Нова химна на АРМ и нови униформи

• Креатор на темата Креатор на темата Pallatino
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Новите униформи највероватно се тие што дефилираа за прославата 20 години независност, ама химнава ми е интересна работа и мислам дека е добра работа за покрај дрзавната и војската треба да си има своја свечена песна за свои манивестации и свечености. Уште подобро би било ако има некој ритам на марш па ќе остава подобар впечаток.(y)

Прекрасно! Рајхот во потполен сјај...
menuvanje%20na%20zname%20(1).jpg

--- надополнето: 18 јули 2012 во 22:45 ---
Химната цели 7 секунди е чиста копија на руската национална (0:28-0:39) :facepalm:
Од 0:17 до 0:24 одговара целосно на текстот “слава отечество наше свабодноје“ и “...предками данаја мудрост народнаја...“ :pos:
Остатокот е како од Дрварчето Трајче...

Прекрасно! Рајхот во потполен сјај...
menuvanje%20na%20zname%20(1).jpg

--- надополнето: 18 јули 2012 во 22:45 ---
Химната цели 7 секунди е чиста копија на руската национална :facepalm:
Од 0:17 до 0:24 одговара целосно на текстот “...предками данаја мудрост народнаја...“ :pos:
Остатокот е како од Дрварчето Трајче...

Потсеќа на :
А генерална оценка за се, повеќе од катастрофална..(n)

Потсеќа на :
А генерална оценка за се, повеќе од катастрофална..(n)
Па да, тековната и советската се разликуваат само по текстот. Додадов и точно време погоре во постот, ама верувам сите може да забележите каде е преклапањето и без тоа.

Па да, тековната и советската се разликуваат само по текстот. Додадов и точно време погоре во постот, ама верувам сите може да забележите каде е преклапањето и без тоа.
Да, да знам тоа дека се исти само што се сменети некој зборови со реформата од Путин. :D Него ме потсеќа и на една друга, ама не ми текнува моментално. :S

Да, да знам тоа дека се исти само што се сменети некој зборови со реформата од Путин. :D Него ме потсеќа и на една друга, ама не ми текнува моментално. :S
Случајно да не е оваа мада не врувам :D

Во 0:33-0:37 се крие уште една државна химна, знам :LOL: Химните на големите сили ги знам со се текст, и убавите на некои мали земји. Ама ова изгледа ќе да беше некоја од афричките :pos:
Авторот армиската ја создал изгледа на база на исечоци од државните на пола свет, така задскриено истакнувајќи ги стремежите на АРМ :нинџ:

Кире Костов, нашиот Хорст Весел.

Повеќе ми се допаѓаа старите униформи. Овие некако многу ми личат на бугарските...
А зашто мислиш, че това не е била идејата? o_O
Златна униформа е старата.
66315F573EFC574799C272349C592671.jpg

Со оглед кој ги дизајнирал (и забегал у идеја дека си прави сопствена модна ревија), сме можеле да очекуваме и пошарено решение. Ја на пример швајцарската гарда на ватиканскиот прецедник...
1000.jpg

Инаку, т.н. Национална гвардејска част во Бугарија според уставот е на исто рамниште со знамето, грбот и химната (како национален симбол). Еден гвардеец изглежда... ето така:
DSCN3827.jpg

Повеќе ми се допаѓаа старите униформи. Овие некако многу ми личат на бугарските...
Абе јас сум малце ќор и приглуп на моменти и си реков ај јас да не го пишам ова прв.
Има некој да постави слики од униформите на "браќата"?

Новите униформи највероватно се тие што дефилираа за прославата 20 години независност, ама химнава ми е интересна работа и мислам дека е добра работа за покрај дрзавната и војската треба да си има своја свечена песна за свои манивестации и свечености. Уште подобро би било ако има некој ритам на марш па ќе остава подобар впечаток.(y)
:facepalm:
За кој кур ќе ни е?
Овде леб нема да се јаде...незнам до кога ќе се случува оваа аномајлија...просечна плата 200 евра а се троши по 300.
Нова униформа и нова химна...хахахахахаххахххх

Мали деца си играат држава тоа е... :tapp: Се повеќе и повеќе наликуваме на Туркменистан, ќе се дрзнат овие ненормалниве овој пример ќе го следат.

Абе јас сум малце ќор и приглуп на моменти и си реков ај јас да не го пишам ова прв.
Има некој да постави слики од униформите на "браќата"?

Униформите се оргинал каква што носел гоце делчев додека студирал воена акадимја во софија :D

gd_019.jpg

Гардиската шубара е повеќе бугарска отколку македонска
2E5E453E8E30DC4686BE3DDB133075A3.jpg

Комитските униформи беа романтични, а новите се повојнички и бегаат од македонската народна традиција

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=D09226F531B9304FBB37075B0D0EEE64

Абе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ
IMG_8412_resize.jpg

INB4 хејташ за џабе и јадеш ресани Сталкеру!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom