Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.164
- Поени од реакции
- 83.970
Ако не пропагираш Христијанство значи дека пропагираш Ислам?Внимателност и толеранција неможе да се степенуваат по потреба. Христијанската религија учи на безрезервна толеранција, Христос им простува на мачителите, го врти и другиот образ, ја симнува и кошулата од грбот. Ако ова не си подготвен да го применуваш, тогаш ти значи дека пропагираш христијанска религија но практицираш ислам (според твоето толкување)
Ах, си имаме изглеа тука на форумов и христијански фундаменталист.
Шала на страна. Ја не сум добар Христијанин. Нив у манастир ќе ги најдеш, а секој ќе одговара пред Господ Бог Исус Христос за своите гревови.
Него, намерно или не, го пропушташ фактот дека не се сите дискутанти Христијани. На поголем дел од овие на кои им се жалиш дека не се доволно толерантни кон грозните исламски хирови, ги здоболе увото за христијанските вредности. Затоа што се атеисти.
И поима неам како некој (христијанин, атеист, будист...) со малку здрав разум може да застане на страна на овој сатанизам во јагнешка кожа (во јагнешка кожа - за слепците).
Али ти си знаеш кои ти е поводот. Може у Лемурија биле Муслимани....
(да, ќе го нарекувам сатанизам, затоа што тоа и е, практично. Штавише ќе го нарекувам како сакам, затоа што си го покажа вистинското лице во Македонија оваа година, тоа движење и немам повеќе никакви дилеми дали да го респектирам или не)
А во врска со критериумите на форумското раководство, да ви кажам да не се трескате од земја многу, многу, затоа што ова е приватен форум и ако сакаат сите ќе ве банираат без ама баш никаква причина. Помирете се со тоа. Да беше мој форумов веројатно и ја ќе правев како што ми е воља.
Ја у последниве два-три месеца, дали сум бил дваесет дена не баниран... и тоа онака ми стига порука си ги прекршил правилата ете ти бан 15 дена. Последниот пат ми кажаа дека сум собрал некакви казнени поени и ме банираа еден месец. А нити некад ми стигнало дека сум добил некакви казнени поени нити ништо...* Вероватно ги акумулираш тамо у нивниот тефтер и еден ден ненадејно ќе се прелие чашата...
Како и да е беспотребни се жалењата дека раководството ви згрешило, што ви ги брише мислењата или ве банира. Нивни форум, нивна воља.
Треба само да сфатите дека форумов уопште не е ни најмалку значаен дел од вашиот живот.
Остајте ги, они нека си праат по нивно, вие по ваше.
* сеа одкоа ми истече банот добив казнени поени за кои овој пат ме извести Acid дека ми ги дал. Фала барем за тоа. Се надам дека пракса ќе ви стане.