Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Абе во ред и треба да се легализира али што има врска ова со легализација на ганџа ?!
Канабисот е лек за болни од сида, им го подобрува апетитот и подолго живеат.

Lady Blue

АМАЗОНКА
Член од
18 ноември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
22
Јас сум за .... само така поголемиот дел од младите ке почне да работи на нивите на нивните баби и дедовци и тоа со задоволство, а и коначно ќе биде исплатливо да се обработува земјата ..... :):P

B

Black Guard

Гостин
Јас сум за .... само така поголемиот дел од младите ке почне да работи на нивите на нивните баби и дедовци и тоа со задоволство, а и коначно ќе биде исплатливо да се обработува земјата ..... :):P
Ниви,штета е на нива да садиш марихуна,најреално нема нешто поадекватно од опиум,за дериватите како морфиум па и придобивките за фармацевтската индустрија да не зборам,што се однесува за марихуана,најдобро е одгледување во строго контролирана средина.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 10:13 ---
А и не гледам од каква релевантност се казните за убиство во темата.
Има,во низа земји има смртна казна за поседување било каков наркотик,пример е Иран,ама и доказ дека џабе е казната бидејќи бројот на зависници расте.

Службите не треба да ги малтретираат дечурланата која зема 50 грама и изиграва дилер туку треба нда ги удрат прврен по џебот со конфискација,да ги направат очајни да овие мораат да ја интензивираат работата и да ги постават на одмор и рекреација во Идризово.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не ти треба нива доколку си садиш за себе, а не планираш да дилаш. Баш на тоа се цели со легализирањето, секој кој сака да си пуши трева да биде во можност дома да си одгледува еден-два корени, колку за себе. Но со тоа нечиј бизнис (да не кажам чиј) ќе пропадне... После пари за споменици од каде, а?

Lady Blue

АМАЗОНКА
Член од
18 ноември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
22
Не ти треба нива доколку си садиш за себе, а не планираш да дилаш. Баш на тоа се цели со легализирањето, секој кој сака да си пуши трева да биде во можност дома да си одгледува еден-два корени, колку за себе. Но со тоа нечиј бизнис (да не кажам чиј) ќе пропадне... После пари за споменици од каде, а?

Тогаш веќе тоа не би било „дилање“туку легален бизнис на зелен пазар .... но данокот би бил веројатно 50 - 90 % .....:icon_lol:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тогаш веќе тоа не би било „дилање“туку легален бизнис на зелен пазар .... но данокот би бил веројатно 50 - 90 % .....:icon_lol:

И да се легализираат комплетно сите дроги нашава влада би ставиле регулации за да ги "заштити" граѓаните и само нивните бизнис партнери би ги добиле дозволите за производство со што пак би имале и комплетен легален монопол врз бизнисот.

Мафијата ќе си го добие делот како и да е додека нашиот народ не земе да се просветли малку на политичко поле.

Прво треба да разберат сите дека Даноците се Кражба а Монополи се добиваат со закони и регулации па кога би биле укинати и двете тогаш да се легализира и дрогата комплетно.Вака само се добива Meet the new boss same as the old boss само замени го Boss со "начинот на кој ги прибираат парите од дрога"

Патем како добивам лике во истиот момент кога го објавувам постот физички не е возможно?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ооо па ти „пуцаш“ високо, по бизниси одма... :D Јас скромно колку за дома да има.. :) Ако им посадам дома на моите да си мотат, сигурно нема да им треба Лексилиумот и 6-те други апчиња што ги пијат секое сабајле пред работа.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Ооо па ти „пуцаш“ високо, по бизниси одма... :D Јас скромно колку за дома да има.. :) Ако им посадам дома на моите да си мотат, сигурно нема да им треба Лексилиумот и 6-те други апчиња што ги пијат секое сабајле пред работа.
Ама не би ни биле способни за работа со џоинт од сабајле. :)

И да, не зеам никакви, оти ми е многу глупо нешто да ми менува расположение и перцепција, ко јас да сум глуп сам да си контролирам се, ама јас би да се легализираат, ама баш сите наркотични супстанци. Ако може алкохолот да е, оти не и тоа? :)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Ама не би ни биле способни за работа со џоинт од сабајле. :)

И да, не зеам никакви, оти ми е многу глупо нешто да ми менува расположение и перцепција, ко јас да сум глуп сам да си контролирам се, ама јас би да се легализираат, ама баш сите наркотични супстанци. Ако може алкохолот да е, оти не и тоа? :)

Јок. :P

Се зависи од тоа кој хибрид е билката.
Имаш хибриди за целодневна употреба, троа поседативни за пред легнување, и маслото на Рик Симпсон за лечење тешки канцери и сл.

Трудните жени во Јамајка единствен спас од грозниците, омалаксаноста, слабиот апетит, болките во грбот, повраќањата... им е консумирањето на ганџата! Било тоа во форма на чај, џоинт или масло. Згора на тоа породувањето им е значително полесно и поглатко од мајките некориснички на коноп, додека пак развојот на децата родени од овие мајки е поуспешен од децата чии мајки не консумирале марихуана...

„Facts confounded expectations in other ways. Women who were actively engaged in producing, buying, selling and administering marijuana often had the best-run households and the smartest children. One mother, a Rastafarian named Pansy, had her oldest child selling marijuana when Pansy was not at home. Yet, Pansy's children were ranked by teachers and principals as among the most intelligent, diligent and well-behaved of all students; they were ranked at the top of their classes.“ ;)

http://www.cannabisculture.com/articles/1422.html

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Јас сум дефинитивно ЗА легализација од следните причини:
1. Сакале-неќеле, конзумирана е во огромни количини па сите запленувања и акции се само џабе увитлавање и пропрдавање од страна на полицијата.
2. Зголемен извоз, ФАКТ дека се прават пари
3. И чекај, последиците. Зошто мислите дека би биле полоши у случај на легализација, не се доволно трагедични сега, или уште мислите дека чудниот мирис во вашето маало е од контињерите?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Просто апсурдно е алкохолот да биде легален а тревата не,од алкохол кога ке се начукаш не знаеш главата кај ти е и btw малолетници завршуваат на токсикологија нон стоп кај сте чуле некој само од трева да заврши на токсикологија,никогаш немам слушнато.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Која тешка депресија бе ало.. Напротив, лечи депресија. Си видел џанак бе во депресија ? ...
Технички:
Глеам дека многумина не знаат што значи Џанкер или Џанак.
Некако ми се чини дека тој уличен термин, во последно време се употребува за се и сешто.
Џанкер доаѓа од Џанк што е еден од сленг имињата за Хероин.

А доста копиљаци го употребуваат изразот за секакви корисници на дроги.

Џанак што пуши само трева, не е џанак.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Џанак што пуши само трева, не е џанак.
Многу јасно дека не е џанак но на заебанција е џанак :)
И не мора да значи дека не можеш да паднеш во депресија од вутра има на некој лошо им влијае.

B

Bafra

Гостин
Мене не ми е јасно како во некои земји е Легална а во други Не е. Луѓето во земјите каде што е легална имаат ли различни гени, се разликуваат по нешто од луѓето од земјите каде што е забранета, поглупи ли се они ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
И да се легализира, се сомневам дека ќе биде дозволено дома да садиш коренчиња како патлиџан што си садиш и пиперки.
„Колку за себе“ не пали кај луѓето. Лакоми се и ќе садат колку им душа сака, ќе конзумираат колку им душа сака, ќе дилаат и ќе прават пари колку сакаат...
Има исклучоци, не велам не... но закони се донесуваат ЗА МНОЗИНСТВОТО, не за поединци ...

Така да, мислам ако се легализира,ќе биде легализирана само употребата, со кој знае какви закони за набавување на истата... ништо поеќе не би се добило.
Автоматски, со ова ќе се води само поголема евиденција, кој во Р.М. користи марихуана кој не ... Олеснителна можност на полицијата да достигне до крупните дилери на разни дроги.

Kajgana Shop

На врв Bottom