Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Види, можеш да сереш сарказам колку сакаш. Кога гледам ровови по улица, очекувам да видам и работници кои работат. А не после на телевизија да ми кукаат дека немале работа, никој не ги најмувал, не чинела државава и слично. А вака ги нема ни на една раскопина, ни друга, ни трета.

That's my whole fucking point.

Сега удри resume на твојот сарказам. Очигледно кога не ти прија напишаното, немаш поинаков начин на реплицирање.
Не е сарказам, климент Охридски, илинденска и куп споредни улици (ете во к.вода ми текнува на иван козаров накај економско) се направија сами од себе. :) А тоа што може не си видел работници на 42 степени, мене не ми е чудно:)

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Таман до 2014 ќе си ја пееме од Северина-Град без људи,затоа што не ќе може да се помине од починатите.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е сарказам, климент Охридски, илинденска и куп споредни улици (ете во к.вода ми текнува на иван козаров накај економско) се направија сами од себе. :) А тоа што може не си видел работници на 42 степени, мене не ми е чудно:)
За воља на вистината направија улици низ Скопје. Илинденска е супер, Климент го проширија, на Партизанска и фрлија нов асфалт, уличките околу Драмски сите ги раскопаа и ги средија. Барем Скопје сега за сега не треба да се жали за улици.
Гледаш каде е разликата помеѓу мене и тебе мјолнирче едно?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
За воља на вистината направија улици низ Скопје. Илинденска е супер, Климент го проширија, на Партизанска и фрлија нов асфалт, уличките околу Драмски сите ги раскопаа и ги средија. Барем Скопје сега за сега не треба да се жали за улици.
Гледаш каде е разликата помеѓу мене и тебе мјолнирче едно?
И Карпош е добро среден. Сега сме исти леандриче?:)

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Од секогаш бил среден мјолнирче, од секогаш. Сега и Аеродром конечно е заличен. :)
и после не биле 64% оптимисти...а бе па на мое ќе си дојдеш! :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Дај бе не манипулирајте со анкетава,што е ова :cautious:

Иначе алал им вера,наместо до сега 70% да го поддржуваа проектов,ќе биде обратно,све тоа ради 1000 споменици на к*р квадратен километар + тужни врби и закотвени галии.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Иначе алал им вера,наместо до сега 70% да го поддржуваа проектов,ќе биде обратно,све тоа ради 1000 споменици на к*р квадратен километар + тужни врби и закотвени галии.
Да може одново да се стави анкетава, јас гарантирам дека ќе се расплачеш од резултатите :)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Не манипулираат, тоа е дел од работното лето, не забележуваш на секои 2 саати тема со линкови од а1он и од либертас?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Тоа е кога ќе се претера, кога во ваква криза не се застанува со насилното разубавување на центарот на Скопје. Да, денес многу поинакви би биле резултатите на анкетата, но и ова е знак дека на многумина им прекурчува од овие работи.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Анкетата не е воопшто мерило за вистинската подршка која ја има СК2014. Немој да се залажувате! Јас гаранирам дека добар дел (>60%) од тие што гласале со ДА, гласале кога проектот не беше воопшто почнат или беше на самиот старт. Да се направи нова анкета, на една шака се бројат љубителите на кичерај кои ревносно ќе го подржуваат овој проект. Всушност, не знам дали се работи за љубов кон кичот или обврска кон некого... :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom