pain_killer
Invictus
- Член од
- 27 јули 2007
- Мислења
- 4.537
- Поени од реакции
- 2.229
минатата година не ни ги ни бараа документите назад!Знае ли некој, колеги???
Искуство од минатата година.... Ве молам... Поздрав
минатата година не ни ги ни бараа документите назад!Знае ли некој, колеги???
Искуство од минатата година.... Ве молам... Поздрав
Таа е од 2005 и практикумот.Дечки стварно право кај Родна се учи само од една книга (книга 1 од 2005 г) и од практикум или има и др книги( на пр книга 2). Ја ке бидам 3 семестар од септември па ме интересира дома случајно ја најдов книгата од 2005 год којзнае од каде дали ќе е таа или да ја фрлам да не ми фаќа прашина...
Добро е што нема и некоја друга. Фала тиТаа е од 2005 и практикумот.
Да видиш само како полагаат на МИТ,одат на полагање а не знаат како им се вика предметот односно тешко се изговарал(криминалистичка психологија)1300 евра по година и нема никаков проблем но услов е IQ да ти е испод 36 бидејќи професорите имаат 37 односно 1 над идиотизам.Знам бе брат. Уште кога ќе почнат да ми зборат као имале јак просек све десетки ваделе, да ги однесам на Правен 6 ќе неможат да извадат. Не само тоа, целокупниот начин на студирање им е апсурдно лесен. Потешко е во Корчагин да извадиш 5-ка него ли 10-ка на ФОН
освен книгата има и одредби од Законот за сопственост и други стварни права што треба да ги учиш од збор до збор, а што не ги пишува во учебникот! Е сега незнам во новава програма дали ќе ти ги бараат и тие!Дечки стварно право кај Родна се учи само од една книга (книга 1 од 2005 г) и од практикум или има и др книги( на пр книга 2). Ја ке бидам 3 семестар од септември па ме интересира дома случајно ја најдов книгата од 2005 год којзнае од каде дали ќе е таа или да ја фрлам да не ми фаќа прашина...
Да, го заборавив Законот за сопственост и други стварни права.освен книгата има и одредби од Законот за сопственост и други стварни права што треба да ги учиш од збор до збор, а што не ги пишува во учебникот! Е сега незнам во новава програма дали ќе ти ги бараат и тие!
не се многу тешки ама према другите се малку advanced level......Да, го заборавив Законот за сопственост и други стварни права.
Не треба да се учи цел закон туку од член 112 до член 166.
И не се толку тешки Стварно и Граѓанско, и покрај лошата репутација што ги следи
МЈП е тежок.А другиве предмети од 3 семестар како се тешки или? Знам имаме МЈП, Право на друштва, Стварно, Политички систем и Вовед во право на ЕУ (а појма немам кој ќе ни предава). Сега сакам да одморам пошо осеќам дека ќе е тешко... Ваше мислење?
Луѓе извинете што ве замарам да ве прашам уше нешто. Кога се запишува 2ра година? Само треба 100/200 евра да уплатиме ко заверка за семестар или и тие другите глупости и најважно ми е кога бидејќи мене за пракса тоа листот нема да ми е потпишан до крај на август...