Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Овие во пентатлон сеа гледам за пливање 200 метри за 2,30 добиваат 100 поена и ако некој направи подобар резултат добива по 0,33 бода за секоја секунда, јас тука само со пливање ќе догурам до бронза :pos: Али другиве 4 спорта се God forbid :notworthy:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
ElNinho Oлимпијада е 4 годишен период од завршувањето на едни и почеток на други Олимписки игри :)

И не може да очекуваме нешто друго да пренесуваат освен тие спортови што се актуелни и кај нас, бидејќи и самите коментатори немаат појма на пример од пентатлон или ритмичка гимнастика или бадминтон (додуша со малце гуглање лесно се сфаќа спортот и правилата, само што тие што ќе играат на нему ќе ги глеаш прв пат во живот) :)
Ме изненадија што ќе пренесуваат и одбојка на плажа, па да се надеваме дека температурата во Британија ќе е над 20 степени, за да играат со препознатливата опрема :D

Читав во Хрватска дека тие по неатрактивните спортови како што се хокеј на трева, модерен петобој, скокови во вода, мечување, синхронизирано пливање ќе се пренесуваат на СПТВ (Спортска телевизија, комерцијална телевизија која е помогната од Олимпискиот Комитет на Хрватска), а другите т.е атрактивните спортови ќе се на ХРТ, што е реткост во Европа овакво нешто, не знам ни дали го има некаде низ Европа, една комерцијална телевизија да врши преноси од ОИ, но кога се откупуваат тв правата ги откупуваш целосно, е сеа овие од ХРТ напраиле добра работа што им понудиле на СПТВ со некоја доплата на телевизијата, да ги емитуваат неатрактивните спортови, за да не „пропаднат“ парите. Па така во Хрватска ќе се гледаат сите спортови.

Не дека ве интересираше, ама да се искажам:D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ова синхронизирано пливање каква глупост е, рандом типка се утепуе од голтање вода за таа над неа да се клати :D

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Во моментов се одржува првата техничка проба на отварањето со луѓе во стадионот.Стадионот е преполн и изгледа прекрасно.На твитер фрчат слики иако има кампања #savethesurpise и тоа е испишано на сите екрани во стадионот ама who cares. :D Инаку најкриена работа од сево ова е cauldron-от или она на што ќе стои оганот за време на Игрите.На само 4 дена пред отворањето никој незнае ништо ниту пак има нешто во Паркот што е сомнително.Некој велат дека ќе бил во стадионот,некој на таа грозната кула до него некој дури велат дека ќе биде и на највисоката зграда во Лондон што ја отворија пред некое време.Како и да е браво за организаторите што криеа толку долго.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
Ова синхронизирано пливање каква глупост е, рандом типка се утепуе од голтање вода за таа над неа да се клати :D
Глеав порано на Еуроспорт (од да, чудно шо сум глеал:D) , сеа не знам зошто не пренесуваат :eek: .. или пак само од СП даваат преноси, па сум забораил од лани :D .. интересни се, ги замислувам тие од Африка колку би биле синхронизирани, еден пливач што имаа не беше синхронизиран во патека, не овака повеќе ..
А ние сме па најјаки. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во моментов се одржува првата техничка проба на отварањето со луѓе во стадионот.Стадионот е преполн и изгледа прекрасно.На твитер фрчат слики иако има кампања #savethesurpise и тоа е испишано на сите екрани во стадионот ама who cares. :D Инаку најкриена работа од сево ова е cauldron-от или она на што ќе стои оганот за време на Игрите.На само 4 дена пред отворањето никој незнае ништо ниту пак има нешто во Паркот што е сомнително.Некој велат дека ќе бил во стадионот,некој на таа грозната кула до него некој дури велат дека ќе биде и на највисоката зграда во Лондон што ја отворија пред некое време.Како и да е браво за организаторите што криеа толку долго.
Ај кажи го хаштагот? Иначе нема везе, во тајност ќе се чува отворањето, може само слики да пуштаат од Олимпискиот стадион :)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 23:24 ---
https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/227469126975762433

Двајца израелски војници имаат норма за пливање и ќе се натпреваруваат на турнирот (y)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ај кажи го хаштагот? Иначе нема везе, во тајност ќе се чува отворањето, може само слики да пуштаат од Олимпискиот стадион :)
Не не, на твитер има слики буквално од церемонијата и се што се дешава долу.За кој хаштаг прашуваш?

btw зошто не ти пишува онлајн кај аватарот? :cautious: :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не не, на твитер има слики буквално од церемонијата и се што се дешава долу.За кој хаштаг прашуваш?

btw зошто не ти пишува онлајн кај аватарот? :cautious: :D
#savethesurprise - е ова е хаштаг :) на кое кликаш за да го гледаш муабетот? :) иначе има таква опција, за криење на моментална активност.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ајде бе Филип ќе си легнат овие :pos:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Види Фотос

гарант и овие од Хрватска не се разбираат од стрелаштво и теквондо, али ете си направиле добра работа.

МТВ за Пекинг имаше поразновидна прграма, повеќе застапена гимнастика, велосипедизам, надворешни водени спортови итн... Сега е препремногу монотона програмата.

Али океј, Еуроспорт е тука, а за Пекинг памтам имаше и на официјалниот сајт едно 10 различни стрима за следење, можеше што сакаш да глеаш. Ваљда и сеа ќе е така, а и ако не е, тука се обичните стримови. Long live internet! :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
Шо ќе глеаш бе Нињо, триатлон е интересно, ама шо фајде коа не знаеме ниту еден натпреварувач, реално гледаноста ќе им е поголема ако пренесуваат САД - Нигерија кошарка, отколку лупам рандом спорт, хокеј на трева Индија - Велика Британија .
Мене додуше не ми пречи, ама народот е научен на тие 5-6 спортови и толку, да се пренесувале низ четирите изминати години тие спортови што ти ги бараш, сигурно ќе имале термин и на овие ОИ, ама кај нас ги нема..
А не мисли дека Еуроспорт ќе е нешто повеќе од МТВ, кај нив ќе има дигање тегови, гимнастика , другото е речиси исто.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Додека го најди хаштагот ќе го запалат огнот.:D
Ајде бе Филип ќе си легнат овие :pos:
Абе јас вас ништо не ве сфаќам, што треба да ви кажам? Знам јас само за #savethesurprise. :D

Oва изгледа е во Торино 2006.Инаку и сега ќе биде исто само круговите ќе стојат хоризонтално. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
Абе јас вас ништо не ве сфаќам, што треба да ви кажам? Знам јас само за # savethesurprise . :D
ГЛЕАМ СУПЕР БИНГО:D

На тоа savethesurprise ли ги глеаш сликите или кај, кажи на кое место, твитер е широк поим :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Шо ќе глеаш бе Нињо, триатлон е интересно, ама шо фајде коа не знаеме ниту еден натпреварувач, реално гледаноста ќе им е поголема ако пренесуваат САД - Нигерија кошарка, отколку лупам рандом спорт, хокеј на трева Индија - Велика Британија .
Мене додуше не ми пречи, ама народот е научен на тие 5-6 спортови и толку, да се пренесувале низ четирите изминати години тие спортови што ти ги бараш, сигурно ќе имале термин и на овие ОИ, ама кај нас ги нема..
А не мисли дека Еуроспорт ќе е нешто повеќе од МТВ, кај нив ќе има дигање тегови, гимнастика , другото е речиси исто.
Пеер ги споредувам со самите нив, од 2008ма кога имаа поразнолика понуда. Барам таква понуда ко тогаш.

Фудбал Швајцарија - Кореа !? Сигурно во тој термин има нешто поинтересно. Ова само еден пример...

И ја нејќам да ги хејтам пошто се најдобрата спортска редакција кај нас али можеле тука подобар избор да направат.

Kajgana Shop

На врв Bottom