Decki imam problem so kompjuterot.
Stanuva zbor za HP laptop, ne bas nov, nekolku godini go imam sigurno.
Denes se super si rabotese, odednas pocna da ne go prepoznava polnacot, potocno kaza deka e preslab za nego. Inaku polnacot go priklucuvav na adapter prvo, zasto kompjuterot mi raboti na evropska struja, a tuka e poinaku.
Prvo mislev deka adapterot e problem, probav telefonot da go polnam i se si bese dobro.
Potoa, otkako se izprazni skroz i otide na stand by, povtorno go ukluciv i si bese se vo red, se do naredniot pat koga pocna da ne go prepoznava polnacot. Togas skroz se iskluci i vise ne mozese voopsto da se vkluci.
Otidov da kupam nov polnac, i se bese ok - go pozna polnacot, pocna da se polni, no ne saka da startuva. Odnosno, doaga do onoj del koga treba da odberes Safe Mode, Start Windows Normally itn. ama sto i da odberes povtorno se restartira i doaga do ovoj del.
Deckite probaa da vidat sto mu e, ama celo vreme im vikase Read Felture (ili taka nesto) i mi rekoa deka hard diskot e zeznat.
Sega go odnesov na servis utre ke mi se javat da mi kazat sto e, a samo dijagnostikata me kostase 35 dolari.
Dali imate idea sto bi mozelo da mu bide?
Do koja cena e normalno za popravka?
Fala odnapred, navistina ne znam podobro da objasnam.
P.S. Se izvinuvam za latinicata, ama PC od kade sto pisuvam nema kirilica.