Серии од нашите телевизии :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ту што емоции ми проработеа, дури старо се осетив, знаејќи го фактот дека пред повеќе од 15 години сум ги гледала серииве.

Како и да е Рокенрола и Херкулес то су срца два :love::LOL:

Колку и да мрчите за Ник Слотер јас секое лето би ја гледала серијава, ме потсетува на убави работи, а и Ник е фино искулиран тип, така да глас да не чујам.

Од другиве, Патот за Авонли ептен ја сакав, Синбад, и Се плашите ли од темнината. Знам дека не е детска серија ама едноставно не пропуштав ни епизода од Unsolved Mysteries, макар што ми фуфкаше малку ама ја гледав и тоа сама. Интрово до ден денешен ме потсетува на нешто језиво.

За Супермен сум трчала од школо за да ја фатам епизодата. :D

Исто имаше една македонска серија со деца што се на одмор, ама да ме убиеш не се сеќавам како се викаше, нешто ми се чини Долго топло лето, а може и грешам.

Едвај ја чекав летната програма на Ѕвон со нејзините водени лудории на плажа, па во маало правевме реконструкција на игрите со расположливите реквизити.:pos:

Туку кога сме кај работи што сме ги гледале за време на детство, имаше еден филм кој МТВ го даваше секое лето по пет пати и пак го гледав, ама заборавив како се викаше. Нешто беа тинејџери собрани во летен камп, па врски, раскинувања, знаеја и да запејат. Ако на некој му текне како се викаше молим лепо нека пише:)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Која беше таа серијата на мтв што ја даваа. Деца седеа така навечер покрај оган и раскажуваа страшни приказни?:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Која беше таа серијата на мтв што ја даваа. Деца седеа така навечер покрај оган и раскажуваа страшни приказни?:)

Ја напишав уште во воведниот пост, без таа серија не почнувам да пишувам и зборувам за стари добри серии...:icon_mrgr:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Walker, Texas Ranger

Seaquest

Only Fools and Horses

Поради овие 3 серии, секоја вечер од понеделник до петок сум седел до кај 3 саат, оти ХРТ 2 ја исклучија и ги чекав репризите на ХРТ 1

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.585
Од ова Unsolved misteries какви трауми имав како помал :D
Имаше една епизода, кај што две сестри близначки доаѓаат дома во Америка од Канада. И првата вечер ги наоѓаат убиени. Покажуваа како едната станува да оди во вц, и после е застрелана или нешто слично... Се серев во гаќи навечер кога требаше да отидам во ВЦ :D

Имаше една епизода од "Дали се плашите од темнината" која уште ми останала во сеќавање. Незнам точно што се работеше, ама знам на крајот од епизодата едно девојче го бутна еден дечко во едно како временска машина, и кога излезе од машината беше старец. Се чудев како е тоа можно :pos:

Си ја памтам шемата на едно лето кога бев бајаги помал :D
Станував накај 7-8 за да гледам на МТВ Saber Rider and the star sheriffs,па Синбад после имаше Тропски Горештини, па незнам која серија валјда беше Приказните од јужните мориња. После си легнував пак, па станував покасно,ќе искочев надвор 2-3 саати на жешкото и од кај 16 часот почнуваа сериите на Сител, во склоп на sumertime (Квантен скок, херкулес и Супермен) :D Завршуваа до 18 и после си цепаш надвор до сабајле :D
Пред Квантен скок имаше една олд тајмерска серија, ама неможе да ми текне. Некое име на фамиолија беше :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А кој ја гледал Рекс? Како голем обожавател на расата германски овчар, не ја пропуштав. А богами и детективот мх, мх :LOL:

--- надополнето: 27 јули 2012 во 17:42 ---
Кога сме кај германско/австриски серии:
Добро бе кога стигна да го напишеш постов, истово го пишав сега :pos:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Алал да ти е Крејзи за темава, баш убаво што се навратив на минатото :) :cuc:

Инаку, една супер серија, која ми беше интересна да ја гледам понекогаш, за пред некој месец, сосема случајно да се спријателам со едниов хаха :)

УМНИ ГЛАВИ !!! или како мал, Умни Гвави :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Француските серии на МТВ што ги даваа.

Сен Тропе

И другата не ми текнува името ама беше за татко со три керки (најмалата мушкодањаста) и расправии со дечковците. И на моменти кон камерата збореа, се исповедуваа кон публиката така нешто. Добра беше.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А кој ја гледал Рекс? Како голем обожавател на расата германски овчар, не ја пропуштав. А богами и детективот мх, мх :LOL:

--- надополнето: 27 јули 2012 во 17:42 ---

Добро бе кога стигна да го напишеш постов, истово го пишав сега :pos:
Брзи прсти...:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr: Штета нема више милионер...:icon_mrgr:

Кога веќе ги спомнавте “Умни глави“, еве уште една:

Француските серии на МТВ што ги даваа.

Сен Тропе

И другата не ми текнува името ама беше за татко со три керки (најмалата мушкодањаста) и расправии со дечковците. И на моменти кон камерата збореа, се исповедуваа кон публиката така нешто. Добра беше.
Оваа на А1 ја даваа сто посто, претходно ја постирав баш... сто посто! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.585
И јас ја барав оваа, само никако неможе да ми текне на името... :(
И пред година дена ја даваа на МТВ...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Вака така, МТВ ни го направила детството комплетно. :)

А кога сме кај серии на МТВ, оваа серија дефинитивно беше нешто особено добро и квалитетно.

My Family

Каков само хумор и ликови, па па па. Видиш фино се потсетив, можам да си ја симнам да ја гледам. Британците владеат!

Crazy in Love ако и ова успееш да го постираш пред мене, „ќе си пукам во колено“! :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom