Нарекувајте го исламот "ислам"

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.173
Поени од реакции
84.014
Технички според исламот ниеден од наброените не е невин, за сите е предвидена смртна казна. Но муслиманите тоа вешто го премолчуваат и манипулираат со тоа што за нив значи "невин човек". Па така, ако некој убие некого затоа што го навредил пророкот, тој неубил невин човек, туку легитимна цел, исто е и со хомосексуалците, окултистите, муслиманите кој преминале во друга вера итн, итн.
Сакав само да кажам дека некои магијски дејствија навистина и заслужуваат смртна казна.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сакав само да кажам дека некои магијски дејствија навистина и заслужуваат смртна казна.
За секоја акција следи соодветна реакција со ист интензитет, но спротивна насока. Непостои грев, но затоа постои последица.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.173
Поени од реакции
84.014
За секоја акција следи соодветна реакција со ист интензитет, но спротивна насока. Непостои грев, но затоа постои последица.
Игра на зборови е ова.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Уште чекаме да го одговорите прашањето на Ипсисимус .... Ќе биде во скоро време?
Еве ке ти одговорам:

Прашањата ви се секогаш со цинизам и настроени за бомбардирање. Никогаш не се поставени за да се научи нешто, него само ради докажувања и мерење на пен..

Одговорите во 99% сами си ги давате , како ви одговара.

Најголем дел од вас се педери, атеисти и секташи, кои го тепааат времето на форумов, не за да научат нешто, туку сакаат да се докажуваат колку знаат, а у ствари немаат поим од спиритуализам. И покрај вашата спиритуална затупеност, сакате да се правите научно воздигнати, и да се потсмевате на религиозноста на двете најбројни монотеистички религии.
Мислите дека сте паметни ако се подсмевате, а не сте ни свесни колку грешите. Ги подвлекувате најгрозните работи и кај двете монотеистички религии, и покрај тоа што нити коранот, ниту библијата не повикуваат на војна.
Екстремисти има во секоја религија, ама не е тоа поентата на спиритуалното учење. Наместо да научите нешто повеќе за таа спиритуалност, да се запознаете себеси, да учите и од коранот и од библијата, вие само плувате и по двете, тражете влакно во јајцето, а не ги гледате дрвјата од шумата. Ги гледате само лошите работи кои некои будали екстремисти ги прават , и тоа го земате како мерка за мерење и оценување на тој тип на религија.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еве ке ти одговорам:

Прашањата ви се секогаш со цинизам и настроени за бомбардирање. Никогаш не се поставени за да се научи нешто, него само ради докажувања и мерење на пен..

Одговорите во 99% сами си ги давате , како ви одговара.

Најголем дел од вас се педери, атеисти и секташи, кои го тепааат времето на форумов, не за да научат нешто, туку сакаат да се докажуваат колку знаат, а у ствари немаат поим од спиритуализам. И покрај вашата спиритуална затупеност, сакате да се правите научно воздигнати, и да се потсмевате на религиозноста на двете најбројни монотеистички религии.
Мислите дека сте паметни ако се подсмевате, а не сте ни свесни колку грешите. Ги подвлекувате најгрозните работи и кај двете монотеистички религии, и покрај тоа што нити коранот, ниту библијата не повикува на војна.
Екстремисти има во секоја религија, ама не е тоа поентата на спиритуалното учење. Наместо да научите нешто повеќе за таа спиритуалност, да се запознаете себеси, да учите и од коранот и од библијата, вие само плувате и по двете, тражете влакно во јајцето, а не ги гледате дрвјата од шумата. Ги гледате само лошите работи кои некои будали екстремисти ги прават , и тоа го земате како мерка за мерење и оценување на тој тип на религија.

Волку глупости излупани у единица време не сум чул во животов:tapp:

Ме бoли мене пен...от за спиритуалноста од куранот и библијата.

Ме мачи бре тоа што некои во име на куранот и пророкот убиват, и го сметаат тоа за возвишен чин. И сето тоа влијае врз квалитетот на мојот живот.

Лошите работи се во огромен број, затоа нив ги гледаме. Добрите ги нема, или се малку.

Што да научам црни ти - за педофилија, силување, полигамија, дозволени убиства, шетање на зомбија у сред бел ден, исчекување на знак од небото итн....

Или дека земјата е стара 6 000 години и дека ЈАхве ја создал Ева од ребро, или пак дека куранот е саде наука, со примеси на фашизам.

Дај бе не се резили, ако имаш нешто паметно да кажеш, во што се сомневам, тогаш обиди се, ако не те молам поштеди не од твоето лицемерие.

Одвратно е.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Волку глупости излупани у единица време не сум чул во животов:tapp:

Ме бoли мене пен...от за спиритуалноста од куранот и библијата.

Ме мачи бре тоа што некои во име на куранот и пророкот убиват, и го сметаат тоа за возвишен чин. И сето тоа влијае врз квалитетот на мојот живот.

Лошите работи се во огромен број, затоа нив ги гледаме. Добрите ги нема, или се малку.

Што да научам црни ти - за педофилија, силување, полигамија, дозволени убиства, шетање на зомбија у сред бел ден, исчекување на знак од небото итн....

Или дека земјата е стара 6 000 години и дека ЈАхве ја создал Ева од ребро, или пак дека куранот е саде наука, со примеси на фашизам.

Дај бе не се резили, ако имаш нешто паметно да кажеш, во што се сомневам, тогаш обиди се, ако не те молам поштеди не од твоето лицемерие.

Одвратно е.
Не ми кажа во кои спаѓаш...педери. атеисти или секташи?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве ке ти одговорам:

.........................
Што ли не ќе видиме на форумов. Припадник на харе кришна после својата неуспешна 6та форумска реинкарнација и спиритуалист од 3та класа да брани ислам и христијанство...... „бог да чува “ :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.215
Поени од реакции
12.205
Што им фали на геј-популацијата, атеистите и секташите море? :)
Колку си ограничееееен...

Види што прават по форумов истите тие... културни, начитани, дриблаат како сакаат и кого сакаат во дозволените рамки на форумов...
Им завидуваш што не може и ти ко нив „да знаеш да кажеш доволно за да не те банираат“?

И ти за духовен развој дојде да расправаш?
Абе ајде... :facepalm:

П.С. Од ова што јас до сега прочитав, најдобри се баш оние муслимани кои се (според исламот а и зен зен) секташи. Тоа се суфи-учењата. Другото е политика и војна.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве ке ти одговорам:

Претпоставувам дека треба да го следиме твојот пример, во кој нема цинизам, постовите ти се секогаш поставени за да се научи нешто и никогаш ради докажување.....нешто налик на ова?
Дечки, гледам сте ја сватиле ВИСТИНАТА....:pos:
Ако сакате ИНИЦИЈАЦИЈА, можам да фатам врски кај хептаграм, и преку ипси да ве препорачам....;)
Само незнам колку е чланарината? ...:(

Kajgana Shop

На врв Bottom