Нарекувајте го исламот "ислам"

S

Shaman

Гостин
Мене не ми е јасно зошто сеуште им се дозволува пристап на форумов,
на некои суштества кои се само бедни изговори за луѓе и кои под превез
на некоја нивна виртуелна реалност имаат храброст да оправдаат убиство на невини луѓе.
Во исто време тие истите, шират лаги и нетрпеливост и дволично лажат.

Така е. Тоа повеќе личи на воена доктрина, која користи примитивни методи
и која страшно ќе потфрли во својата идеја. На крај, за најголемите страдања
на муслиманите, ќе бидат одговорни само муслимани. Искрено, голема
штета, затоа што се работи само за обични луѓе. Сепак, тој што поддржува
пропагира и спроведува насилство над друго човечко суштество, за мене
престанува да биде човек и станува ѕвер. А со дивите ѕверови, се знае како
треба.......

kill it with fire!

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
на некоја нивна виртуелна реалност имаат храброст да оправдаат убиство на невини луѓе.

треба.......

kill it with fire!
Братко тогаш не си многу различен од нив :(
Насилството со насилство (омразата носи само омраза) не се решава. Тоа ти е крвната одмазда . . . бесконечен круг на убивање и насилство . . .
Не ќе да е чарето во насилството (плус ко ќе се соберат големи маси на луѓе со заеднички “непријател“ многу лесно насилството ескалира и се прај војна :( :( :( )

S

Shaman

Гостин
Насилството со насилство (омразата носи само омраза) не се решава. Тоа ти е крвната одмазда . . . бесконечен круг на убивање и насилство . . .
Не ќе да е чарето во насилството (плус ко ќе се соберат големи маси на луѓе со заеднички “непријател“ многу лесно насилството ескалира и се прај војна :( :( :( )
Јас само си се потпирам на правото да си се бранам со сите расположиви
средства и на сите можни начини.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
Точно, на нивното континуирано насилство треба да се одговори со веднење глава. пожелно е сам да си ја наместиш на пенушката (и крагната да ја тргнеш од вратот).
Тоа е вистинскиот одговор.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

треба.......

kill it with fire!

Зошто со огин. Зосто мора се толку насилно да заврши.
Има и похумани начини со помалце уништување.
Како на пример Неутронската бомба

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
. . . ете како ке заврши светот (барем каков што е сега) - неславно...
бомби од едната страна, бомби од другата и ќе се се бомбардираме така . . . “ќе ги сотриме“ ќе мислат непријателите и од двете страни, а уствари ќе ја уништиме земјата и себе си и другите... и нема да оставиме многу за идните генерации. Пошо последиците од војните долго траат, па како шо има ’софистицирано’ оружје денес . . . богами лошо може да биде . . . денес сите големи држави/сили имаат атомски глави... и слични страња кои се се’ ама корисни НЕ

M

Muranyi

Гостин
бомби од едната страна, бомби од другата и ќе се се бомбардираме така . . . “ќе ги сотриме“ ќе мислат непријателите и од двете страни, а уствари ќе ја уништиме земјата и себе си и другите... и нема да оставиме многу за идните генерации. Пошо последиците од војните долго траат, па како шо има ’софистицирано’ оружје денес . . . богами лошо може да биде . . . денес сите големи држави/сили имаат атомски глави... и слични страња кои се се’ ама корисни НЕ
Нема да е првпат де,ништо страшно.И така сме 4. цивилизација на Земјата:)
Се шалам,но твојот пацифизам не е решение на ништо.Хипотетички,јас дома да ти влезам насилно,да те претепам како животно,да ти ја силувам целата фамилија,ти што ќе направиш?Уште ќе бидеш пацифист и ќе ми викаш-води љубов,не војна?Твојот став е супер,но во некој друг свет или некои идни утопистички времиња.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Наведната глава, сабја не ја сече.

Е мој пријателе:(

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Нема да е првпат де,ништо страшно.И така сме 4. цивилизација на Земјата:)
Се шалам,но твојот пацифизам не е решение на ништо.Хипотетички,јас дома да ти влезам насилно,да те претепам како животно,да ти ја силувам целата фамилија,ти што ќе направиш?Уште ќе бидеш пацифист и ќе ми викаш-води љубов,не војна?Твојот став е супер,но во некој друг свет или некои идни утопистички времиња.
Ти ко да имаш нешто против мене, или тие шо немаат иста идеологија ко твојата !? :D
--- надополнето: 10 август 2012 во 15:21 ---
Наведната глава, сабја не ја сече.

Е мој пријателе:(
искрено не те сваќам, каква наведната глава?

M

Muranyi

Гостин
Ти ко да имаш нешто против мене, или тие шо немаат иста идеологија ко мојата !?
Немам ништо против тебе,напротив.И баш би сакал да живеам во свет каков што ти си го замислуваш.Но ти пишав,во некоја далечна иднина.....јас на убиство на невини деца не можам да вратам со љубов или да опростам.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Јас само си се потпирам на правото да си се бранам со сите расположиви
средства и на сите можни начини.
Ти можеш да се потпреш и на мојов, ама сепак не можеш на муслиманите да им го скратиш правото да членуваат на овој форум.
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:43 ---
Точно, на нивното континуирано насилство треба да се одговори со веднење глава. пожелно е сам да си ја наместиш на пенушката (и крагната да ја тргнеш од вратот).
Тоа е вистинскиот одговор.
Абе да пукниш од мака. Просто ме чуди како можеш да живееш вака понижуван во сопствената држава. Ту јаз'к!
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:48 ---
Хипотетички,јас дома да ти влезам насилно,да те претепам како животно,да ти ја силувам целата фамилија,ти што ќе направиш?Уште ќе бидеш пацифист и ќе ми викаш-води љубов,не војна?Твојот став е супер,но во некој друг свет или некои идни утопистички времиња.
Реалистички, ова го имаш во многу земји во светот каде наголемо ловецот изигрува жртва, само што вие тоа не сакате да го признаете, друже. Инаку респект до MakeLOVEnoTwar, се обидува момчето да го подигне оптимизмот и на форумов и подалеку од него.

M

Muranyi

Гостин
Реалистички, ова го имаш во многу земји во светот каде наголемо ловецот изигрува жртва, само што вие тоа не сакате да го признаете, друже. Инаку респект до MakeLOVEnoTwar, се обидува момчето да го подигне оптимизмот и на форумов и подалеку од него.
Да,ко на пример во Иран.Ти влагаат дома и гледаат двајца мажи како се пердашат еден со друг.И инстант бесилка.Многу хумано,нема што.

Kajgana Shop

На врв Bottom