Бодибилдинг суплементи

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611

Имам од ова, ама ептен е гадно за пиење. Пробав да го смешам со протеинот и со млеко ама не оди, ми се повраќа.
Инаку во прашок е. Некој совет како да го земам да не ми е толку гадно?
Пробај со цедевита, ама направи ја поконцентрирана(поблага) можда нема да се осеќа толку.

Иначе што пари е ова и од каде?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Пробај со цедевита, ама направи ја поконцентрирана(поблага) можда нема да се осеќа толку.

Иначе што пари е ова и од каде?
Од БГ го земав, околу 2200 денари знам дека излезе во наши пари.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Препорачајте некој добар топач. Тврдокорниве масти никако да си идат, секој ден кардио праам + 3 пати неделно тежински со дефицит од 500 калории, вода пијам, зелен чај пијам, али не иде. Прво ќе пробам со палео пошо не можам скроз да тргнам ЈХ, па ако не иде да зеам некој суплемент.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Од БГ го земав, околу 2200 денари знам дека излезе во наши пари.
Доста е скапо за БЦАА 336 грама за 2200 денари? ХТЕНД-от е 1240 денари за 400 грама и има одлични коментари на сите сајтови плус тоа е засладен и е баш пријатен за пиење.

S

Stef Bachatero

Гостин
Препорачајте некој добар топач. Тврдокорниве масти никако да си идат, секој ден кардио праам + 3 пати неделно тежински со дефицит од 500 калории, вода пијам, зелен чај пијам, али не иде. Прво ќе пробам со палео пошо не можам скроз да тргнам ЈХ, па ако не иде да зеам некој суплемент.
Carb Cycling
3 дена правиш кардио 1 ден вежбање на цело тело.
Денот кога го вежбаш цело тело повеќе јаглехидрати,денот кога правиш кардио помалку јх.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што мислите за гејнеров како замена за орбок за постигнување на дневен износ на калории.
http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=40&product_id=227
Моментално сум на 3000 калории дневно кои ги јадам во 5 оброци и тоа 4 цели и еден импровизиран(банана+бадем+200мл млеко) па ми треба некој гејнер за полесно да дојдам до потребните калории. Овој изгледа прилично поволно 2700денари за 5,5кг.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Што мислите за гејнеров како замена за орбок за постигнување на дневен износ на калории.
Моментално сум на 3000 калории дневно кои ги јадам во 5 оброци и тоа 4 цели и еден импровизиран(банана+бадем+200мл млеко) па ми треба некој гејнер за полесно да дојдам до потребните калории. Овој изгледа прилично поволно 2700денари за 5,5кг.
Премногу лош сооднос, 250 гр јх, 50 гр протеини. Не е ни чудо зошто е толку ефтин.
Но сепак, доколку е твој личен избор, и мислиш дека веќе имаш доволен број на протеини во исхраната, нема да згрешиш.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Премногу лош сооднос, 250 гр јх, 50 гр протеини. Не е ни чудо зошто е толку ефтин.
Но сепак, доколку е твој личен избор, и мислиш дека веќе имаш доволен број на протеини во исхраната, нема да згрешиш.
you are back?:D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да, тоа и јас го забележав многу слаба количина на протеини, но сепак во време на bulk не се форсираат толку протеини како при диета за дефинирање така да калориите ми е побитно да ги запазам секој ден во континуитет.

S

Stef Bachatero

Гостин
Да, тоа и јас го забележав многу слаба количина на протеини, но сепак во време на bulk не се форсираат толку протеини како при диета за дефинирање така да калориите ми е побитно да ги запазам секој ден во континуитет.
Земи VItargo + некој добар протеин :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.919
Поени од реакции
11.294
Според мене подобро решение ти е ова

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&manufacturer_id=21&product_id=187

Тој што го постираше ти 5.5 кила е али сервирање му е 334 грама што претпоставувам ке го преполовиш според калорииве што ги овозможува. А овој јас што го постирав е доста почист и има и протеин повеќе, 125 грама му е сервирање, плус поевтин е а и ќе ти трае приближно исто како Супер Мас гејнерот.
Зирни го на bodybuilding.com и направи си математика ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom