Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
B

Blacks

Гостин
Знае некој дали има некоја разлика помеѓу Photoshop cs4 i Photoshop cs4 portable? Portable верзијата е 250-300 мб. Читав некои си статии дека нема никаква разлика во контентот освен фактот што портабл не мора да се инсталира туку директно копи/пасте. Но ме интересира дали некој имал лично искуство со портабл верзијата?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Знае некој дали има некоја разлика помеѓу Photoshop cs4 i Photoshop cs4 portable? Portable верзијата е 250-300 мб. Читав некои си статии дека нема никаква разлика во контентот освен фактот што портабл не мора да се инсталира туку директно копи/пасте. Но ме интересира дали некој имал лично искуство со портабл верзијата?
па портабле ти е 54 мб.. можеби има и 200 до 300мб... тоа е разликата.. портабле не се инсталира... ги нема 3D eфектите ...не можеш четки.. стилови.. акции итн или Plug-ins да инсталираш :toe:

амвициозната членка со голема лубов.. и нови неостварени идеи во фотошоп ме замоли да ја ставам сликата:nesum:
таа таа та тааааааам

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Јас неможам едноставно нешто да направам до што може да е, направувам се што треба за букви без позадина и ставам на аватар и пак бела позадина а направив таму транспарент незнам во што е проблемот ?
Еве ја сликичката:

Еве и тука има бела позадина ? до што може да е ? Каде е грешката?

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
зачувај ја во PNG формат

Г

Грејвдигер

Гостин
@Xfire
Сликата нешто има проблеми не ја покажува. Значи за биде транспарентна позадината на аватарот, сликата треба да ти биде максимум 100х100 или 99х99 пиксели. Автоматски на форумот ако е поголема се додава бела позадина.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Јок, не бива. Пробав и ГИФ пак не бива.
Што може да ме еба?
Ке ја направиш резолуцијата 120х120 максимум и ке ја зачуваш во ПНГ и ке се става на Ааватар без позадина:smir:

Г

Грејвдигер

Гостин
Ке ја направиш резолуцијата 120х120 максимум и ке ја зачуваш во ПНГ и ке се става на Ааватар без позадина:smir:
120х120 пак ќе му е бела позадината...
--------------------------------------
Еве нешто мое

и нешто старо:

Kajgana Shop

На врв Bottom