Блам состанок!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас напати бев нинџа желка низ град, на девојчево татко и бил цајкан и не смеел никој да не види.:нинџ: Преку улица ја праевме детективската, ја минам она по две минути, па у нај темното место у градот си седуцкавме. А не беше лоша..

F

FARANG

Гостин
Pred nekoe vreme odnesov devojka na koncert na Bush i ona se ubi od vriskanje. Jest da sakam muzika i da e se toa super ama koga zavrsi koncertot veke nemozese da zbori. Jadevme i so sepotenje me zamoli da ja nosam doma oti i e loso. Cela vecer posle mi prakase poraki ama jebi ga mi go skrsi filmot i toa bese toa.

Uste eden horror date imav so edna devojka sto u taksi pocna da mi zbori nekoj gluposti za sex i droga i toa vo drzava kade sto za droga e smrtna kazna. Ne deka imav ili koristam ama kako stranec odma cudno te gledaat. U zivot ne sum mozel da docekam da stigneme do klubot i da ja "izgubam" vnatre.

Sepak naj horor date mi bese eden blind date toest zakazan preku net. Se zapoznavme so devojkata na eden dating site koj go koristam uglavno za one night stands koga sum vo taa drzava. Sum go napravil ova mnogu pati i otprilika znam sto da ocekuvam, si imam proceduri za sto treba da se napravi pred da izlezeme (obavezno da se vidime preku kamera na primer. Sve bese super, tipkava avion, konverzaciite na net super na kamera isto dobra. Se sretnavme u restoran i covece jas nemam videno nekoj so pokonjski zabi, aj toa ama i eden gigl imase koga se smeese i toa glasno mislam cel restoran u nas zjapase. Edvaj docekav da platam i da izbegam. Sega veke nema naoganje u restoran nego u shoping centar pa posle idenje u restoran lol.

L

Ligeia

Гостин
Бидејќи живеам на ридиште,зимно време подмрзнува се и е прав скијачки терен.Но,навикнати сме тие што живееме на високо да си најдеме крајот кога е зима па лесно ни оди и качување и симнување.Еднаш излегов со дечко кој е пораснат во центар и немаше ни чизми со запци што се вика. :D Излеговме цела екипа во кафана на пити и на вино,се подмачкавме убаво и тргнавме да си одиме.Типот запна да ме испраќа до дома.Му велам океј е сама ќе си одам,не мислам на душа да те земам кога ќе се спушташ надоле после.И стоиме така се расправаме и јас тргнав да си одам сама,му викам на твоја одговорност си ако идеш по мене.Почнав да се качувам јас а овој падни-стани зад мене а јас плус на штикли мака неам си веслам нагоре.Кога стигнав до дома,он се појави по 10 минути,целиот со снег,со прекршена половина и измесен како тесто од шо паѓал.И со оглед на тоа што беше прв состанок не го ни бакнав,само се заблагодарив на ''испраќањето'' и си влегов дома.На газ се симнал цел пат.До ден денес другарка ми ме зеза дека на физикална одел заради мене и дека му должам космодиск. :D

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Blind date never again !!
Посебно не договорен преку нет коа типката неќе да ја спуште камерата под цицките !

јеботе , да знаеше дека со Годзила сум се договорил , немаше да излезам од дома :eek:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имам неколку вакви, последниот беше пред година и пол некаде. Имам една комшика која е жена во години и ми се запна да ме запознае со нејзина колешка со која делеле иста адвокатура.
Речено-сторено појдовме на кафе, и таман седнавме комшикава олд скул, по една минута се чепка за телефон, ни вика дека и излегло нешто хитно од дома и мора да не остави сами.
Се поздрави со мене, ми намигна, ја штипна за рамото малку колешката во знак на поддршка и замина.
Прва работа е што комшикава ми излажи за едно најмалку 30 кила и 5-6 години како тоа изгледа колешката.
Втора работа е што заборави да ми кажи дека има 7 годишна ќерка и два неуспешни брака зад себе.
Најужасно беше што разговорот течеше како на обвинителна клупа и женава буквално ме испитуваше и дури проба да ми го уреди мојот живот како би требало да изгледа.

Инаку се имам избламирано кога како тинејџер се договорив да излезам со едно девојче на кафе и на прв состанок се појавив во искинати фармерки, мартинзи и искината блуза со беџеви за разлика од девојчето кое беше облечено во најново мода од Едко.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Се договоривме со типов да ме собере од работа и да идеме на пијачка. Во тоа време работев во Аеродром, а живеам во Карпош. Бевме на пијачка, све супер, муабет ок, се договоривме за уште една пијачка наредниот ден... Дојде време да си одам дома, влагаме у кола кај него и он ми се врти и ми вика - ок, кај кои таксисти сакаш да те оставам? :vozbud:

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Пред неколку години идев на англиски со едно многу интересно девојче, и и земав број и искочивме, се одеше супер муабетот, музичкиот стил што го има(многу ми е важен) и се одеше тип топ, продолжуваме да одиме по партизанска накај лептокарија и ја и раскажувам некој смешки и типкава кога зема да се смее и да се диви луѓе од страна се вртат и ме гледаат а ја, нисам одавде..

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Леле, :cuc:темава!!!

Не е баш некоја случка,а ама...
Мојот прв дечко. Бев вљубена до коска, а тој беше ептен убав,како овој. Излеговме,а типот ме удави од муабети за чичко му што бил ерген, каква спална си купил, за вујко му (и тој ерген) што правеле, па почна тетки стрини, се домашен муабет!
Излеговме уште двапати, се исти муабети, кои се пришируваа на правање зимница, што имаат во подрумот ...и прекинавме.
Битното во притчата е што оттогаш прв критериум да ми се допадне некој е да НЕ Е УБАВ!!!

Дејт на невидено во Скопје: се договараме да с е чекаме пред Матица, а типот, педер у душа, не застанал пред Матица, туку 50 метри подолу, да види, демек, ако сум некоја гроб цура, да му ја летне.
И јас кокорам очи оддалеку, кратковида сум, и гледам пред Матица 6-7 машки и си викам не е ваљда до толку со другар да дојде на состанок, како девојче у седмо одделение што си ја носи другарката. А јас скоцкана како Мерлинка, нога пред нога, не знаејќи, се упетувам директно кон него, за да купам Палома од дуќанчето зад него.
И тој вели: Ти си?
Јас: Молам?
Беше доволно неубав да ми се допадне, ама у истиот момент ме стана одбивен зашто сфатив зошто не е пред Матица, туку демне во заседа. Иако знаев дкеа нема да биде ништо од нас, го залапав на лице место, да му биде мака што пропуштил.:pipi:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Седиме со девојчево на кафенце,ова она,и само наеднаш срипува и вшти.Ја и викам шо ти е мори шо врискаш,оваа си собира парталите и шпринт.На идење и икам аман бе што ти стана,вика абе ми потече улошката а друга немам,ќе се посрамам лом ќе напраам.А проклетава имаше бели шорци.И си фати патот.И ми се јавува почекај ме ќе се вратам за двес минути близку живеам.И си седам ја како утка сам у тоа кафичот 1 саат,чекај чекај,И се јавувам кај си бе ово оно,и почна да ми се вади абе знаеш не можам ова она.И океј,си тргам ја да си идам,и си викам у глаава:Ех,Горан Горан,глупердо една,чекај си ти као утка сам...
Остај тоа,највише ми беше криво шо морав кафето нејзино џабе да го плаќам,коа само една голтка се напи......

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ми раскажа сцена од филм претставувајќи ја ко свое достигнување односно ја раскажа сцената од филмот од збор до збор, само местата ги замени како демек во Македонија, односно на него му се има случено тоа. :pos:

Врв ми беше тоа. Лошото беше што јас не го гледав филмот, па затоа и не дознав одма, туку по некое време. :tapp:

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
внимателно бирам со кого ќе излезам, така да не ми се имат десено вакви случки ( или јас не се сеќавам, пошто биле небитни ) како и да е, сеќавам се на оваа ..

пс: случката е вистинита :D

седеме у кафич, пиеме кафе, и договараме се на еден другар да му местеме девојка, или барем да се запознае со неа ..по некое време, доаѓа момичката ( таа шо требаше да се запознаат ) и седнува на нашта маса ..она цееело време ломоте, неможе да престане, а овај ништо, трае само .. после некое време, станува она да отиде у WC ..и ние такви одма на овај: абе шо ти е, оти не збореш, глеаш ли дека само она ти прае мобет ти не и враќаш, бла бла бла,коа ќе дојде да и праеш мобет.. он таков: Ок бе ..нема проблем ..

доаѓа момичката, седнува на масата, и овај таков: а с'ра а?

ахахахаха, ние паднавме буквално од столовите :D од тогај ниту са се виделе, ниту па помислуват еден на друг :X

D

dystopian

Гостин
Во шестто одделение се договорив преку мсн со една од осмо да се најдеме пред основното и чекав повеќе од два саати, од чист очај зошто ептен ја свиѓав, ама ме извиси. Дојдов 15 минути пред време, чекав и чекав па после саат и пол ми стана повеќе од јасно дека ме заебала, но сепак решив да ја почекам уште додатни 20-30 минути. На крај си отидов со наведната глава... :(

Подоцна дозна дека сум ја чекал долго време зошто еден мој соученик ме издаде, па ми се смееа во лице со другарките.

Girls can be so cruel sometimes...

Тоа беше одамна и е можеби главната причина зошто одам постојано на сигурно и немам некои бламажи вредни за раскажување. Но затоа можам да раскажам за убедливо најлошиот "блам состанок" во историјата на блам состаноци, според мене.

