leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Озбилен си?Глупа ти е споредбата каква е поврзаноста помеѓу плати цени на струја ?
Озбилен си?Глупа ти е споредбата каква е поврзаноста помеѓу плати цени на струја ?
Озбилен си?
Електричната енергија (струјата) во Македонија сеуште спаѓа под социјална категорија, па затоа треба да се споредува со стандардот, а кога ќе се отвори пазарот (те ќе почне со слободно тргување на ел.енергија) тоа е веќе друг муабет.Глупа ти е споредбата каква е поврзаноста помеѓу плати цени на струја ?
Да не треба и колите да станат поефтини дека стандардот ни е понизок.Ај од утре опел за по 2000 евра кола ќе продава.
Треба бесплатна струја вода храна и 2 пати неделно секс да ни обезбеди владатаЕлектричната енергија (струјата) во Македонија сеуште спаѓа под социјална категорија, па затоа треба да се споредува со стандардот, а кога ќе се отвори пазарот (те ќе почне со слободно тргување на ел.енергија) тоа е веќе друг муабет.
а за опел за 2к можеш да најдеш не е проблем и за поевтино има
Ајде одново. Без верглање. Значи велиш глупа е споредбата на цена на струја и плати. Повели кажи зошто е глупа споредбата на цени на струја во ЕУ и Балкан со плати...ДА
Иако немаме слободен пазар на електрична енергија и факт е дека најголем дел од парите од ЕЛЕМ се крадат како луди а и од увоз на струја се прави парче па неможе најдобро да се утврди цената на струјата колку навистина би требала да биде сепак цената како и со се друго не може да биде водена од приходите на популацијата.
Ако не те молам кажи ми кој дел од индустријата или економијата треба да ја субвенцинира и таа ефтина струја?.
ма секс ни обезбедува секој ден повеќе кратно (да не кажам не растурија) а за останатото не е проблемТреба бесплатна струја вода храна и 2 пати неделно секс да ни обезбеди владата
Ајде одново. Без верглање. Значи велиш глупа е споредбата на цена на струја и плати. Повели кажи зошто е глупа споредбата на цени на струја во ЕУ и Балкан со плати...
Не ме интересира кој и како субвенционира, кој и како краде и како се формира цената, ме интересира стриктно твојот одговор, глупа споредба.
Јас веќе планирам и во темата за педери да пишувам што би рекол Цацко "газот решето ми го направија"ма секс ни обезбедува секој ден повеќе кратно (да не кажам не растурија) а за останатото не е проблем
Така изјасни се, да не се разбереме погрешноТоа што имаме најмали плати не е никако поврзано со цената на производот и заради тоа не може да се прави таква спроедба.
Струјата не е скапа ние сме беда и мизерија.
Недела ефтина од 13-16 и 22-07А во недела ?
Останува ефтина струја цел ден, или и тоа укинаа ?
Јас не реков никогаш дека државата не ни е мизерија али сепак според плати не можеш да оценуваш дали струјата е скапа.Така изјасни се, да не се разбереме погрешно
Дечкото даде слика како контра на се она што досега се прикажуваше од владините гласноговорници. Струјата и нафтата не се скапи и лебот не е скап, само да имаш да ги купиш. И патувањето на Тенерифе е ефтино, да имаш пари да отидеш.
Глупо е само да си глуп партиски полтрон задоен во уши кој за ебани 50 денари се пењи да ја оправда сликата на мизерна Македонија. Нема што овде не е јасно. Имаме замрзнати плати, мизерен стандард и високи давачки споредени со наш стандард. И имаме филм, секој дневен филм на инвестиции, цвеќиња и розови панделки.
Па ти стварно си бил сериозен, ја си мислев дека си саркастичен претходно во однос на тоа како се поврзани македонската плата и цената на струја.Тоа што имаме најмали плати не е никако поврзано со цената на производот и заради тоа не може да се прави таква спроедба.
Струјата не е скапа ние сме беда и мизерија.
и пак се враќаме во „Ѓаволскиот круг„Јас не реков никогаш дека државата не ни е мизерија али сепак според плати не можеш да оценуваш дали струјата е скапа.
денес е недела (бар уште малку) тд евтина тарифа е цел ден23.11 часот, сега слободно може да се избањате.