Ова не го одговори прашањето на Ипсисимус, кое си е на место, и не беше нападно, туку бараше објаснение за некои злодела кои се оправдуваат преку твојата религија.
Наместо да квичиш како .. ај да не кажам што, место овој пост можеше да објасниш кои од наведените работи во постот на Ипси се смртен грев, зошто, поради што .. итн.
Да речеме дека си во право, дека јас поим немам што значи духовност, уште помалку да го практикувам тоа во секојдневниот живот, сигурно нема од тебе да земам да го учам. Ни во најочаен момент. Не за друго, туку и немам што да научам.
Барем од моја страна не е постојано потсмев (иако го заслужувате секој грам потсмевање што го добивате), туку се обидувам да ви ја сфатам филозофијата и тој ваш ментален конструкт кој ви овозможува да размислувате на такве некое ниво кое за мене е тотален абстракт. Да не почнувам за етиката и моралот.
Значи, се бидувам да ве разберам. Али заглавен сум на "се обидувам". А ваквите постови ваши не се од голема помош да имаме било кој од нас немуслиманите, прогрес на тоа поле. Зошто соживот може да има само преку почит и толеранција, но и меѓусебно разбирање. А ете јас не можам да ве разберам, и не помагате околу тоа. А кога нема од ваша страна ни почит, ни толеранција, нити пак разбирање, за кој пусти соживот ќе говориме!?
А баш ме интересира како сите се секташи, атеисти или педери (or all of the above) според тебе? Имаш некаков радар вграден во телото па ти кажува кој е што?
Ако ништо друго, барем да те искористам да ми најдеш fellow sinners, па да грешиме заедно