Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека од полициска станица треба дозвола, сега и јас сакам да прашам и за Водно треба да вадам?Дали некој знае да ми објасни дали треба да набавам дозвола за маршута Водно Матка Шишевски Манастир?
Треба или нетреба? Каде? Како?
2 000 евриќа е казна..Дозвола за шетање пфффффф кој ќе ми забрани?
Дозвола за шетање пфффффф кој ќе ми забрани?
ружници издава Одобрение за ограничено и контролирано движење во шума врз основа на барање за движење во шума поднесено од заинтересираните физички и правни лица. Претпријатието ги повикува граѓаните при евентуално забележувањена пожар да пријават на бесплатниот телефонски број 195 во Центарот за управување со кризи.
Не ги горат заради крадење дрва, туку заради една печурка која расте во такви изгорени предели, а достигнува цена од 100/200 евра за килограм.
Знам јас кој ги пали шумите тука и шумските цајкани знаат, кога ќе му ги соберат ладите што ги користат место магариња за дрва наредните два три дена ќе гори.
Сигурно тој што мисли да пали нема да се пријавува така да не држи вода теоријава.Воа се прави заради пожарите, да имаат евиденција како и кој се движел во тоа време доколку настане пожар...
не, па затоа ако го фатат без дозвола казните се огромни!..
Сигурно тој што мисли да пали нема да се пријавува така да не држи вода теоријава.
А тие што одат со дозвола не пушат цигари? Ја имам викендица во шума несмеам да идам ни таму? Нема логика никаква забранава не научија дека пожарите и покрај забраната пак горат се додека не попушти времето. Тие што планинарат често занаат дека две години по ред имаше забрани и пак гореа пожарите и пак не ги фатија пироманите.забраната за шетање низ шумите е за мене исправна работа, на оваа суша и температура од една недогасната цигара се прават огромни штети.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 22:03 ---
не, па затоа ако го фатат без дозвола казните се огромни!