Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Види, неспособноста да се свати одреден концепт, незначи дека тој концепт не е објаснет. Единствено значи дека оној на кој сеуште не му е јасно, неможе да го разбере, дека толку му сече, капиш?
Една работа е да не веруваш во објаснетото, сосема 15-та да тврдиш дека не е објаснета. Сите муслимани на форумов до еден како папагали тролате за контрадикторноста на концептот за троичност, иако милион пати е објаснет и како концепт не е воопшто невозможен.
Еве ти одговори ми дали пареата, мразот или водата се Н2О? Кој од овие три е соединение од два атоми на водород и еден атом на кислород?
a kolku godini posle "smrtta" na Isus e napisan noviot zavet?
dali mislis deka Isus e srekjen sto e smenet stariot zavet vo nov?
i po kakva potreba e smenet vo nov zavet?

ti veruvas vo svetoto trojstvo?
a sto treba da znaci ova sto go rekol Isus?
Isus spomnuva eden gospod! a nikade ne spomnuva eden vo tri!
29.Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198

29.Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,
Наместо да дробиш глупости овде, размисли дека еден смрдлив како тебе си врза бомби околу него и разнесе автобус полн со луѓе...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
poznati ti se ovie Pavle, Luka, Petar, Matej?
ako ti se, objasni nesto povekje za ovie......

.

Џабе е објаснување на неверници и кривоверници!

Месечарите - кои се робови на месечината чијашто светлина всушност не е нејзина туку преземена од сонцето - никогаш неможеле и неможат да го сфатат сведоштвото за Совршената БОЖЈА Светлина!

п.с. Ако навистина те интересира Совршената Вистина на Единствениот Вистински и Совршен Тросветол БОГ, тогаш погледај во сонцето, кое исто така сведочи за истата!

1 БОГ
1 БОЖЈИ Дух
1 БОЖЈЕ Слово

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
.

Џабе е објаснување на неверници и кривоверници!

Месечарите - кои се робови на месечината чијашто светлина всушност не е нејзина туку преземена од сонцето - никогаш неможеле и неможат да го сфатат сведоштвото за Совршената БОЖЈА Светлина!

п.с. Ако навистина те интересира Совршената Вистина на Единствениот Вистински и Совршен Тросветол БОГ, тогаш погледај во сонцето, кое исто така сведочи за истата!

1 БОГ
1 БОЖЈИ Дух
1 БОЖЈЕ Слово
te prasav koj se ovie Pavle, Luka, Petar, Matej?
ne drugo.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...

.

О безкрајно неверен и кривоверен свету, кога ќе се разбудиш од лажниот сон и во твоето срце ќе изгрее Новозаветното Сонце!?

.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Ти очигледно не си способен да разбереш што ти кажува соговорникот. Што ми дробиш за тоа кога и што било напишано? Тоа нема никаква врска со тоа што јас ти го потенцирав. Ако мене не ми е нелогичен концептот за тројство, незначи дека верувам во приказната за Исус.
Значи уште еднаш - Концептот дека едно нешто може да се манифестира во три (или било кој број на) варијанти, темелот на кој ги базирате нападите на христијанската веродостојност, воопшто не е невозможен.
Разбра што кажав?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
te prasav koj se ovie Pavle, Luka, Petar, Matej?
ne drugo.

.

Тоа се вистински луѓе и сведоци на Новиот Завет во Христа, кои - одкако Го добиле Светиот Дух - не пролиле нити една единствена капка крв!

Затоа тие се од вас неверниците и кривоверниците до ден денешен мразени, негирани и девалвирани!

Разбра ли сега, кои се?

.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Ти очигледно не си способен да разбереш што ти кажува соговорникот. Што ми дробиш за тоа кога и што било напишано? Тоа нема никаква врска со тоа што јас ти го потенцирав. Ако мене не ми е нелогичен концептот за тројство, незначи дека верувам во приказната за Исус.
Значи уште еднаш - Концетот дека едно нешто може да се манифестира во три (или било кој број на) варијанти, темелот на кој ги базирате нападите на христијанската веродостојност, воопшто не е невозможен.
Разбра што кажав?
ajde be? pa sto ne veruvas ti?
znaci sepak prikazna ostanuva i pokraj se?
jas ke ti kazuvam nesto tebe.
nesto po logicno.
Gospod nema potreba od trojca ili cetvorica za se narekuva Gospod.
Isus postoi od datum pred 2000, a Gospod e vecen on vecno postoel!
on ne e roden nitu pak ragja. on sozdava!
Nisto ne e kako nego, i nikoj ne mu e ramen!
pa istoto go rekol i Isus:
--- надополнето: 20 јули 2012 во 00:52 ---
.

