На комшиите на работа исто им го отруја кучето денес... не ми се верува дека ја видов таа глетка еј... секој ден го хранев, го галев го мазев... секоја им чест ако навечер можат да спијат мирно...
--- надополнето: 22 јули 2012 во 01:48 ---
Маска треба да носи и кога е во двор или пак дома?! Не ме заебавај.... и маската не ти е некоја заштита, еве на пр. мојата маска (на кучката, не моја
) е на предната страна отворена. Не може да ги носи пластичните, си најде начин како да ги вади. И? Тоа мене ме заштитува од отрови? НЕ!
Не е поенатата кучето да носи маска, за да го заштитиме од отрови, примарна цел на маската е да спречи потенцијално каснување. А да ги заштитиме од отрови, треба да ги пронајдеме будалите кои што ги фрлаат... или пак, да се донесе некое решение, земјоделските аптеки да не може да продаваат отрови на секого... мислам... дете од 10 години да отиде у земјоделска и да побара отров, тоа кретените ќе му продаат...
Не знам дал сте информирани, али после случајот со жената што доби 13 000 евра, владата (потајно), нареди да се испразни Вардариште, и потоа повторрно да се наполни за да се испразни... ако знаете што сакам да кажам...
не дај боже, нешто да му се случи на моево куче... не 13000... нема да знаат од кај да ја изнајдат таа оштета што ја ќе ја барам....