Блаблабла нема Српско ЈНА ................ има т.е. имало/имаше само ЈНА .......... инаку тешко на Србиве ........ Косовската Армија за помалку од 24 часа ќе го сомеле Белград како салама ............Еве читам погоре се жалиш зошто НАТО била појака од ЈНА , не било фер тоа.
А фер било ЈНА што е појака од УЧК.
Но сепак отпорот што го пружеше УЧК кон ЈНА , не можеа србите да го пружат кон НАТО.
И јас имам почит кон ЈНА , кога во неа беа и хрватите и словенците и сите останати ... но немам никаква почит кон српското ЈНА.
Еве прв пат слушам не-србите да имаат почит кон Милошевичевата ЈНА ... и убаво што се распадна Југославија , пошто токму обидот на Србија да се стави како главна република во Југославија беше проблемот.
???????????????????????Какво распаѓање бе , гледајте на Гренлад што се случува , вие најдовте да се правите ЕКСПЕРТИ ....
Колку загрозени животни/растенија изчезнуваат ....
а да не спомнувам што се случува низ светот ....
А јас никого не би ги подржил ни Србија ни Албанија ...
Доволно штета претрпевме од нив , секако тука се и бугарите , грците ....
Дали знаеш дека поради Србите т.е Тито - не се залагаше да ги натера грците и бугарите да не признаат тогаш ?!
незнам која година беше ....
Само се залага да ги признаат србите во Австрија , а ги остави на цедило Македонците во Бугарија и Грција ...
Што не ти е јасно Пиратик ??Блаблабла нема Српско ЈНА ................ има т.е. имало/имаше само ЈНА .......... инаку тешко на Србиве ........ Косовската Армија за помалку од 24 часа ќе го сомеле Белград како салама ............
Косовската Армија е најсилна на Балканот, па и пошироко .. страв и трепет ...........
--- надополнето: 25 јули 2012 во 23:34 ---
???????????????????????
И ти ми зборуваш за Србија мислејќи дека таа го претставува старото ЈНА.
Но од ЈНА не остана ништо ,отвори очи малце.
И јас помислив дека Албанија е таа старата со 880 авиони , со хемиско оружје , со 700.000 бункери , со 1500 тенкови , со цела држава војници , со 35.000 морски мини , со 2000 топови по брегот на Албанија , со резерви во храна за цела Албанија , доволни за 5 години.
Но ете сум се излажал , се смениле работите , Албанија од 880 авиони денеска нема ниеден , а од секој воено способен граѓанин спремен војник , денеска има само 18.000 војници.
Додека другите се осмелуваа да нишанат кон ЈНА во 91 и навака , ти сеуште гризеш нокти и се тресеш во 2012та , кога од ЈНА не останало ни Ј . Кој уплав а.
На што се должи ова ?
Супер ќе одиме или на Гренланд или на Антарктик ......... новите земји !Што не ти е јасно Пиратик ??
На светот не му треба уште една војна ....
Тек до 2020 година ќе ги осетиме последиците од климатски промени ...
Ќе ги колонизираме , ќе истражуваме нафта , природни наоѓалишта , ќе ги крстиме Александар Македонски и Филип Втори , ќе ги поразиме УСА , Руси , КинезиСупер ќе одиме или на Гренланд или на Антарктик ......... новите земји !
Ептен си се попалил по Ацета и по Филипа ..............Ќе ги колонизираме , ќе истражуваме нафта , природни наоѓалишта , ќе ги крстиме Александар Македонски и Филип Втори , ќе ги поразиме УСА , Руси , Кинези
Мислам некако иронично/хипотетички го напишав ова , како и да е ....Ептен си се попалил по Ацета и по Филипа ..............
Немој бе да веруваш на детски муабети , кои бели знамиња жити све , на кого тие бели знамиња ? На АРМ и МВР ? А тие демек , еј види бело знаме , да бе гледам таму 100 терористи со бело знаме , ама те молам не ги пукај , тоа значи дека се предаваат Каква инспирација добиле новинарите од цртаните филмови со белото знаме.http://star.vest.com.mk/default.asp?id=10565&idg=1&idb=290&rubrika=Makedonija
Тие белине знамињата што ги веевте од што материјал беа? Од гаќи терористички?
Кој ве извади како задњи дунди од Арачиново, што не се боревте ако бевте јаки?
Милошевичевото ЈНА е српско ЈНА.Блаблабла нема Српско ЈНА ................ има т.е. имало/имаше само ЈНА .......... инаку тешко на Србиве ........ Косовската Армија за помалку од 24 часа ќе го сомеле Белград како салама ............
Косовската Армија е најсилна на Балканот, па и пошироко .. страв и трепет ...........
?
Член на волците ги виде знаменцата ваши убави со свои очи и пренесе, што сакаш пиши после ова ирелевантно е!Немој бе да веруваш на детски муабети , кои бели знамиња жити све , на кого тие бели знамиња ? На АРМ и МВР ? А тие демек , еј види бело знаме , да бе гледам таму 100 терористи со бело знаме , ама те молам не ги пукај , тоа значи дека се предаваат Каква инспирација добиле новинарите од цртаните филмови со белото знаме.
Нема да пишувам ништо повеќе за тоа што реков еден македонски генерал кој војувал во Арачиново , а уште помалку што велат албанските извори , иако ги имаш и на ВЕСТ.
Тоа со Арачиново е најголемата манипулација со македонците , еве да речеме ќе се добиеше Арачиново , и што потоа, што со десетина други села. Затоа велам дека беше манипулација.
Можеби памтиш и ти кога лажеа дека еден куп гробови се отворени во Арачиново , многу се убиени , уствари само 6 беа загинати и 13 повредени.
Немој бе да веруваш на детски муабети , кои бели знамиња жити све , на кого тие бели знамиња ? На АРМ и МВР ? А тие демек , еј види бело знаме , да бе гледам таму 100 терористи со бело знаме , ама те молам не ги пукај , тоа значи дека се предаваат Каква инспирација добиле новинарите од цртаните филмови со белото знаме.
Нема да пишувам ништо повеќе за тоа што реков еден македонски генерал кој војувал во Арачиново , а уште помалку што велат албанските извори , иако ги имаш и на ВЕСТ.
Тоа со Арачиново е најголемата манипулација со македонците , еве да речеме ќе се добиеше Арачиново , и што потоа, што со десетина други села. Затоа велам дека беше манипулација.
Можеби памтиш и ти кога лажеа дека еден куп гробови се отворени во Арачиново , многу се убиени , уствари само 6 беа загинати и 13 повредени.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 00:20 ---
Милошевичевото ЈНА е српско ЈНА.
ЈНА-то од 99та е српско ЈНА.
Таа од 91ва исто така.
Еве да речеме тоа е српско-македонска ЈНА , ако толку сакаш.
Косовската армија е доволна за своите потреби , да ги одбрани тие 11.000км2.
И тој тазе пилотот со украинскиот хеликоптер ги имаше видено со бели знамиња стотина терористи , дури ги нишанел да ги сече со топот и ракетите , но ај рекол , јас имам душа , не убивам луѓе со бело знаме , ќе им дадеме автобуси сега.Член на волците ги виде знаменцата ваши убави со свои очи и пренесе, што сакаш пиши после ова ирелевантно е!
Добар аргумент...И тој тазе пилотот со украинскиот хеликоптер ги имаше видено со бели знамиња стотина терористи , дури ги нишанел да ги сече со топот и ракетите , но ај рекол , јас имам душа , не убивам луѓе со бело знаме , ќе им дадеме автобуси сега.
И тој со тенкот ги видел со двогледите , ги средил координатите да ги пука , но и тој се пишманил.
И така Волците и Тигрите добија нобелова награда за мир.
Молим те поштеди ме и ти мене со вакви муабети.