Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

Член од
3 август 2012
Мислења
62
Поени од реакции
2
Јас пак да те прашам?
На што го засноваш твоето тврдење дека мерењето со калориметри е точно? Дали знаеш дека постојат повеќе начини на мерење на на потрошената топлинска енергија ?
Не мора мене да ме прашуваш кажи си сам што имаш да кажеш...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Не мора мене да ме прашуваш кажи си сам што имаш да кажеш...
Единствено ти тврдиш дека мерењето со калориметри е точно мерење, затоа тебе те прашувам. И сакав да ти дадам доказ дека тоа мерење не е точно.
Инаку сите други знаат дека тоа мерење не е точно.. Тоа мерење постојано покажува плус во корист на Топлификација. И Топлификација тоа мерење го наметна само за да си ги зголеми приходите.

Член од
3 август 2012
Мислења
62
Поени од реакции
2
Единствено ти тврдиш дека мерењето со калориметри е точно мерење, затоа тебе те прашувам. И сакав да ти дадам доказ дека тоа мерење не е точно.
Инаку сите други знаат дека тоа мерење не е точно.. Тоа мерење постојано покажува плус во корист на Топлификација. И Топлификација тоа мерење го наметна само за да си ги зголеми приходите.
Дали е точно мерење на нешто што не постои не би коментирал...

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Тие си мерат ама на ниво на објект, во подстаниците имаат мерачи така да имаат увид колку е потрошено.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Не те разбирам... Топлинската енергија е физичка величина, нејзината вредност се изразува во Ј, KJ или KWh и таа постои и може да се мери, постојат повеќе начини на мерење на потрошената топлинска енергија. Дали ти е ова познато?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Слушам моментално Латас и морав да реагирам. Демек добро е што поскапела струјата, така ќе сме инвестирале во фирмата да не купува струја во зима и ќе се подобрела услугата. Кој кур народ да инвестира и да се замара со приватна фирма бе?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Слушам моментално Латас и морав да реагирам. Демек добро е што поскапела струјата, така ќе сме инвестирале во фирмата да не купува струја во зима и ќе се подобрела услугата. Кој кур народ да инвестира и да се замара со приватна фирма бе?
Такво нешто рекол, добре овие морониве мислат дека стварно ќе ги убедат луѓето дека ова е добро, мислат дека со противуставно објавуање на лустраторски досиеа и лични податоци ќе го ублажат овој удар.

Ај ќе праиме муавет зимото пак кога ќе навее три метра снег каква ќе биде услугата или пак градевите ќе ни бидат полумрачни како оваа зима.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Аха, на секое поскапување е истата глупост, со секое поскапување они "ја поправаат мрежата и инфраструктурата" и секоја зима редовно нема по една фаза.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Аха, на секое поскапување е истата глупост, со секое поскапување они "ја поправаат мрежата и инфраструктурата" и секоја зима редовно нема по една фаза.
Еве, поскапувањето на ЕВН било ок али на Топлификација не било. Само зашто главниот не е од кај нив од партија! Па маме им ебам, преку таквото ми се. Трошка морал и образ да не се немало...

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Еве, поскапувањето на ЕВН било ок али на Топлификација не било. Само зашто главниот не е од кај нив од партија! Па маме им ебам, преку таквото ми се. Трошка морал и образ да не се немало...
Do prva ke vi teknuva vo koj pravec se dvizime so energensot i so politikata.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
И Топлификација е под капата на партијата. Само Латас си има лични проблеми со директорот. Затоа таква неконзистентност. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom