупост која и те како може да се земе за неверодостојна . Ова беше исто така школски пример за простоќа, неизлечива од најлош вид.

Ај сеа прашај ме за сателитска антена.:tapp: Токмак.
Врати се во основно (ако си бил некогаш) и научи да читаш, не ја пласирав јас таа вест, туку твоите дебилни колеги од друштвото на камикази ја пласирале. Оди на нив лечи комплекси.

M

Muranyi

Гостин
Ајде последно прашање,зашто одам да гледам филмче:како ќе ја искусат љубовта дечко и девојка,Муслимани,ако претходно немаат никакви физички контакти и односи кои знаеме дека се забранети во Исламот?Од каде ќе знаат дека се сакаат и дека се еден за друг?Добра ноќ.
Ќе сака ли некој да се обиде да ми одговори на прашањето?Навистина ме интересира вашиот став.Или ако немате џокер-повикај Куран не одговарате?

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ало...фракфурт...
Ова третово е БУДИЗАМ....
Дефинирајте си добро што е БУДИЗАМ а што АТЕИЗАМ
Какви дезинформации..... неверојатно за 21 век
каде прочита будизам, жити буда

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Оф топик
Абе пред некој месец му кажаа дека будизмот е атеистичка религија и сега мисли и дека атеизмот е религија и со тоа будизам=атеизам.
Јбг логика :pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Ало...фракфурт...
Ова третово е БУДИЗАМ....
Дефинирајте си добро што е БУДИЗАМ а што АТЕИЗАМ
Какви дезинформации..... неверојатно за 21 век

Фракфурт овде :pos:.

Ова третото не Будизам туку вистински гласи Non religious.

Така да кој шири дезинформации сега и кој јаде бурек на непроверени нешта.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Оф топик

Абе пред некој месец му кажаа дека будизмот е атеистичка религија и сега мисли и дека атеизмот е религија и со тоа будизам=атеизам.
Религија и логика тешко одат заедно :)

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Оф топик

На мене пред некој месец ми кажаа.....ама на вас уште ви немаат кажано што е будизам а што атеизам...
ебави атеастичките будисти ебави.....
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:07 ---
ало франкфурт...
трета религија на светот е будизмот...не се просеравајте со тоа атеистичката логика по форумов...демек пуцате од логика и наука...:pos:
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:10 ---
Фракфурт овде :pos:.

Ова третото не Будизам туку вистински гласи Non religious.

Така да кој шири дезинформации сега и кој јаде бурек на непроверени нешта.
а кој тврти тоа...не религија....тоа религиозните атеисти да не го тврдат?...:tapp:
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:16 ---
Оф топик

Сталкерот....нели знаеше наука и логика...ама кога те повикав на темата за Тесла, си ја подвидка опашката....срам те беше дека не разбираш ништо нели, од тоа што рекол Тесла...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Офф
ало франкфурт...
трета религија на светот е будизмот...не се просеравајте со тоа атеистичката логика по форумов...демек пуцате од логика и наука...:pos:
Ластовица овде сокол, религија да, ама прочитај горе на сликата шо е напишано.
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:22 ---
Сталкерот....нели знаеше наука и логика...ама кога те повикав на темата за Тесла, си ја подвидка опашката....срам те беше дека не разбираш ништо нели, од тоа што рекол Тесла...
Ти сакаше да го анализираме Тесла како личност и човек не да зборуваме за наука. Мене лично од психологија ме интересира само однесување на масите, не и психолошкиот профил на точно определени личности. Ако сакаше да зборуваме за Тесла како историска личност, пак не ме интересира, глупо ми е, има веќе се запишано, остатокот е шпекулации. Ако сакаш да зборуваме за нака и научни достигнувања, слободно, ама бар да е потврдено со факти.
П.С.
Нели ти побарав да ми објасниш некоја,точно одредена теорија, негова теорија пред да почнам да дискутирам со тебе за Тесла?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На мене пред некој месец ми кажаа.....ама на вас уште ви немаат кажано што е будизам а што атеизам...
ебави атеастичките будисти ебави.....
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:07 ---

ало франкфурт...
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:10 ---

а кој тврти тоа...не религија....тоа религиозните атеисти да не го тврдат?...:tapp:
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:16 ---

Не знаеш повеќе што зборуваш. Главен мајтап си на подфорумот. Скроз ти избега топчето, религија, атеизам, хаос...

:confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom