Законот на Телема

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Постовите од ова секта се по досадни и од оние на ошо сектата...кај нив барев нешто се разбира, овде човек требе да биде по интелектуалец и од тесла за да ве разбере....
или вие од оваа секте сакате другите да не ве разберат?
Ако е така ...зошто се трудите да пишувате....за да не ве разбере никој?
Или така сакате да привлечете што повеке заинтересирани ... со таинственост...и со покана ...дојди па види?
Ништо ново не кажуваат,сето ова е едноставна игра со зборови.:)

Сака да каже дека секогаш постојат спротивности,секогаш има поробувач и некој што ослободува.
Све додека постои бог ќе постои и ѓавол,ако има господари ќе има и робови...итн
Тоа е како песочен часовник,еднаш се врти вака друкпат наопаку,во која половина се наоѓаш,само таа вистина постои за тебе,без разлика дали си роб или господар.

Остај меракот нека им помине.;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Неточно... би требало да го најдеш пасусот во книгата (не е тешко) и да видиш што ли се ќе откриеш.
Далеку си од тоа што сака да каже авторот...
Што има ѓаволот со Горните сефироти? Ако е така, ѓаволот ќе беше бог... :)
Размислувај... проверувај... медитирај... истражувај...

Ако се напишиме јасно и убаво и вие си го научите на памет, ќе постигните нешто?
Јас ви велам дека нема да постигните ништо...

Ајде, следен натпреварувач кој што без истражување ќе ни ги толкува размислите, ајде... :)
Форумов е за тоа..

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Неточно... би требало да го најдеш пасусот во книгата (не е тешко) и да видиш што ли се ќе откриеш.
Далеку си од тоа што сака да каже авторот...
Што има ѓаволот со Горните сефироти? Ако е така, ѓаволот ќе беше бог... :)
Размислувај... проверувај... медитирај... истражувај...

Ако се напишиме јасно и убаво и вие си го научите на памет, ќе постигните нешто?
Јас ви велам дека нема да постигните ништо...

Ајде, следен натпреварувач кој што без истражување ќе ни ги толкува размислите, ајде... :)
Форумов е за тоа..
Ги кажував сротивностите,а не што имаат или немаат заедничко оние што се затворени во ѕвоното во часовникот од едната страна,со другата страна.

Само го потврди тоа што го напишав.:)

Ќе напишеш или ќе постираш некои цитати?
Све се сомневам дека ти можеш било што да напишеш.:(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не ги кажуваш спротивностите туку „што сакал да каже авторот“ со овој цитат постиран од Ipsissimus ...
А ти не си запознаен со делата на авторот... Затоа и цитати добивате, да не ве буни нели туѓата размисла... да ве натера човек да читните нешто, сами да пробате...
Ама тешко нели... кој ќе се заморува со тоа...
Само мрчите, дури и за тоа што не го истражувате...

Јас и кога пишувам и еве сега кога цитирам, секогаш некој се наоѓа да ми каже како правам нешто погрешно...
Абе ајде alf ти најде да се сомневаш и да си тажен што немаме што да кажиме...
Ах ме уби сарказмот...

МАРШ да учиш не тука ми досадувај во петок навечер :)

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Не ги кажуваш спротивностите туку „што сакал да каже авторот“ со овој цитат постиран од Ipsissimus ...
А ти не си запознаен со делата на авторот... Затоа и цитати добивате, да не ве буни нели туѓата размисла... да ве натера човек да читните нешто, сами да пробате...
Ама тешко нели... кој ќе се заморува со тоа...
Само мрчите, дури и за тоа што не го истражувате...

Јас и кога пишувам и еве сега кога цитирам, секогаш некој се наоѓа да ми каже како правам нешто погрешно...
Абе ајде alf ти најде да се сомневаш и да си тажен што немаме што да кажиме...
Ах ме уби сарказмот...

МАРШ да учиш не тука ми досадувај во петок навечер :)
Абе сите вас ве прогонуваат и ви досаѓаат....
Сите други не знаат само тоа секташите знаете....
Сите други се досадни, само вие со вашите цитати од кои не сте сватиле ништо ни вие, не се досадни....
Сите други се мрзи и нејкат да пофанат да прочитаа од вашата секта...демек вие сте многу трудуљубиви па ги разбравте сите други патишта освен вашиот па затоа го пропагирате....
Сите други не разбираат ..само вие разбирате..
Ај сега оди пријавиме..али пријави се и самиот себе кога одиш кај прашањата за христијаните и досадуваш...
сакате да критикувате а не можете да поднесете критики...
Прави што ти е воља...ама не давај на другите тоа да го прават...ебати мотото ебати

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не се нервирај... излези до град, петок е. Зарем јас да бидам причина за твојата нервоза? НЕ!
Денес е денот на Венера, или како што ние телемитите нели го мериме времето на латински би било : dies Veneris.

И гледаш дека бескорисно муабетам јас со тебе во врска со телемата и О.Т.О. и Книгата на Законот?
Зарем не ти напишав што е О.Т.О. и линк до документот за да не испадне дека измислувам нешто...
Дали ти прочита што ти напишав за да видиш каде е разликата помеѓу секта и Ред?
Мислам дека не прочита ниту пак те интересира, а доаѓаш и верглаш едно та исто...
Па нели сакаме нешто да научиме поеќе...
Оди види што велиме ние телемитите за „сектите“.

И што имаме сега да зборуваме јас и ти? Да се навредуваме треба?
Глупости...

П.С. ЗА ДА КРИТИКУВАШ НЕШТО МОРА ДА СИ ГО ИСТРАЖУВАЛ ТОА НЕШТО И ДА ГО РАЗБИРАШ ТОА НЕШТО!
Онака е само тепање на празна слама! А јас немам намера да трошам време со такви...
Ајде, имај убава ноќ...

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Денес е денот на Венера, или како што ние телемитите нели го мериме времето на латински би било : dies Veneris.
Што саат ќе беше тој телемитскиот што мери време на Латински? Ја имав еден на старогрчки, ми доцнеше 10 минути, сега имам кинески, пластичен.

Да отидеш во Франција треба, ќе се изненадиш колку телемити има таму.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
Ај сега оди пријавиме..али пријави се и самиот себе кога одиш кај прашањата за христијаните и досадуваш...
сакате да критикувате а не можете да поднесете критики...
Прави што ти е воља...ама не давај на другите тоа да го прават...ебати мотото ебати
- во овој дел има вистина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
- во овој дел има вистина.
Нема вистина, затоа што убаво беше кажано за да критикуваш, треба да го познаваш да си упатен во истото. Еве го тој момент:
П.С. ЗА ДА КРИТИКУВАШ НЕШТО МОРА ДА СИ ГО ИСТРАЖУВАЛ ТОА НЕШТО И ДА ГО РАЗБИРАШ ТОА НЕШТО!
Јас на пример кога критикувам, го правам тоа откако ќе се запознам со тематиката која ја критикувам, за разлика од 90% членови на оваа тема, кои не ја познаваат телемата ниту имаат намера да ја запознаат а сепак се дрзнуваат да делат оценки, да судат и да даваат квалификации.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Нема, ти објаснив зошто. Хептаграм XI или јас кога сме критикувале, тоа небило критика за област која не ја познаваме. За разлика од членот кој го посочи како и многу други како него, кој не го познаваат тоа што го критикуваат. А сепак се дрзнуваат да судат и делат квалификации засновани на нивните предрасуди.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
"Ај сега оди пријавиме..али пријави се и самиот себе кога одиш кај прашањата за христијаните и досадуваш..."

Оваа изјава сепак е точна. Хептаграм знае да отиде, на условно кажано, христијаски теми и ниту прашува, ниту критикува, туку едноставно провоцира и се подсмева.
И немам ја ништо против тоа, но имам против недоследноста и двојните аршини.
Така да некој кој оди у комшии да се подбива, не би требало да се чуди кога некој од комшиите истото ќе го прави во негов двор.

...секако знае дечкото и да биде конструктивен во своите замерки за Христијанството.

Друга работа е тоа што по некоја чудна случајност ни приближно не му бодат очи флагрантните постапки на модерните Муслимани и нивната објективно фантазмагорична идеологиjа, во однос на количеството замерки кое го истура врз христијанската теорија.
Злите јазици би рекле дека е необјективен заради тоа што стравот кожата ја чува....

