Српски “свештеник“ уби штитеник зависник од дрога

• Креатор на темата Sagan
  • Време на започнување
S

Sagan

Гостин
Српскиот свештеник Бранислав Перановиќ, кој е управник на Центарот за одвикнување од дрога во близината на Лозница, синоќа со удар со метална прачка по главата синоќа уби штитеник на овој Центар. Свештеникот-управник, се посомневал дека 39 - годишниот штитеник од Валево во куќата во која се наоѓал, внесол дрога, па го удрил по главата по што смртта настапила веднаш.

Перановиќ е уапсен и му е определена мерка притвор до 48 часа поради основано сомневање дека извршил кривично дело - убиство.

Убиството е извршено во куќа оддалечена 2 километри од Центарот за одвикнување од дрога. С
Свештеникот Перановиќ на јавноста и надвор од Србија и стана познат пред три години кога на интернет се појави снимка од Центарот за рехабилитација и лекување на наркомани „Црна Река“, каде тој тогаш беше управник. На снимката се гледа како тој и еден негов соработник тепаат свои штитеници со лопати и тупаници.

http://www.time.mk/cluster/854fc3c8bd/index.html

Зошто српските власти дозволија квазицентарот сеуште да работи?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.088
Поени од реакции
23.550
Мене само не ми е јасно зошто би имало воопшто центри за одвикнување од дрога.
Треба да има логори а не центри.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Нели религиите учеа на разбирање, почит, љубов... Или сум го сонувал јас сето тоа... :confused:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Српска поговорка што 90% од македонците од генерациите пред 70та jа применуваат: Ќотекот е излезен од раjот.
Ама па затоа сега свештеников ќе оди во пеколот.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.827
Поени од реакции
10.196
Нека се дрогира сега ако може. Checkmate, atheists!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.088
Поени од реакции
23.550
Искрено мене не ми е баш жал за наркоманот , уште помалце да го кривам свештеникот или кој и да е.
Секако се терет на општеството ако земиме дека никој со сила не ги натерал да се дрогираат( тука со чесни исклучоци се разбира). Јас досега немам слушнато за поштен наркоман или наркоман кој не прави проблеми.
Затоа и сум против за некакви си центри за одвикнување, бла бла бла, туку сите во некој работен логор и нека делкат камења.
Некој секако нема да излези од таму, ама пак кога ке видиш и ретко и во природа се извлекуваат, па барем нека бидат корисни. Друго тој што ке се рехабилитира нема да му текни уште еднаш да проба и трето како превентива за другите пошто ке знаат кај ке завршат. Така сите среќни и весели, државата ке има корист наместо да плаќа,ке ги нема од улици да прават проблеми од најразличен тип и сметам дека и нивниот број значително би се намалил за да не претставува некој поголем проблем.
Сега нормално очекувам заштитиниците на човекови права да рипнат и очите да ми ги извадат, ама пред да рипнат нека се запрашаат колку тие наркомани имаат уништено човечки животи и судбини, па уште и да ги лечиме оти бес ги фатило.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Добро владе, знаеме за тебе. Нешто ново?
Инаку ако не си забележал темата е "...свештеник уби...", извршено е убиство. Е сега дали бил наркоман или балетан не е битно.

M

Muranyi

Гостин
И наркоманите се луѓе,доволна казна за нив е тоа што поминуваат низ пекол и секаков поздрав за нивната смрт или радување за истата е за осуда.Ама ич не се сложувам со Владе,многу е фашистички настроен:)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.088
Поени од реакции
23.550
Добро владе, знаеме за тебе. Нешто ново?
Инаку ако не си забележал темата е "...свештеник уби...", извршено е убиство. Е сега дали бил наркоман или балетан не е битно.
Е што знаете за мене, дека не сум либерално расположен, да не речам не сум модерен или прозападно ориентиран??
Инаку да во право си,ке ставев акцент на свештеникот ако убиеше некое дете или некој невин. Ама дека убил наркоман кој наводно во центарот каде се лечат наркомани внесол дрога, не гледам што тука треба да се нагласи дека “ ..свештеникот уби..“

Kajgana Shop

На врв Bottom