Снајперистот, дрољата и сељачлукот - by D.Y. Stopian

Познавам еден тип односно поголемо друштво беа, кои ги викавме снајперисти или загари зошто секогаш излегуваа во град во чопор и само набљудуваа и пазеа. Тоа им беше целиот филм, чекаа некоја само да ги погледне па да се 'пуштат во акција'.

И така типот чие име ќе остане анонимно запознал некоја типка од Хемиско ми се чини, и излегол на кафе со неа. Седам јас на кеј со другарка, го чекаме остатокот од друштвото да дојде, типов поминува покрај мене со женската, се поздравува, седнаа на 10тина метри од нас и почнаа да се лапаат.

Не поминаа ни три минути кога одеднаш дечкото на типката се појави и им се раздра "-име цензурирано- ШТО ПРАВИШ??????". Веднаш влезе во full rage mode и почна да урла и вика. Абе луѓе застануваат и вртат глави, а јас пукам сеир и се смеам ко будала. За брзо време дојдоа другарите на загарот т.е останатите снајперисти и влегоа во жешка расправија со типот, па дојдоа другари на дечкото на дрољана и во тој момент 'мистер Анонимен' најверојатно за да се извади и викна на девојкана (која веќе беше расплакана):

Не сум јас крив, ти па што не ми кажа дека имаш дечко ааа?

Она: Абе гони се у пичку матер бе џукело една!

Дечко и за чудо застана во нејзина одбрана и тука се спукаа со типов, ама онака убаво се расчукаа а јас имав a front-row seat.

И тоа е тоа, се испотепаа и ги снема.

За крај, fun fact - снајперистот си доби нов надимак: Џукела (чест никнејм) или скратено Џук, а понекогаш Џуки или Џуксон. Иако ова се случи пред две години ден денес сите го викаат Џук, значи надимакот му остана.

:D

O

Orion.

Гостин
За сите машки што влегуваат во пубертет додека ја читаат темава.
На првиот состанок се носат ултра тесни гаќи и потесни фармерки. Кога подобро би размислил облечете два пара гаќи:LOL: . Боксерици и широки панталони направени од ''лесен'' материјал никако!

You can thank me later:)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Леле, :cuc:темава!!!

Не е баш некоја случка,а ама...
Мојот прв дечко. Бев вљубена до коска, а тој беше ептен убав,како овој. Излеговме,а типот ме удави од муабети за чичко му што бил ерген, каква спална си купил, за вујко му (и тој ерген) што правеле, па почна тетки стрини, се домашен муабет!
Излеговме уште двапати, се исти муабети, кои се пришируваа на правање зимница, што имаат во подрумот ...и прекинавме.
Битното во притчата е што оттогаш прв критериум да ми се допадне некој е да НЕ Е УБАВ!!!

Дејт на невидено во Скопје: се договараме да с е чекаме пред Матица, а типот, педер у душа, не застанал пред Матица, туку 50 метри подолу, да види, демек, ако сум некоја гроб цура, да му ја летне.
И јас кокорам очи оддалеку, кратковида сум, и гледам пред Матица 6-7 машки и си викам не е ваљда до толку со другар да дојде на состанок, како девојче у седмо одделение што си ја носи другарката. А јас скоцкана како Мерлинка, нога пред нога, не знаејќи, се упетувам директно кон него, за да купам Палома од дуќанчето зад него.
И тој вели: Ти си?
Јас: Молам?
Беше доволно неубав да ми се допадне, ама у истиот момент ме стана одбивен зашто сфатив зошто не е пред Матица, туку демне во заседа. Иако знаев дкеа нема да биде ништо од нас, го залапав на лице место, да му биде мака што пропуштил.:pipi:
офф: американ енд?

он: Излегвам јас со една типка бла бла се знаевме од порано, ама без комуникација.. И седвиме на кафе негде поручек беше 6-7 саат..
Пред то опуштени муабети на фб, демек уживаме во животов кулираме, либерти стајл..
И, таа порачви ладно нес, јас водка со многу лимон..
И ми вика, ама си пивкаш ти одпојке а?.. Ние на кафе, ти алкохол одма.. Јас нема шанса да пијам, да знаеш пред време, ми вика..
ВТФ си помислив.. па и викам, океј де, не ми се пие кафе, порачав водка за да ми тргни муабетот..
Добро ми вика, само да ти кажам, ги знам сите знаци на алхохолизмот.. шо знам јас, имала таму некој во фамилијата локач, и бла бла пола сат ме давеше со тие муабети..
Ја гледам.. ја гледам и на крајот и викам, Добро вечер, како си добра? Шо вака на кафе.. (и ме гледат чудно)
Шо се чудиш и викам, ево на терапија сум.. Да завршит сесијава и ке ти титнам да се видиме..
После 10 секунди молк, смешно и падна.. Се смеевме.. Појке за алкохол не ми напрај муабет, и уште неколку пати се видовме.. Чак ја убедив да проба белис.. со 300 молења. Чудна типка.. Нозе ширеше а алкохол не сакаше да види пред очи...

Kajgana Shop

На врв Bottom