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Нема, ти објаснив зошто. Хептаграм XI или јас кога сме критикувале, тоа небило критика за област која не ја познаваме. За разлика од членот кој го посочи како и многу други како него, кој не го познаваат тоа што го критикуваат. А сепак се дрзнуваат да судат и делат квалификации засновани на нивните предрасуди.
Прави што ти е воља и не давај другите да го прават истото
Јака ви е оваа вистина...и ако некој ви рече дека не сте во право и дека на секоја тема само пропагирате...тогаш немате повеке аргументи него само се фалете со пријавување, и почнете да киснете дека сите вас ве следат и ве малтретираат. Мислите дека другите се глупи, и дека можете да ги убедите дека белото е црно и обратно, сакате да критикувате на сите теми, а тешко на тој што ке ви се спротистави. Кога некој ве критикува вашите аргументи се само дека не ве разбрал, и покрај тоа што белото си останува бело. Кога вие критикувате на теми од коранот или од библијата, демек вие сте ги разбрале и можете да критикувате, а ако вас ве критикуваат тогаш не сте разберени....:facepalm:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ошо лупа глупости, телемата е глупост, рисјанството е глупост, исламот е опасна глупост.

Џабе се расправате.

:D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
"Ај сега оди пријавиме..али пријави се и самиот себе кога одиш кај прашањата за христијаните и досадуваш..."

Оваа изјава сепак е точна. Хептаграм знае да отиде, на условно кажано, христијаски теми и ниту прашува, ниту критикува, туку едноставно провоцира и се подсмева.
И немам ја ништо против тоа, но имам против недоследноста и двојните аршини.
Така да некој кој оди у комшии да се подбива, не би требало да се чуди кога некој од комшиите истото ќе го прави во негов двор.

...секако знае дечкото и да биде конструктивен во своите замерки за Христијанството.

Друга работа е тоа што по некоја чудна случајност ни приближно не му бодат очи флагрантните постапки на модерните Муслимани и нивната објективно фантазмагорична идеологиjа, во однос на количеството замерки кое го истура врз христијанската теорија.
Злите јазици би рекле дека е необјективен заради тоа што стравот кожата ја чува....
Пак ја изоставаш поентата - дека за да критикуваш, треба да си запознаен со темата на која дискутираш или критикуваш. На пример тие критики често пати се поткрепени со библиски цитати, сури од куранот и слично. Не се со цел да докажат дека соговорникот е ваков или онаков, какви што се речиси сите коментари на оваа тема.
Јас често критикувам кога ќе видам нешто за кое знам дека не е вистина, како на пример разните лаги кој се користат како исламистичка пропаганда. Но секогаш пред тоа проверувам и истражувам дали тоа е лага или не.
На темава на пример, беше кажано се и сешто, беше теран сеир, беа делени квалификации како телетабиси, секташи и што уште не. Тоа не се критики од човек кој истражувал и сака нешто да дознае, туку се обични отровни стрели насочени лично против нас. Класичен Ad hominem.
Прави што ти е воља и не давај другите да го прават истото
Јака ви е оваа вистина...и ако некој ви рече дека не сте во право и дека на секоја тема само пропагирате...тогаш немате повеке аргументи него само се фалете со пријавување, и почнете да киснете дека сите вас ве следат и ве малтретираат. Мислите дека другите се глупи, и дека можете да ги убедите дека белото е црно и обратно, сакате да критикувате на сите теми, а тешко на тој што ке ви се спротистави. Кога некој ве критикува вашите аргументи се само дека не ве разбрал, и покрај тоа што белото си останува бело. Кога вие критикувате на теми од коранот или од библијата, демек вие сте ги разбрале и можете да критикувате, а ако вас ве критикуваат тогаш не сте разберени....:facepalm:
Прави што ти е волја незначи прави што сакаш! Ете уште еден аргумент дека не ја разбираш телемата. Неможеш да дојдеш на темава и да кажеш вие сте секташи, и тоа да го сметаш за критика.
Повели најди една моја критика која нема аргументи во неа! Ја напаѓам ли јас личноста на дискутантот? Нареков ли некого магаре? Ако не разбираш а намерата ти е да разбереш, имаш посочена литература, линкови, веб страни од каде можеш да се информираш и да имаш познавање доволно за една форумска дискусија. Ти не го правиш тоа, ти си на овие теми да докажеш дека се погрешни, без да се обидеш да навлезеш во нивната суштина.
Зошто на крајот од постот кој го цитирав стои од каде е цитиран? Ти мислиш дека ќе разбереш поента во некоја книга единствено од неколку цитирани реченици?

Kajgana Shop

На врв Bottom