Тоа се вистински луѓе и сведоци на Новиот Завет во Христа, кои - одкако Го добиле Светиот Дух - не пролиле нити една единствена капка крв!

Затоа тие се од вас неверниците и кривоверниците до ден денешен мразени, негирани и девалвирани!

Разбра ли сега, кои се?

.
da ne se tie tokmu onie koi go napisale noviot zavet?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...
...
Мудроста БОЖЈА, Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо земја, машко семе или било каква поинаква творба - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос е пред Небото, пред земјата, пред Ангелите, ... и се’ друго што е создадено, бидејќи Таа е несоздадена и нестворена, туку произлегува од БОГА како што бебето произлегува од мајката!

Исус им рече: „Вистина, вистина ви велам: уште пред да се роди Авраам, Јас сум!

(Ев. Јован 8:58)
.

.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ajde be? pa sto ne veruvas ti?
znaci sepak prikazna ostanuva i pokraj se?
jas ke ti kazuvam nesto tebe.
nesto po logicno.
Gospod nema potreba od trojca ili cetvorica za se narekuva Gospod.
pa istoto go rekol i Isus:
Ајде бе!!? Ти ќе си ми кажувал за логика?! Од кога подфорум за хумор и сатира го префрлиле овде?
Значи не само што знаеш во што се сигурни и што мислат останатите, и за господ си знаел каква потреба има, што му треба, кој му е а кој не рамен и слични откровенија до нас останатите непросветлени неверници а?!

П.С. Ако некој одсега ти рече дека одел по површина на смрзнато езеро, немој да му веруваш! Се знае дека водата е вода а по вода не се оди!

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Мудроста БОЖЈА, Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо земја, машко семе или било каква поинаква творба - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос е пред Небото, пред земјата, пред Ангелите, ... и се’ друго што е создадено, бидејќи Таа е несоздадена и нестворена, туку произлегува од БОГА како што бебето произлегува од мајката!

Исус им рече: „Вистина, вистина ви велам: уште пред да се роди Авраам, Јас сум!

(Ев. Јован 8:58)
.

.
Vistina, vistina vi velam Isus se rodil pred 2000 godini!

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Грев си правите за време на вашите пости да напаѓате христијани, носејќи ги во вашите измислени заблуди. Место тоа за овие 40 дена пост проучете ја вашата религија и посветете се на неа, а не на напаѓање на другите верници и нивната вера. Грев е, немојте.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Грев си правите за време на вашите пости да напаѓате христијани, носејќи ги во вашите измислени заблуди. Место тоа за овие 40 дена пост проучете ја вашата религија и посветете се на неа, а не на напаѓање на другите верници и нивната вера. Грев е, немојте.
Stvarno? neli Isus umrel za nasite grevovi?
pa dozvoleno ni e da pravime, i taka prosteni ni se :P
hh se salam.
sepak ne e grev, grev e da krades i da lazes.
jas ne lazam jas vistina, vistina vi velam..

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
На чело и на душа носи си ја твојата вистина. Јас од се срце ти посакувам лесен пост и најискрено ти посакувам да се посветиш на твојата религија, и во она во што ти веруваш, без разлика колку е тоа различно од сите други немуслимани. И вистина, вистина ти велам сега за тебе не е време да се подбиваш со оние што не веруваат во она што ти веруваш.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
dosta ja znam mojata vera i nema nesto sto ne mi e jasno, fala mu na Allah(s.w.t.) i na nasiot prorok Muhammed (s.a.w.s.) sto se ni objasnuval vo detali.
ps i ne se 40 tuku 30 denovi.
--- надополнето: 20 јули 2012 во 01:24 ---
На чело и на душа носи си ја твојата вистина. Јас од се срце ти посакувам лесен пост и најискрено ти посакувам да се посветиш на твојата религија, и во она во што ти веруваш, без разлика колку е тоа различно од сите други немуслимани. И вистина, вистина ти велам сега за тебе не е време да се подбиваш со оние што не веруваат во она што ти веруваш.
devojko ili sto si neznam. posveten sum na mojata religija, del od mojata religija e i Isus.
Isus(Isa a.s.) e bozji pratenik vo Islamskata religija.

Kajgana Shop

На врв Bottom