- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Канабисот е лек за болни од сида, им го подобрува апетитот и подолго живеат.Абе во ред и треба да се легализира али што има врска ова со легализација на ганџа ?!
Канабисот е лек за болни од сида, им го подобрува апетитот и подолго живеат.Абе во ред и треба да се легализира али што има врска ова со легализација на ганџа ?!
Ниви,штета е на нива да садиш марихуна,најреално нема нешто поадекватно од опиум,за дериватите како морфиум па и придобивките за фармацевтската индустрија да не зборам,што се однесува за марихуана,најдобро е одгледување во строго контролирана средина.Јас сум за .... само така поголемиот дел од младите ке почне да работи на нивите на нивните баби и дедовци и тоа со задоволство, а и коначно ќе биде исплатливо да се обработува земјата .....
Има,во низа земји има смртна казна за поседување било каков наркотик,пример е Иран,ама и доказ дека џабе е казната бидејќи бројот на зависници расте.А и не гледам од каква релевантност се казните за убиство во темата.
Не ти треба нива доколку си садиш за себе, а не планираш да дилаш. Баш на тоа се цели со легализирањето, секој кој сака да си пуши трева да биде во можност дома да си одгледува еден-два корени, колку за себе. Но со тоа нечиј бизнис (да не кажам чиј) ќе пропадне... После пари за споменици од каде, а?Јас сум за .... само така поголемиот дел од младите ке почне да работи на нивите на нивните баби и дедовци и тоа со задоволство, а и коначно ќе биде исплатливо да се обработува земјата .....
Не ти треба нива доколку си садиш за себе, а не планираш да дилаш. Баш на тоа се цели со легализирањето, секој кој сака да си пуши трева да биде во можност дома да си одгледува еден-два корени, колку за себе. Но со тоа нечиј бизнис (да не кажам чиј) ќе пропадне... После пари за споменици од каде, а?
Тогаш веќе тоа не би било „дилање“туку легален бизнис на зелен пазар .... но данокот би бил веројатно 50 - 90 % .....
Ооо па ти „пуцаш“ високо, по бизниси одма... Јас скромно колку за дома да има.. Ако им посадам дома на моите да си мотат, сигурно нема да им треба Лексилиумот и 6-те други апчиња што ги пијат секое сабајле пред работа.Тогаш веќе тоа не би било „дилање“туку легален бизнис на зелен пазар .... но данокот би бил веројатно 50 - 90 % .....
Ама не би ни биле способни за работа со џоинт од сабајле.Ооо па ти „пуцаш“ високо, по бизниси одма... Јас скромно колку за дома да има.. Ако им посадам дома на моите да си мотат, сигурно нема да им треба Лексилиумот и 6-те други апчиња што ги пијат секое сабајле пред работа.
Јок.Ама не би ни биле способни за работа со џоинт од сабајле.
И да, не зеам никакви, оти ми е многу глупо нешто да ми менува расположение и перцепција, ко јас да сум глуп сам да си контролирам се, ама јас би да се легализираат, ама баш сите наркотични супстанци. Ако може алкохолот да е, оти не и тоа?
Технички:Која тешка депресија бе ало.. Напротив, лечи депресија. Си видел џанак бе во депресија ? ...
Многу јасно дека не е џанак но на заебанција е џанакЏанак што пуши само трева, не е џанак.
И да се легализира, се сомневам дека ќе биде дозволено дома да садиш коренчиња како патлиџан што си садиш и пиперки.