Ме мрзеше да пишувам статии, убаво ти кажав,ја знаев дека местел утакмици и добил суспензија само не знаев колкава суспензија добил,е сега,ти тоа што си се информирал колку добил суспензија претходно не значи дека ти е аргумент,пошо и италијанци ми кажаа, тие 20 м. се од претходно и немаат врска со овие НОВИ од Август 4 месеци,што мислиш зашто ги споредуваа таа суспензија на Каробио со онаа на Конте?можеби затоа што се работи за истата работа?италијанеџ ми кажа дека тие 4 месеци суспензија се за истото што е вклучен и Конте.. на крај краева суспензијата е само дел од парадоксот.
што праиме што нема докази?што праиме со тоа што другите играчи не се испрашуваат?што праиме со тоа дека ако Сиена местеле треба да идат во Сериа Б? што праиме што скоро сите играчи од овој процес кога почна скомесополи и фудбалски оболожувања добија спогодба само на Конте е одбиена спогодбата?дури и Каробио доби спогодба а овие местеле утакмици а Конте не местел тоа и Каробио го изјави?што праиме што 5 пати ја смени приказната?што праиме што на првото сослушување не го спомнал Конте па после го спомнува на 29 фебруари кога е испитуван од палаци кој сега го води процесот?зашто не го прашале за контактите со египетската картичка со Илиевски?? информиран си за ова и ќе објасниш за ова?зашто за тебе е веродостоен Каробио кој ја менува приказната секојпат и кој нема доказ само негов збор?затоа што си хејтер на Јуве,ајде дрвете го сеа како сме нереални и само увек тераме теории на заговор.. наскоро ќе ти пуштам статија од Кришитело,директор на тутомеркатовеб и фан на Рома(Пупоне мисире читаш?) кој збори против судот.. најверојатно не ја читаше и статијата на Сузи која е фан на Милан пошо не ти одговара. ние сме нереални а мишеви едни???
До вчера ти беше тој кој МЕ УБЕДУВАШЕ дека Каробио СЕ НА СЕ е казнет 4 месеци, абе до вчера тој муабет Ти ми го водеше и ми збоиш овде кој е информиран а кој не е, со кое лице ова го правиш кога твоите постови седат на форумот и секој може да ги прочита ...
Ја реков 1000 пати, ќе си чекам фино лепо судењево да заврши, сите работи да бидат изнесени на површина а не само тоа што ти овде го сервираш и останатите ко тебе а извор им е Тутоспорт, и некои форуми на Јуве плус Сузи Кампанеле или као и да и беше презимето, треба ли да те потсетам колку работи што изнеле тие медиуми на кои ти се потпираш подоцна излегле како погрешни и одлуките за кои тие сами медиуми тврделе дека ке бидат такви и такви, убедени 100%, на крајот излегле нешто сасвим спротивно ...
Не ми е мене Јувентус, Конте и компанија животна преокупација, уште еднаш ќе повторам, ќе чекам судењето да заврши, Се да биде излезено на површина и сервирано од медиумите, сите страни инволвирани да си го кажат своето а не само да гледам од една перспектива, онаа вашата, или онаа од медиумите блиски до Јуве.
Гледам на темата на Јувентус си пишал дека ГДС, убедливо, потенцирам, убедливо најпродаваниот весник во Италија и убедливо најпознатиот ( Тутоспорт ти се нешто ко Шпиц на Геро, уште малце бесплатно ќе го шиткаат ) си пишал дека биле блиски до Интер па затоа и со резерва треба да се зимаат нивните информации, па те молам објасни ми го следново, како Морати може јавно да побара од сите фанови на Интер да престанат да го купуваат тој весник зашто изнел работи контра Интер кои подоцна и беа демантирани официјално од судските инстанци и од ИФФ, а весникот да е близок до Интер, очигледно не знаеш што значи тоа он од милиони Италијанци да го побара тоа и да ги с'ска против нив, или како е можно весник близок до тимот пред неколку години да извади табела со судиски грешки и истата да е на штета на Интер ...
Не си информиран очигледно за моменталната '' блискост '' на Интер со ГДС, ко и за други работи за кои до вчера не беше информиран ( потврдено преку твоите постови тука, не е ова некој измислен податок од моја страна ), а што е најтрагично, кога ГДС изнесуваа работи на штета на Интер, тебе а и на останатите фанови на Јувентус тој медиум ви беше прилично доста релевантен.
Ајде, олабави сега малку и остај судот на крај да пресече, вашите жалопојки тука станаа досадни ко цигани на раскрсница, цело време истиот масонски муабет во круг го вртите, остајте малку релевантните од Италија да пресечат и да ни сервираат асално инфо што и како се дешавало во таа земја, вашите постови ретко кој сериозно ги сваќа, зашто други фанови на екипи дал од Италија или некои што навиваат за екипи надвор од Италија, гледаат Се, а не само од перспективата на фановите на Јуве, или медиумите блиски до Јувентус, или адвокатите на Конте и слично. Да ве слушаа само вас луѓево тука, уште ќе мислеа дека тој Каробио се на се е 4 месеци казнет па на многумина исто би им било нелогчно како е тоа можно Конте да добие поголема казна од него.