Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пробај http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php/ Нешто чудно се дешава, не можам да му најдам логика. И јас сум на оптика, прееска аплоад нејќеше да тргне над 3КБ и на тестот имаше индикации дека провајдерот блокира. Сега пред малце тргна ок upload и симињање до даска од замунда и тестот покажува ок. Од т-хоум негираат дека нешто прават. Со македонци сидам и спуштам одлично. Едно време мислев дека само надворешен п2п сообраќај ограничуваат. Со јавниве тракери се дешава ова http://torrentfreak.com/largest-bittorrent-trackers-go-offline-in-protest-120716/ . Мада и тоа не треба до толку да прави проблеми поготово ако имаш вклучено ДХТ. И од приватни тракери ми иде многу послабо отколку порано. Порано uploadot да го отворев на клиентот (Tixati) одма почнуваше да шиба без престан, сега како да не можат да се конектираат луге на мене. Нешто смрди а ме чуди што луѓе на кабелскиве оператори немаат никакви проблеми, иначе ќе знаевме дека е нешто глобално или пошироко од нас. Има ли посебен топик за ова на форумов, пошто не можев да најдам, или едно централизирано место било каде на македонскиве страни за ваква работа?
Исто и кај мене, деновиве од 2-3 KBps несака да мрдне брзината. Пробував со различни торенти (zamunda, tpb, torrentz.eu) и преку различни програми (иако сите го користат истиот протокол де, но за секој случај) и пак нејќеше. Го отворив и тој линкот што си го ставил и еве што ми покажа :

F

FuckYouAll

Гостин
Ако имаш XP со сервис пак 2 ова ќе ти го јавува. Треба да ставиш сервис пак 3.
http://support.microsoft.com/kb/892889
Можно е заради вирус да ме зафркава ?
Пошо преку Таск Менаџер исклучив некои шо ми беа сомнителни и веќе 2 сати немат паднато нетот.
--- надополнето: 21 јули 2012 во 22:46 ---
Иначе немам анти вирус.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Можно е заради вирус да ме зафркава ?
Пошо преку Таск Менаџер исклучив некои шо ми беа сомнителни и веќе 2 сати немат паднато нетот.
--- надополнето: 21 јули 2012 во 22:46 ---
Иначе немам анти вирус.
И те како може вирус да е. Одма монтирај некој.

Член од
14 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
3
Исто и кај мене, деновиве од 2-3 KBps несака да мрдне брзината. Пробував со различни торенти (zamunda, tpb, torrentz.eu) и преку различни програми (иако сите го користат истиот протокол де, но за секој случај) и пак нејќеше. Го отворив и тој линкот што си го ставил и еве што ми покажа :
На т-хоум си? и мене ми дава сличен резултат кога не идат воошсто торентите. Вчера еден период како да се среди, качуваше со 15Мб/с и симињаше супер од замунда, мада порано кога ке отворев аплоад одма постигнуваше максимална брзина. Го чекав 20 мин и вкупно сите торенти правеа 50 КБ аплоад а се симињаа со 10 КБ. ВО мемнтов им пракам на тројца македонци со 900 КБ и симинјам од еден со 4-5 МБ/с. На популарни торенти клиентов прави по само 1 - 2 конекции за качување. Не знам што е работава, може е да е ради отворениве тракери. Јас пак да прасам дали корсниците на кабелски интернет воопсто имаат сличцни проблеми?

Член од
19 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Мала помош. Имам интернет со Рутер, од овие каначкиве што ги дават со договор, и имам една антена што е за интернет така ми рекоа кога ја купив. но никој не ми кажа како тоа све се поврзува. Проблемот ми беше што сакам ваерлес, некаде радуис од околу 500м, а овој глупиов рутер не можи толку да шири. И сега како треба да ја поврзам таа антената со рутерот, валјда ако треба со него, или како треба, ако знае некој? o_O

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мала помош. Имам интернет со Рутер, од овие каначкиве што ги дават со договор, и имам една антена што е за интернет така ми рекоа кога ја купив. но никој не ми кажа како тоа све се поврзува. Проблемот ми беше што сакам ваерлес, некаде радуис од околу 500м, а овој глупиов рутер не можи толку да шири. И сега како треба да ја поврзам таа антената со рутерот, валјда ако треба со него, или како треба, ако знае некој? o_O
Рутерот има антена ? Мислам дека истата треба да може да се одврти и да се приклучи другата антена што си ја купил.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 19:56 ---
На т-хоум си? и мене ми дава сличен резултат кога не идат воошсто торентите. Вчера еден период како да се среди, качуваше со 15Мб/с и симињаше супер од замунда, мада порано кога ке отворев аплоад одма постигнуваше максимална брзина. Го чекав 20 мин и вкупно сите торенти правеа 50 КБ аплоад а се симињаа со 10 КБ. ВО мемнтов им пракам на тројца македонци со 900 КБ и симинјам од еден со 4-5 МБ/с. На популарни торенти клиентов прави по само 1 - 2 конекции за качување. Не знам што е работава, може е да е ради отворениве тракери. Јас пак да прасам дали корсниците на кабелски интернет воопсто имаат сличцни проблеми?
Да, Тхоме. Аплоадот воопшто и не започнува, download кога како но последнава недела едвај до 10тина kbps доаѓа брзината (а имам оптички интернет со брзина ~ 50 MBps )

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Имам еден проблем со мозилата, по некое време на нет ми се укочува мозилата и морам да го исклучам од task manager (flash player plugin) за да повторно си биде во нормала мозилата.. Што може да е пороблемот ? Дали да го преинсталирам flash player ?

Член од
30 март 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
која верзија на Mozilla и Flash Player ги имаш... во последно време не се поднесуваат баш како што треба... а имаше и претходно проблем Mozilla 5-6 со Flash Player 10

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Ја имам најновата Mozilla 14.0.1 , Flash Player 10 и Flash Player Plugin 11

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Дечки, ај некој ако знај нека поможи.
Имам ваерлес рутер, и прее ми се појаве кај конекцијата едно триаголниче со извичник и снемав интернет. Прицнав да дијагностицира шо е проблемот, ми излезе прво некаков DNS server isn't responding, после и втор пат пробав и ми излезе да го рестартирам рутерот. Го рестартирав дојде интернет и по 2-3 мин пак снема. Истото пак DNS server isn't responding.
Сега интернет само со кабелот, било преку модемот, било преку рутерот, сеедно, има така. Го вадам кабелот и нема интернет, а во конекцијата ја нема мојата мрежа. Шо можи да биди?

Vex

Член од
21 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
0
Дали некој знае да ми каже во врска со Фејсбук апликации! Како да ги поставаам на хостинг после како на фб страна! ПОМОШШШ!
--- надополнето: 25 јули 2012 во 11:07 ---
Дали некој знае да ми каже во врска со Фејсбук апликации! Како да ги поставаам на хостинг после како на фб страна! ПОМОШШШ!

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.940
Поени од реакции
1.484
--- надополнето: 25 јули 2012 во 11:07 ---
Шо си се развикал толку бе, да не падна в бунар? :)

Види ова: https://developers.facebook.com/

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како да го подесам рутеров speedport од t-home да не ми се рестартира автоматски во 01:54 туку да го направам во 5-6 сабајле да се ресетира ? може некако ?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.401
Поени од реакции
7.694
Луѓе хитно ми треба помош, да ми објасни некој како функционира Sun wireless? сакам да купам дур сум на одмор ама немам мн информации.

Kajgana Shop

На врв Bottom