Нарекувајте го исламот "ислам"

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ај сеа сериозно да прашам:
- Темава која е нечие солгедување има за цел да го прикаже Исламот како религија опасен за човештвото, или...?(n)
Da.

Islamot ne e religija. Toa e najopasna voeno-politicka doktrina, poopasna i od fashizmot.

Temata ima za cel da ukazhe na ova sto go navedov, i deka ne postoi radikalen ili miroljubiv Islam.

Toa e edno te isto - ISLAM, doktrina koja ima za cel da go vrati coveshtvoto so vekovi nanazad.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Da.

Islamot ne e religija. Toa e najopasna voeno-politicka doktrina, poopasna i od fashizmot.

Temata ima za cel da ukazhe na ova sto go navedov, i deka ne postoi radikalen ili miroljubiv Islam.

Toa e edno te isto - ISLAM, doktrina koja ima za cel da go vrati coveshtvoto so vekovi nanazad.
golem si razmisluvaj mudro , svoeto srce iscistigo od zavista i omrazata , od nego proteraja seta zla misla i losotija, i bidi blagodaren na taa najopasna voeno politicka dokrrina kako sto ja narekuvas , koj go potiknal naucniod duh na najvelicestven nacin , koj ostavi neizbrisani tragi vo coveckata istorija koj dade golem pridones vo razvitokot na coveckoto opstestvo, druzise so dobrite luge od bilo koja strana da se, a cuvajse od losite i ne trosigo vremeto so nekoi beznacajni raboti , vo koi nemas poznavanje. pozdrav .

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Da.

Miki te znaeme tebe. i stvarno nikoj od tebe ne ocekuva nesto pametno da kazes :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Морону глупав, ти оправдуваш убивање на личност поради различни убедувања, притоа му лепиш етикета дезертер, демек ние нафта пиеме тука.:tapp:
Ако е така, тогаш сите вие сте биле Христијани пред да примите Ислам. Треба ли заради дезертерство главите да ви ги сечеме?
според него треба ама Исус наш е мирољубив па ни забранил за убиваме
--- надополнето: 4 август 2012 во 22:03 ---
Не се нервирај...
Сврти го и другиот образ... ќе помине...
Ако е вистина исламот мир и братство со другите религии, делата на верниците ќе покажат од што е изграден Аллах.
ТОЧНО
--- надополнето: 4 август 2012 во 22:11 ---
Не за човештвото.
Туку само за немуслиманите.
Грешка си дека само за немуслиманите, па нели гледаш самите си се каменуваат убиваат и 300 чуда си праат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Грешка си дека само за немуслиманите, па нели гледаш самите си се каменуваат убиваат и 300 чуда си праат
Па тие луѓе го пијат стапот поради убедувањето на мнозинството дека напраиле нешто страшно немуслиманско.
Што мислиш ти, дека тие ги закопуваат живи или им сечат грклан на јутјуб, заради тоа што навиваат за друг клуб?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Па тие луѓе го пијат стапот поради убедувањето на мнозинството дека напраиле нешто страшно немуслиманско.
Што мислиш ти, дека тие ги закопуваат живи или им сечат грклан на јутјуб, заради тоа што навиваат за друг клуб?
во право си

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
според него треба ама Исус наш е мирољубив па ни забранил за убиваме
--- надополнето: 4 август 2012 во 22:03 ---

vie takanareceni hristiani nemate vrska sto pisuva vo biblia ,nikoj nikogas ne go procial bibliata
i samo si zboruvaat na prazno
ne samo vie tuku i popot sto e vo debatata nikogas ne go videl toa sto go uci imamot
pa nemam zborovi za comment so :tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Не знам кој е тој ненормален што би дискутирал со тебе. Ти ладнокрвно без мува да те лази оправда колење заради тоа што некој прифатил да верува во нешто.

Се кладам дека славеше на Велики Петок.
(што како дефиниција, без навлегување во фантазмагоричниот повод, е антихристијански, пошто Велики Петок и без масакрот е најтажен ден )

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Не знам кој е тој ненормален што би дискутирал со тебе. Ти ладнокрвно без мува да те лази оправда колење заради тоа што некој прифатил да верува во нешто.

Се кладам дека славеше на Велики Петок.
(што како дефиниција, без навлегување во фантазмагоричниот повод, е антихристијански, пошто Велики Петок и без масакрот е најтажен ден )
лука 19 -
27-А оние мои непријатели, кои не сакаа да царувам над нив, доведете ги тука и исечете ги пред мене!”

па видете кој проповедал џихад........

и кога ке коментирате на некој пост ,бидете малку по внимателни и немојте да го кажувате вашиот морал

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
nemoj da gi mesate brzinite
da se ubie covek od druga veroispoved e zabraneto so islam
a da ubies dezerter toa e druga rabota
Дезертери постојат само во воени структури, нели тврдевте дека исламот е религија на мирот?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Miki te znaeme tebe. i stvarno nikoj od tebe ne ocekuva nesto pametno da kazes :)

Вистината е таа, мора да исчезне исламот, сакал ти или нејќел. Никој не те прашува тебе, ионака не мислиш со својата глава, како и сите останати, од твојот ков.

Исламот ќе биде уништен одвнатре, и од тоа од муслиманската жена, онаа која е најугнетувана во добро смислената пропаганда за владеење со простата маса, чиј дел си и ти секако.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
o
о турбуле мене не ми треба света книга за да ми каже што е човечно а што е животинско за разлика од таквите ко тебе со испран мозок
П. С за твоја информација сум ја прочитала Библијата можеби 20 пати
--- надополнето: 4 август 2012 во 23:36 ---
Вистината е таа, мора да исчезне исламот, сакал ти или нејќел. Никој не те прашува тебе, ионака не мислиш со својата глава, како и сите останати, од твојот ков.

Исламот ќе биде уништен одвнатре, и од тоа од муслиманската жена, онаа која е најугнетувана во добро смислената пропаганда за владеење со простата маса, чиј дел си и ти секако.
ЛЕЛЕ МИКИ АМА БАШ СЕКАД МИ ЧИТАШ МИСЛИ
ОВА МНОГУ ДОБРО ГО КАЖА И ТАКА КЕ БИДЕ
--- надополнето: 4 август 2012 во 23:39 ---
Дезертери постојат само во воени структури, нели тврдевте дека исламот е религија на мирот?
Едно е тие што тврдат без докази а друго е што останатите гледаат и знаат

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
да да и дааа исламот религија на мирот , и тоа за сите религи низ светот
Алах забранил убиство на човек без разлика на која вероисповед припаѓа
но дозволил освета ОКО ЗА ОКО

Член од
13 февруари 2012