Што е Исус?

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 185 47,2%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 20,9%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,8%

• Вкупно гласачи
    392
ne ne jas samo davam odgovor poso ne ste svesni sto pisuvate.
jas ustvari ne dadov odgovor tuku poznatiot pisatel ;)
Не си свесен што пишуваш. Не е битно што некој рекол. Не е темава за Мухамед џ.б.љ.ш.

Бернард Шо, англиски писател
... Го проучував, тој и
звонреден човек и по мое мислење, Мухаммед би морал да се нарече СПАСИТЕЛ НА ЧОВЕШТВОТО.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 12:21 ---
procitaj si nanazad pa ke vidis koj kako prasuva, i koj true!
:facepalm: Шо го кажал ова. Те бива за вицеви очигледно ме изнасмеа.
Еве нешто од Шо
527614_361723357199970_1329962303_n.jpg
Busted.Another bitch,please:pos:

temata e stoe isus ? i sto zaaklucivte stoe isus?
во право си ,и јас им го кажав истито
ама работата е во тоа што некои аматери што не знаат да одговарат на прашањата и отвараат тема во тема :tapp:

Исус е вонбрачно дете на Марија во бракот со Јосиф.

temata e stoe isus ? i sto zaaklucivte stoe isus?
Да заклучивме, Исус и Мухамед се некои умни луѓе што постоеле. Никакви ни божји пратеници ни богови ни пишувачни на свети книги.

Да заклучивме, Исус и Мухамед се некои умни луѓе што постоеле. Никакви ни божји пратеници ни богови ни пишувачни на свети книги.
Morase li da go spomnuvas Muhammed(s.a.w.s.) ?

.

Нема друг бог освен יהוה‎ БОГА

во Исус Тој Ја отелотвори:

Својата Волја, Својата Мудрост, Своето Слово

Тоа е БОЖЈОТО Семе, БОЖЈАТА Рака, БОЖЈАТА Нога

преку Него е се’ создадено

преку Него БОГ се’ создава ново!

ХалелуЈАХ!!!
smilie-gross_309.gif

.п.с. Дај БОЖЕ неверниците, кривоверниците и следбениците на широките патишта (коишто водат во пропаст), да Ја сфатат и прифатат Совршената Вистина и со тоа да бидат спасени.

Амин

.

Morase li da go spomnuvas Muhammed(s.a.w.s.) ?
A Што правиш ти на цела тема? И што врска има виедеово што си го ставил со темата?
Да пак ќе кажам Мухамед џ.б.љ.ш и тако даље е исти со Исус.

A Што правиш ти на цела тема? И што врска има виедеово што си го ставил со темата?
Да пак ќе кажам Мухамед џ.б.љ.ш и тако даље е исти со Исус.
ne sum go stavil videoto na temata, tuku e staven kaj mojot potpis neli primetuvas?
--- надополнето: 19 јули 2012 во 23:58 ---
.

Нема друг бог освен יהוה‎ БОГА

во Исус Тој Ја отелотвори:

Својата Волја, Својата Мудрост, Своето Слово

Тоа е БОЖЈОТО Семе, БОЖЈАТА Рака, БОЖЈАТА Нога

преку Него е се’ создадено

преку Него БОГ се’ создава ново!

ХалелуЈАХ!!!
smilie-gross_309.gif

.п.с. Дај БОЖЕ неверниците, кривоверниците и следбениците на широките патишта (коишто водат во пропаст), да Ја сфатат и прифатат Совршената Вистина и со тоа да бидат спасени.

Амин

.
koja sovrsHena vistina molim te, koga ne si siugren koj e tvojot Gospod!?

koja sovrsHena vistina molim te, koga ne si siugren koj e tvojot Gospod!?
Аха, значи ти подобро знаеш во што е сигурен тој, во кој господ верува и слично од него самиот?!

Дали тоа имаме нов пророк на форумов? :vozbud:

Аха, значи ти подобро знаеш во што е сигурен тој, во кој господ верува и слично од него самиот?!

Дали тоа имаме нов пророк на форумов? :vozbud:
pa ete da go prasavme koj e negov gospod, dali ke ni odgovori?
ke go ostavime da razmisluva, koj e otecot? sinot? ili svetiot duh ?
neka bira samiot..

a koj go napisal noviot zavet, i zosto go smenile vo nov zavet ajde objasni ?
ma kjuti ti nisto neznaes za biblata a da ne zborime za Koranot.
biblata ja napisale lugje i pisale vo nea sto sakale, znaci ne e bozja kniga.
eve vi dokazi.
...

.

О надувени неверници и кривоверници, запомнете еднаш засекогаш!

Новиот Завет - за кого прекрасно сведочат Новозаветните Списи - го пишува лично Единствениот Вистински и Совршен БОГ, со Својот Светол Дух во срцата на своите чеда, а не на камен, хартија, кожа, сребро, злато ...!

Толку е лесно и едноставно, но оние коишто одат по широките патишта никогаш неможеле, нити пак некогаш ќе можат (освен ако не се обрнат) да Ја сфатат Мудроста БОЖЈА!

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

(Ев. Матеј 11:25 ...)

.

О надувени неверници и кривоверници, запомнете еднаш засекогаш!

Новиот Завет - за кого прекрасно сведочат Новозаветните Списи - го пишува лично Единствениот Вистински и Совршен БОГ, со Својот Светол Дух во срцата на своите чеда, а не на камен, хартија, кожа, сребро, злато ...!

Толку е лесно и едноставно, но оние коишто одат по широките патишта никогаш неможеле, нити пак некогаш ќе можат (освен ако не се обрнат) да Ја сфатат Мудроста БОЖЈА!

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

(Ев. Матеј 11:25 ...)
poznati ti se ovie Pavle, Luka, Petar, Matej?
ako ti se, objasni nesto povekje za ovie......

pa ete da go prasavme koj e negov gospod, dali ke ni odgovori?
ke go ostavime da razmisluva, koj e otecot? sinot? ili svetiot duh ?
neka bira samiot..
Види, неспособноста да се свати одреден концепт, незначи дека тој концепт не е објаснет. Единствено значи дека оној на кој сеуште не му е јасно, неможе да го разбере, дека толку му сече, капиш?
Една работа е да не веруваш во објаснетото, сосема 15-та да тврдиш дека не е објаснета. Сите муслимани на форумов до еден како папагали тролате за контрадикторноста на концептот за троичност, иако милион пати е објаснет и како концепт не е воопшто невозможен.
Еве ти одговори ми дали пареата, мразот или водата се Н2О? Кој од овие три е соединение од два атоми на водород и еден атом на кислород?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom