Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
А ти зашто не си признаеш, а богами и сите merda фанови на милан и интер дека НАМЕРНО СЕ ПРАВИ ОВА ПРОТИВ КОНТЕ (читај Јувентус) ... Пак почна Јуве несопирлив да станува и одма против него работат сите ..
Еве, признавам, масоните се решени да го бутнат Јуве од врвот на Италија, полесно ти е сега ?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Башка процесов стана анти-конте, а не за екипи/играчи кои местеле... Секој ден во медиумите само за Конте се збори, никој не спомнува за тие што стварно се виновни, судот бара 15 месеци казна за Конте , а не ја протеруваат Сиена во Сериа Б или макар одземање бодови...
--- надополнето: 5 август 2012 во 19:07 ---
Еве, признавам, масоните се решени да го бутнат Јуве од врвот на Италија, полесно ти е сега ?
Да, полесно ми е, дури во цитат ќе те ставам ..

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
А ти зашто не си признаеш, а богами и сите merda фанови на милан и интер дека НАМЕРНО СЕ ПРАВИ ОВА ПРОТИВ КОНТЕ (читај Јувентус) ... Пак почна Јуве несопирлив да станува и одма против него работат сите ..
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Ау, патетика, да поврати човек... Ваква патетика нема ни во најдебилните емисии на Слободан Томиќ кога ќе се соберат полуписмени баби и дедовци и ќе кукаат како секој моќен во светот работи против Македонија. Или имаше една кај Миленко како дешифрираше зборови и ја откриваше тајната за Македонија.

Е на тоа ниво се и вашите постови. Ја разбирам да го сакате Јуве, но дајте усул со постовите. Се силите како да сте спремни да земете пушка во рака и да отидете како герилци во Италија да се борите за Конте и Јуве.
А бе крт еден што не објасниш ако Конте е крив?одма почнавте да идете офтопик а патетики?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Ме мрзеше да пишувам статии, убаво ти кажав,ја знаев дека местел утакмици и добил суспензија само не знаев колкава суспензија добил,е сега,ти тоа што си се информирал колку добил суспензија претходно не значи дека ти е аргумент,пошо и италијанци ми кажаа, тие 20 м. се од претходно и немаат врска со овие НОВИ од Август 4 месеци,што мислиш зашто ги споредуваа таа суспензија на Каробио со онаа на Конте?можеби затоа што се работи за истата работа?италијанеџ ми кажа дека тие 4 месеци суспензија се за истото што е вклучен и Конте.. на крај краева суспензијата е само дел од парадоксот.

што праиме што нема докази?што праиме со тоа што другите играчи не се испрашуваат?што праиме со тоа дека ако Сиена местеле треба да идат во Сериа Б? што праиме што скоро сите играчи од овој процес кога почна скомесополи и фудбалски оболожувања добија спогодба само на Конте е одбиена спогодбата?дури и Каробио доби спогодба а овие местеле утакмици а Конте не местел тоа и Каробио го изјави?што праиме што 5 пати ја смени приказната?што праиме што на првото сослушување не го спомнал Конте па после го спомнува на 29 фебруари кога е испитуван од палаци кој сега го води процесот?зашто не го прашале за контактите со египетската картичка со Илиевски?? информиран си за ова и ќе објасниш за ова?зашто за тебе е веродостоен Каробио кој ја менува приказната секојпат и кој нема доказ само негов збор?затоа што си хејтер на Јуве,ајде дрвете го сеа како сме нереални и само увек тераме теории на заговор.. наскоро ќе ти пуштам статија од Кришитело,директор на тутомеркатовеб и фан на Рома(Пупоне мисире читаш?) кој збори против судот.. најверојатно не ја читаше и статијата на Сузи која е фан на Милан пошо не ти одговара. ние сме нереални а мишеви едни???
До вчера ти беше тој кој МЕ УБЕДУВАШЕ дека Каробио СЕ НА СЕ е казнет 4 месеци, абе до вчера тој муабет Ти ми го водеше и ми збоиш овде кој е информиран а кој не е, со кое лице ова го правиш кога твоите постови седат на форумот и секој може да ги прочита ...

Ја реков 1000 пати, ќе си чекам фино лепо судењево да заврши, сите работи да бидат изнесени на површина а не само тоа што ти овде го сервираш и останатите ко тебе а извор им е Тутоспорт, и некои форуми на Јуве плус Сузи Кампанеле или као и да и беше презимето, треба ли да те потсетам колку работи што изнеле тие медиуми на кои ти се потпираш подоцна излегле како погрешни и одлуките за кои тие сами медиуми тврделе дека ке бидат такви и такви, убедени 100%, на крајот излегле нешто сасвим спротивно ...

Не ми е мене Јувентус, Конте и компанија животна преокупација, уште еднаш ќе повторам, ќе чекам судењето да заврши, Се да биде излезено на површина и сервирано од медиумите, сите страни инволвирани да си го кажат своето а не само да гледам од една перспектива, онаа вашата, или онаа од медиумите блиски до Јуве.

Гледам на темата на Јувентус си пишал дека ГДС, убедливо, потенцирам, убедливо најпродаваниот весник во Италија и убедливо најпознатиот ( Тутоспорт ти се нешто ко Шпиц на Геро, уште малце бесплатно ќе го шиткаат ) си пишал дека биле блиски до Интер па затоа и со резерва треба да се зимаат нивните информации, па те молам објасни ми го следново, како Морати може јавно да побара од сите фанови на Интер да престанат да го купуваат тој весник зашто изнел работи контра Интер кои подоцна и беа демантирани официјално од судските инстанци и од ИФФ, а весникот да е близок до Интер, очигледно не знаеш што значи тоа он од милиони Италијанци да го побара тоа и да ги с'ска против нив, или како е можно весник близок до тимот пред неколку години да извади табела со судиски грешки и истата да е на штета на Интер ...

Не си информиран очигледно за моменталната '' блискост '' на Интер со ГДС, ко и за други работи за кои до вчера не беше информиран ( потврдено преку твоите постови тука, не е ова некој измислен податок од моја страна ), а што е најтрагично, кога ГДС изнесуваа работи на штета на Интер, тебе а и на останатите фанови на Јувентус тој медиум ви беше прилично доста релевантен. ;)

Ајде, олабави сега малку и остај судот на крај да пресече, вашите жалопојки тука станаа досадни ко цигани на раскрсница, цело време истиот масонски муабет во круг го вртите, остајте малку релевантните од Италија да пресечат и да ни сервираат асално инфо што и како се дешавало во таа земја, вашите постови ретко кој сериозно ги сваќа, зашто други фанови на екипи дал од Италија или некои што навиваат за екипи надвор од Италија, гледаат Се, а не само од перспективата на фановите на Јуве, или медиумите блиски до Јувентус, или адвокатите на Конте и слично. Да ве слушаа само вас луѓево тука, уште ќе мислеа дека тој Каробио се на се е 4 месеци казнет па на многумина исто би им било нелогчно како е тоа можно Конте да добие поголема казна од него.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Се јавија сите фанови што ме цитираа што ги спомнав погоре во постот. Благодарам :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
А бе крт еден што не објасниш ако Конте е крив?одма почнавте да идете офтопик а патетики?
Немам намера, да знаеш колку ни е убаво на нас кртовите под земја кога вие се печете на сонцево и ти би дошол кај нас и не би се замарал со Конте и со патетичните фанови на Јуве. :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
читаш дека нема врска таа суспензија од 20 месеци со оваа? ќе чекаме судот да пресуди но заборави дека он е веќе обвинет врз база на зборот на играчот,со самото тоа што му одбија спогодба со образложение дека казната е мала и сакаат максимална суспензија ,он е веќе обвинет за виновен не се секирај ќе бидете среќни и задоволни на крај,ќе добие 15 месеци може и помалку,него до вчера и ти ме убедуваше а сега викаш нека одлучи судот,одлучено е веќе,ќе видиш за неколку дена... не ГДС само ради реда си ги хејтаат Јуве без никаква причина.

