Научни чуда во Ку`ран

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Суре 65: Ет-Талак (Разводот)

12.
Аллах е Оној кој создаде седум небеса и исто толку земји. Он ја спушта наредбата меѓу нив за да знаете дека Аллах, навистина, е Моќен над сè! Да, Аллах со знаењето Свое опфаќа се!
10 Billion Earth-Like Planets May Exist in Our Galaxy

http://www.wired.com/wiredscience/2012/03/ten-billion-earths/

Да седум е ралетивно точен број за земји:pos:
А ова со седумте неба се разбравте кои се или тек после празникот ќе се соберете и ќе се договорите?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59

А ова со седумте неба се разбравте кои се или тек после празникот ќе се соберете и ќе се договорите?
teorija bez nikakvi fakti samo nekoj mislel i go rekol toa.
no realnosta e sosema druga.
dosega najdoa samo edna slicna na zemjata.
znaci im preostanuvaat uste 5 slicni.
im posakuvam srekja.
pozdrav.

M

Muranyi

Гостин
im posakuvam srekja.
pozdrav.
Чекај чекај,не разбирам..сега не се работи за 7 неба,7 Универзуми,7 слоеви на Универзумот,туку 7 планети слични на Земјата?
Ајде знам дека вие можете до бесконечност,на крај ќе излезе дека за 7 континенти пишувало:pos:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
im posakuvam srekja.
pozdrav.
Абе не е баш да некој седел во пештера , па тресел после од ракав.
Има математички модел кој се однесува за Млечниот пат. Е сеа да можеше да замислиш колку е голем набљудуваниот универзум споредено со Млечниот пат, јасно ќе ти беше дека 7 е доста арбитрарен број.
П.С.
Абе се договоривте кои се седумте неба?Дај побрзајте малце, вака ептен лошо изгледа од страна, нешто како секташи, на којкако му одговара така си кажува.

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Абе не е баш да некој седел во пештера , па тресел после од ракав.
Има математички модел кој се однесува за Млечниот пат. Е сеа да можеше да замислиш колку е голем набљудуваниот универзум споредено со Млечниот пат, јасно ќе ти беше дека 7 е доста арбитрарен број.
П.С.
Абе се договоривте кои се седумте неба?Дај побрзајте малце, вака ептен лошо изгледа од страна, нешто како секташи, на којкако му одговара така си кажува.
Kuran ,sura-37 ajet 6 .Ние, навистина, го разубавуваме до вас најблиското небо со ѕвезден накит
e pa razmisli malku okolu ova,
vo najbliskoto nebo se naogjaat xvezdite ,pa do sega tolku stignala naukata za da gleda,samo vo neboto na xvezdenite, i sve toa sto se gleda e vo toa nebo

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Kuran ,sura-37 ajet 6 .Ние, навистина, го разубавуваме до вас најблиското небо со ѕвезден накит
e pa razmisli malku okolu ova,
vo najbliskoto nebo se naogjaat xvezdite ,pa do sega tolku stignala naukata za da gleda,samo vo neboto na xvezdenite, i sve toa sto se gleda e vo toa nebo
Абе кога ви викам да се разберете меѓу вас не ви кажувам за лошо. Еве сеа ова е ново од тебе.....
И верувал или не тоа ѕвездите далеку се од накит.

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Абе кога ви викам да се разберете меѓу вас не ви кажувам за лошо. Еве сеа ова е ново од тебе.....
И верувал или не тоа ѕвездите далеку се од накит.
jas ti dadov odgovor direktno od kuranot
pa dali za tebe e novo ili ne , toa e tvoj problem
no sigurno go dobi odgovorot sto go barase

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28

Se dogovorivme...i dojdovme do zakluchok deka imash mnogu konzervativni viduvanja na svetot, pa zatoa ne mozesh da gi razberesh sedumte neba...mislam deka, da se potrudi covek malku i da pocne da ti objasnuva mozebi i ke razberesh, ali momentalno nemam vreme da ti objasnuvam, pa zatoa ke ostane za nekoja druga prilika....ili vo nekoj nareden zivot ako uspeesh da se reinkarnirash....:(

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Neshto mi isbegavash od diskusija...imam oset deka ne si go razbral Tesla.... hahahha........ ...neli naukata ti beshe jaka strana?....ama Tesla go proglasija za svetec...
si se popital nekogash zoshto?
Ај кажи ми дека си го разбрал Тесла. Ај те молам.
Инаку што се однесува до технологијата која ја создал истиот т.е. помогнал да се создаде, принципите се учат и во средно техничко.
Е сеа ако мислиш на умот и умствениот склоп на човекот Тесла, ако си дознал нешто објави го во научно списание. Ако ти е валидно "разбирањето" ќе те отпечатат.
Ако пак мислиш на "светецот" Тесла и теориите на заговор, пеер дај кажи кој ти е дилер.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Ај кажи ми дека си го разбрал Тесла. Ај те молам.
Инаку што се однесува до технологијата која ја создал истиот т.е. помогнал да се создаде, принципите се учат и во средно техничко.
Е сеа ако мислиш на умот и умствениот склоп на човекот Тесла, ако си дознал нешто објави го во научно списание. Ако ти е валидно "разбирањето" ќе те отпечатат.
Ако пак мислиш на "светецот" Тесла, пеер дај кажи кој ти е дилер.
Zaklucho...
ne si razbral i nemash ni minimalna idea shto zboruval Tesla za razbiranjeto na univerzumot, i ocekuvash da ti gi objasnam sedumte neba i ti da gi razberesh?
Univerzumot e muzika....i preku notite se razbira i univerzumot...hahahaha....ti se cinat gluposti neli?...a i tesla tvrdi deka univerzumot e muzika i vibrazii..
Pa neli SE znaevte ateistive?.....:pos:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Zaklucho...
ne si razbral i nemash ni minimalna idea shto zboruval Tesla za razbiranjeto na univerzumot, i ocekuvash da ti gi objasnam sedumte neba i ti da gi razberesh?
Univerzumot e muzika....i preku notite se razbira i univerzumot...hahahaha....ti se cinat gluposti neli?...a i tesla tvrdi deka univerzumot e muzika i vibrazii..
Pa neli SE znaevte ateistive?.....:pos:
Еми ако до толку си го разбрал Тесла, на лично-умствено ниво, ќе сакаш да ни споделиш дел од неговите мисли?
Еве нека биде тоа динамичката теорија за гравитација. Човек како тебе кој има ум и разбирање како Тесла не би имал проблем да ја формулира истата.
Ама за почеток избери си докажан принцип или технологија од него, за да можеме и ние обичните смртници , бар да видиме дека имаш некои познавања. Знаеш се намножија гатачи, Али Баби и хоштаплери од најразличен вид во последно време.
Ајде просветли не.

Kajgana Shop

На врв Bottom