M
Muranyi
Гостин
Баш така.Но и тука ако е ветена,што ретко се случува за среќа,нема шанси да го прекрши договорот.Реално во 9 од 10 случаи е присила.
Баш така.Но и тука ако е ветена,што ретко се случува за среќа,нема шанси да го прекрши договорот.Реално во 9 од 10 случаи е присила.
И јас сум против таквите договорени бракови каде се исклучува љубовта и согласноста на двете страни. Тоа не е исламски.Види,тоа е ок ти што го велиш.Ама нека има храброст таа девојка да се спротистави,од страв не смее да го направи тоа.Можеби една во 100.Јас навистина не можам да ги разберам тие договорени бракови.
Абе прати ја дискусијата. Не се убацуј како џокер.многу убаво ти напиша duh sa sekirom
според правилата на шериатот ,секој брак е забранет ако еден од нив не се слага со тој брак
Затоа останува на исламските авторитети да бидат побучни во искоренување на оваа негативна пракса. Треба остро да се застане против ваквото нечовечко искористување на децата.Баш така.Но и тука ако е ветена,што ретко се случува за среќа,нема шанси да го прекрши договорот.
Хехе,не ме смеј.Кога ќе дојдат гостите и кога мама ќе и каже дека дошле по неа,кога ќе се соберат двете фамилии нека проба да одбие.Па тоа срам за фамилијата.Затоа не викај дека нема присила,зашто итекако има.Секако,никој не и става пиштол на глава но психички притисокот е голем за девојката.многу убаво ти напиша duh sa sekirom
според правилата на шериатот ,секој брак е забранет ако еден од нив не се слага со тој брак
ако е така коко што мислиш ти со присила, тогаш јас ке ти кажам дека тоа спротивно на шериатсите закони , и ако тие живеат во некоја шериатска земја ,тоа за нив е кривично делоАма тоа ти така сакаш да кажеш оти живееш во Европа и си растен различно од оние на Арапскиот полустров.
Реално во 9 од 10 случаи е присила.
Проблемот е во недоволното познавање на исламот од страна на самите муслимани.Хехе,не ме смеј.Кога ќе дојдат гостите и кога мама ќе и каже дека дошле по неа,кога ќе се соберат двете фамилии нека проба да одбие.Па тоа срам за фамилијата.Затоа не викај дека нема присила,зашто итекако има.Секако,никој не и става пиштол на глава но психички притисокот е голем за девојката.
Не сум детектив, а ниту очевидец за да ти кажам дали тоа девојче прифатило или насила е дадено. Јас ти кажувам како стојат работите во исламот. За смешни племенски традиции и обичаи не ме интересира.
П.С. Гледам дека што и да ти се одговори не прифаќаш, па малце ми е чудно зошто тогаш поставуваш воопшто прашања. Терај си монолог и давај си ги однапред смислените заклучоци.
И јас сум против таквите договорени бракови каде се исклучува љубовта и согласноста на двете страни. Тоа не е исламски.
слушај бе другар, тука зборуваме за исламски права и закониХехе,не ме смеј.Кога ќе дојдат гостите и кога мама ќе и каже дека дошле по неа,кога ќе се соберат двете фамилии нека проба да одбие.Па тоа срам за фамилијата.Затоа не викај дека нема присила,зашто итекако има.Секако,никој не и става пиштол на глава но психички притисокот е голем за девојката.
Ај бе размисли пред да пишеш.ако е така коко што мислиш ти со присила, тогаш јас ке ти кажам дека тоа спротивно на шериатсите закони , и ако тие живеат во некоја шериатска земја ,тоа за нив е кривично дело
и автоматски законот(шериатот) го забранува тој брак
слушај бе другар, тука зборуваме за исламски права и закони
а не за некои таканаречени-муслимани кои прават работи што се спротивно шериатските закони
такви луѓе има многу што се одалечени од исламските закони
џабе да ти реплицирам кога ти уште ми пишуваш смешни години за бракАј бе размисли пред да пишеш.
Не постои љубов меѓу 11 годишно девојче кое малтене појма нема од животот и 55 годишен човек.
Тоа е ПРИСИЛА и ништо друго.
--- надополнето: 8 август 2012 во 00:15 ---
Е така де. Тоа кажи го.
Дистанцирајте се од таканаречените муслимани.
Кога ќе ги осудите јавно таканаречените Муслимани?И кога ќе се дистанцирате од нив?И знаеме дека Исламот бара сечење на главата ако некој се конвертира,кога ќе го осудите тоа,зашто дефинитивно не е човечки,без разлика што го пишува тоа во вашата света книга?Кога ќе сфатите дека Бог може да биде само љубов и ништо повеќе од тоа?слушај бе другар, тука зборуваме за исламски права и закони
а не за некои таканаречени-муслимани кои прават работи што се спротивно шериатските закони
такви луѓе има многу што се одалечени од исламските закони
Не мораш мене, ете одговори му на Диктаторот на последнот прашање.џабе да ти реплицирам кога ти уште ми пишуваш смешни години за брак
па ти кажими на колку години ти знаеше дека кога ке пораснеш ке се жениш , ке се сакашАјде последно прашање,зашто одам да гледам филмче:како ќе ја искусат љубовта дечко и девојка,Муслимани,ако претходно немаат никакви физички контакти и односи кои знаеме дека се забранети во Исламот?Од каде ќе знаат дека се сакаат и дека се еден за друг?Добра ноќ.
секогаш се осудени сите работи кои се прават во име на исламот ,а тоа е во спротивно на шериатските законитеКога ќе ги осудите јавно таканаречените Муслимани?И кога ќе се дистанцирате од нив?И знаеме дека Исламот бара сечење на главата ако некој се конвертира,кога ќе го осудите тоа,зашто дефинитивно не е човечки,без разлика што го пишува тоа во вашата света книга?Кога ќе сфатите дека Бог може да биде само љубов и ништо повеќе од тоа?