Тоа е финтата,што релевантните го обвинија Конте без никаков доказ,како бре не сфаќате дека не може никој да биде обвинет без доказ?глупи се правите??почна да бладаш да вртиш други муабети кога веќе не знаеш да објасниш за тоа што ти пишав претходно,не го врти муабетот и објасни ми зашто Каробио е веродостоен.. и ти сам призна дека не знаеш зашо не ги казнувале другите и тако даље,само Конте добива суспензија... ако не знаеш да одговориш не го дрви.
--- надополнето: 5 август 2012 во 19:27 ---
Немам намера, да знаеш колку ни е убаво на нас кртовите под земја кога вие се печете на сонцево и ти би дошол кај нас и не би се замарал со Конте и со патетичните фанови на Јуве. :)
Сфаќам,топ ви е,го суспендираат главниот мотор на тимот без доказ,сфаќам ние сме нереалните и ние само сме забеганите... сфаќам дека се суди некој без доказ,сегде е така,па зашо да не биде тоа и во случајот со Конте?

иначе кога пишав за Кришитело и Сузи не кажавте ништо дека они се нереални.. ја истото што прашувам го имате од Кришитело,директор на тутомеркато веб али и он е отиден па не знае што збори типот.

http://www.juventusmk.com/juve/index.php/the-news/1277-2012-08-05-16-10-40

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Сфаќам,топ ви е,го суспендираат главниот мотор на тимот без доказ,сфаќам ние сме нереалните и ние само сме забеганите... сфаќам дека се суди некој без доказ,сегде е така,па зашо да не биде тоа и во случајот со Конте?
Добро бе секој пост ви е конте не е крив и без докази е осуден...у ред сконтавме сите...Полесно ви е кога пишувате така и се тешите со тоа или ?

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Добро бе секој пост ви е конте не е крив и без докази е осуден...у ред сконтавме сите...Полесно ви е кога пишувате така и се тешите со тоа или ?
И што е тука нереално?одма почнавте со нервоза а?одма почнавте сите како пички да идете офтопик.

п.с. не ме терајте сега да се оставам на форум и да пишувам статии ака Син пошо ме мрзи.. ја си пишав тоа што требаше,па ако знаете да објасните за тоа ајде ако не не замарајте..

п.п.с ви влезе у глава дека нема доказ а?ако и тоа е напредок.. али ок ние замараме со тоа,ептен е ова теорија на заговор.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
читаш дека нема врска таа суспензија од 20 месеци со оваа? ќе чекаме судот да пресуди но заборави дека он е веќе обвинет врз база на зборот на играчот,со самото тоа што му одбија спогодба со образложение дека казната е мала и сакаат максимална суспензија ,он е веќе обвинет за виновен не се секирај ќе бидете среќни и задоволни на крај,ќе добие 15 месеци може и помалку,него до вчера и ти ме убедуваше а сега викаш нека одлучи судот,одлучено е веќе,ќе видиш за неколку дена... не ГДС само ради реда си ги хејтаат Јуве без никаква причина.

Тоа е финтата,што релевантните го обвинија Конте без никаков доказ,како бре не сфаќате дека не може никој да биде обвинет без доказ?глупи се правите??почна да бладаш да вртиш други муабети кога веќе не знаеш да објасниш за тоа што ти пишав претходно,не го врти муабетот и објасни ми зашто Каробио е веродостоен.. и ти сам призна дека не знаеш зашо не ги казнувале другите и тако даље,само Конте добива суспензија... ако не знаеш да одговориш не го дрви.
Ima vrska, kako nema ... Dodadena mu e na taa od 20 meseci otkako istragata se prosirila. Na koja osnova velite deka za isto bil tereten ko i Conte ? Conte e tereten deka znael a kjutel i nisto ne prevzemal vo vrska so toa i plus gi informiral svoite igraci za istoto ( ova Se treba da se dokaze ), od druga strana Carobbio nit kriel nit nisto, mozokot od Siena bil vo vrska so ova i neznam od kaj toa deka za ista rabota se teretel, stvarno ova mi e nejasno, edno e Carobbio drugo e Conte, zatoa za Carobbio ima daleku pogolema kazna od onaa sto mu se zakanuva na Conte.

Advokatite na Carobbio iznesoa i drugi raboti na ovaa tema, toa tuka go postaviv ama site go recnavte, zasto ? Zasto doaga od nekoj sasvim tret koj normalno, nema nisto ubavo da kaze za Conte, ili nesto koe e vo negova korist.

Na krajot ke vidime sto se koristel sudot pri obvinenieto kontra Conte i sto Se sudot iskoristil kako dokaz za da go obvini, ovde odime na onaa hipoteticka situacija ,deka Conte go jadel, zasto mnogumina i od vas se uvereni deka toa ke se desi. Ja sum siguren deka ako toa se desi, i drugi raboti ke isplivaat na povrsina, a ne samo izjavata na Carobbio, tuka e i asistentot na Conte od Siena, i on kako sto razbrav ima izedeno debela kazna.

Za drugite igraci se soglasuvam, milion pati kazav, treba i oni da si go jadat, pogotovo ako ipsadne deka Konte navistina go napravil toa za koe se teretel, oni na krajot ke ispadne deka prvo lazele deka znaat za mestenekite, a podocna i lazele deka Conte ne gi izvestil za ova, paket 2 u edno.

I neam namera najiskreno u krug da se vrtam so muabetive, ednoto isto go zborime, ke vlezam u diskusijava koga novi detali ke bidat servirani od mediumite, ovie football italia do sega Se prenesoa vo javnosta pa na niv ke ostanam ko izvor na info za slucajov.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529

иначе кога пишав за Кришитело и Сузи не кажавте ништо дека они се нереални.. ја истото што прашувам го имате од Кришитело,директор на тутомеркато веб али и он е отиден па не знае што збори типот.

http://www.juventusmk.com/juve/index.php/the-news/1277-2012-08-05-16-10-40
Јас пишувам за начинот на кој се однесувате тука на форумов (барем за овој случај).

А не ми е топ, јас сакам Конте да не го суспендираат, а и Милан да биде конкурентен за титула (не знам што е понереално од овие две работи :)), па да продолжи тензијата од лани, спуштање на муабети помеѓу Алегри и Конте, вмешување претседатели, потпредседатели, спортски директори, бивши спортисти... Лани доста добро се загреа атмосферата, ќе беше супер и сезонава повторно да биде така, па и пожестоко. :)

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
И што е тука нереално?одма почнавте со нервоза а?одма почнавте сите како пички да идете офтопик.

п.с. не ме терајте сега да се оставам на форум и да пишувам статии ака Син пошо ме мрзи.. ја си пишав тоа што требаше,па ако знаете да објасните за тоа ајде ако не не замарајте..

п.п.с ви влезе у глава дека нема доказ а?ако и тоа е напредок.. али ок ние замараме со тоа,ептен е ова теорија на заговор.
Нервоза поради што ??? Зашто би се нервирале??/

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.764
Поени од реакции
3.826
Не спомна никој вчера,

Наводно, Адвокатите на Бонучи и Пепе вчера во судница го распарале Палаци. Одбраната била многу добро подготвена, па Палаци на многу пати бил фатен у тесно и исто толку пати побарал пауза.
На една од тие паузите било дискутирано со адвокатите за plea bargain и двајцата играчи да јадат по 3 месеци, но тоа без размислување било отфрлено.

Ако е ова вистина, (ке се потрудам да најдам линкови) и одбиле понуда која не се одбива, тогаш мора да имаат дебели докази на своја страна.

Прашање е дали т.н. суд ке ги прифати

Ммм да, еве, и FI пренеле дел

Bonucci lawyer fights betting charges
By Football Italia staff

Juventus defender Leonardo Bonucci is also set to go to a full betting trial after plea bargain negotiations failed, as his lawyers picked apart the Udinese-Bari evidence.

There were reports this morning he was in talks with the prosecutor Stefano Palazzi to work out a plea bargain based on failing to report an attempted fix to authorities rather than the more serious charge, but it seems to have collapsed.

“The prosecutor claims Masiello’s changing testimony was ‘progressively enriched’ rather than contradictory. But it is a progressive climax towards illogicality.

“As Masiello tries to make his version of events more useful to the prosecutor, he contradicts himself so much that we can’t even work out what role Bonucci had in this match.

“Masiello spoke twice to the Cremona prosecutors, once in Bari, and he never mentioned the Udinese-Bari match. On February 7 Iacovelli was the first to talk about Udinese-Bari, including Masiello but not Bonucci.

“When Masiello discovered through the newspapers that Iacovelli had talked – which is in itself damaging the evidence – then Masiello brought Bonucci into it.

However, even here Masiello cannot get his story straight. First he said he asked Bonucci for the fix the week before the training camp, then he said specifically in the locker room. In the meantime, Bonucci proves he couldn’t have been there at that date because he was on international duty.

“So Masiello is asked about the circumstances of their meeting again, because the dates don’t match up. Masiello changes it to before the trip to Udine, which is his fourth testimony and fourth change, but it’s not enough.

When he testifies on July 10 and ‘perfectly remembers’ Bonucci was not present during the week, so the meeting happened on the team bus to Udine. But Bonucci was there from Thursday and trained regularly each day.

“Evidently something doesn’t fit here, there are illogical discrepancies. Masiello also testified with discrepancies over whether the fix was meant to be an ‘over’ with many goals, a draw with goals or specifically 2-2.

Then Masiello said he was passive on the second and third goals on purpose. But why? If it was meant to be a 2-2 for the betting syndicate, why would he favour a 3-2 result for Udinese?

De Tullio testified that Masiello sorted the ‘fix’ Udinese-Bari all by himself and is just a big liar.”

Simone Pepe is also involved in this match, dragged in by Masiello’s testimony for failing to report an attempted fix to authorities, as Salvatore Masiello was the one who was meant to call Pepe.

Udinese could also see their fine revoked, because the charge of sporting fraud would be reduced to an attempted – and failed – fix orchestrated entirely by Andrea Masiello.

Prosecutor Palazzi requested several breaks during today’s court session, with many suggesting this means his entire case around Udinese-Bari is collapsing.

FI

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297

A moze i treba da pisuvas statii aka Syn, zasto ako te citaa lugjevo do pred nekoj den, koga i ja se umesav u muabetot, seuste ke ostanea so svakjanjeto deka Carobbio jadel kazna pomala od onaa koja mu se zakanuva na Conte. ;)
Ja prvo ti dadov nekolku linka za toa i tekstovi, tebe ne ti bese ni toa dovolno zasto del od niv bea od wikipedia, ti teknuva valjda na muabetov, da ne se navrakam na tie postovi so citati, tek ukapira deka stvarno kaznata mu e apla golema koga ti dadov link od italijanskata fudbalska federacija. ;)

Inaku ako e nevin Conte, kako sto site bliski ( a i onie koi ne se bliski ) do Juve tvrdat, nema potreba ondak da se zamrate mnogu so ova, ako e nevin, ke go proglasat za nevin, nevin covek bez dokazi ne e izvodlivo da bide proglasen za vinoven i da pie golema suspenzija. Sega za sega za site involvirani vo slucajov koi se sankcionirani, si dobija zasluzena kazna potkrepena so crsti dokazi, se nadevam ke prodolzat so toa tempo, kazni uz cvrsti dokazi. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom