Под копитата на сатаната

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Правиот сатанизам вика нема бог пошо бог ко поим е семоќен а испаѓа или нејќе што значи не е добар, или не може што значи не е моќен а светот зло така да оттаму Шопенхауер Ниче и компанија башка пред нив хОЛБАХ раскрстиле со бог тоа е спаси не од злото а се е од Него значи и злото па како ќе те спасува од она што е нехгова волја, плус џабе му се молиш он како решил така ќе биде од него е се и доброто што е мањина и злото што е апла на видик.

Под копитата на сатаната уште една овца, не држат место
овие лаги секој има избор да прави што сака, злото
е резултат на изборот да се прави зло да се негира вистината.
Бог ли е виновен ако ти убиваш или правиш друго зло.
Сепак секој човек е создаден од Љубов и што и да направил
има право на радост и Љубов а не самиот да се осудува
и отргнува од Бог а со тоа и од Љубовта радоста вие немате
право да си судите само Бог го има тоа право а Тој ве Љуби
и не ве суди.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Бог ли е виновен ако ти убиваш или правиш друго зло.
Сепак секој човек е создаден од Љубов и што и да направил
има право на радост и Љубов а не самиот да се осудува
и отргнува од Бог а со тоа и од Љубовта радоста вие немате
право да си судите само Бог го има тоа право а Тој ве Љуби
и не ве суди.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 19:23 ---
--- надополнето: 24 јули 2012 во 19:24 ---
--- надополнето: 24 јули 2012 во 19:23 ---
POim nemas sto zboris ne si ti kriv tolku ti e nivoto.

B

Black Guard

Гостин
.

Пријателе,изборот т.е слободната волја ја губи поентата ако исата хибернира,туку сакав да те прашам нешто онака информативно па да почнеме.

Значи Пријател,Славко и Никола се верни пријатели побогу беа школски,ги делеа тајните за првата љубов,праве детски лудории дојде време појдоа во ЈНА па се вратија се оженија ама тоа не ги спречува да го одржат децениското пријателство,одненадеж Пријател дознава од оговарања на локалниот пазар дека наводно либето(ирелевантна е вистинитоста,можеби душмани зборат) на славко било неверно и тоа со Никола(никола доброволно учествуваше во домовински рат,мада не е хрват,но пати од пострауматски стрес),неговиот најдобар другар,без сомнение славко ќе збесне,а ти пријател знаеш дека Славко е Ловџија и домот му е украсен со препарирани трофеи,нејсе биден е фактот дека поседува огнено смртоносно оружје,и сега хипотетички имаме ситуација во која тебе ти е јасно што се случува а растојанието од домот на никола до оној на славко е 150 метри(очигледно МВР нема да стаса навреме а може да страдаат и деца-не можеш да бидеш сигурен),така да во околностиве ти си единствен кој знае што ќе се случи ако не преземеш ништо Голема е веројатноста твојот пријател од детство,Никола да го загуби животот а може и неговиот полнолетен син кој сигурно ќе посегне по ловната да го одбрани домот,очигледно ова сценарио е неизбежно доколку ти не реагираш,од друга страна за да спречиш фамилијарно убиство ти ќе бидеш тој кој ќе треба да го сопре славко во намерата да го сотре семето на никола бидејќи е многу повреден сепак овде имаш една опција-да го анихилираш твојот верен другар славко бидејќи на тој начин би спречил славко да масакрира фамилија-Би го сторил тоа или не?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Нa face book и youtube постојано се појавуваат две слики на две
жени кои навидум рекламираат козметички производ, како тоа влијае врз вас знаете ли, и дали тоа е случајно? Или тоа не е можно?

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
жени кои навидум рекламираат козметички производ, како тоа влијае врз вас знаете ли, и дали тоа е случајно? Или тоа не е можно?
Ја добивам ерекција и на двете. И не верувам дека е случајно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сакаш да кажеш дека козметиката е дело на ѓаволот? Или пак фејсбук? Или Јутјуб?

M

Muranyi

Гостин
И што со тоа?Зарем е тоа некаква си Сатанска работа,тоа сакаш да кажеш?Како влијае тоа на нас,те молам просветли не,јас не забележувам никакво влијание врз мене.
--- надополнето: 7 август 2012 во 12:10 ---
Сакаш да кажеш дека козметиката е дело на ѓаволот? Или пак фејсбук? Или Јутјуб?
Не е сигурен,али форумов е стопосто ѓаволска работа.А ти си неговата десна рака:ROFLMAO:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е сигурен,али форумов е стопосто ѓаволска работа.А ти си неговата десна рака:ROFLMAO:
Шо ти паѓа на памет бе момче, какви десни раце, јас сум „црномањестиот“ лично, главом и брадом :LOL:
Ги заведувам христијанчињава да ми се придружат во борбата против бог :P

M

Muranyi

Гостин
Шо ти паѓа на памет бе момче, какви десни раце, јас сум „црномањестиот“ лично, главом и брадом :LOL:
Ги заведувам христијанчињава да ми се придружат во борбата против бог :P
Не ти враќам веќе на постовите бре,се плашам да не ме заведеш на темната страна:LOL:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не ти враќам веќе на постовите бре,се плашам да не ме заведеш на темната страна:LOL:
Ти си заведен веќе, одамна си на темната страна, 1117 сведочења имаш, служителу мој :P

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
сликата со бабичката која ја менува кожата на потсвеста и асоцира на змија а др слика потсвеста ја прима како жена намачкана со крв а не црвена боја што резултира така што додека сте на face book да вие бидете под мал стрес, ова го знае секој психолог, а сите светски реклами покрај основната идеа се подготвени од врвни психолози.

M

Muranyi

Гостин
сликата со бабичката која ја менува кожата на потсвеста и асоцира на змија а др слика потсвеста ја прима како жена намачкана со крв а не црвена боја што резултира така што додека сте на face book да вие бидете под мал стрес, ова го знае секој психолог, а сите светски реклами покрај основната идеа се подготвени од врвни психолози.
Ок,нека биде така.И што се случува кога нашата потсвест го прима сето тоа?

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Ти си заведен веќе, одамна си на темната страна, 1117 сведочења имаш, служителу мој :P
Бре бре...пуцате од интелигенција и од мудри заведувања на христијаните....уште муслиманите ви останаа да ги заведете..

M

Muranyi

Гостин
Бре бре...пуцате од интелигенција и од мудри заведувања на христијаните....уште муслиманите ви останаа да ги заведете..
Вербата е лична работа и никој никого не предомислува и не заведува,знам дека ти е јасно.Залуден обид да бидеш саркастичен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нема што нив да ги заведуваме, тие се и од поголем шејтан заведени веќе, пакт имаме со нивниот шејтан
Вербата е лична работа и никој никого не предомислува и не заведува,знам дека ти е јасно.Залуден обид да бидеш саркастичен.
Не бе, не саркастичен, толку му фаќа....

Kajgana Shop

На врв Bottom