Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983

На барање на членовите еве една тема и за натпреваров :D
Уф што да напишам.....
Второ квалификационо коло за пласман во Лигата на Шампионите. Ждрепката сакаше Македонскиот шампион Вардар да се падне со Белорускиот Бате Борисов. Апсолутен фаворит е Бате тука нема дилеми. Тимот кој минатата сезона играше во фазата по групи, и воопшто не се посрамоти. Баш напротив, извади неколку добри резултати. Вардар пак по пауза од 9 години повторно ќе игра еден квалификационен натпревар од ЛШ. Сите веројатно ги памтат оние епски дуел против ЦСКА Москва, Спарта Прага. :)
Бате ќе биде видно ослабен, нема да им играат неколку стандардни првотимци како Renan Bressan, Dmitri Baga, Denis Polyakov, Aleksandr Gutor, Andrey Shcherbakov кои се на припреми за Олимпијада со Белоруската репрезентација. Посебно значајно е отсуството на Renan Bressan. Играч од средината, моторот на екипата. Како и на двајцата голмани Gutor i Shcherbakov.
Кај Вардар единствен кој нема да игра е дефанзивецот Бојовиќ поради повреда.
Пренос на натпреварот најверојатно ќе има на МТВ, мислам дека до сега уште официјално немаат потврдено..... Штета стварно ако не успеат да обезбедат пренос. Мислам дека ќе има голема заинтересираност за натпреваров.
Иначе реваншот на натпреварот се игра за 7 дена во Скопје, на реновираната Арена Филип II од 20 часот.
Ја како навивач на Вардар потајно се надевам дека ќе извлечеме добар резултат денеска, после во Скопје се може да се случи.
На анкетата намерно го поставив тоа прашање, претпоставувам темава ќе биде за двата натпревари. :)
Извинете ако има печатни грешки, ама јебига раце ми се тресат од возбуда што ми дојде прво на памет пишав :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Ќе им пренос некаде или ќе треба да се снаоѓаме по интернет?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438
ЌЕ ИМА!!
На МТВ 1, вчера постираше некој на фејсбук, сеа ќе најдам!
Goran Sterjov
Za zal ja prezemam neblagodarnata obvrska da soopstam: prenos Bate - Vardar nema da ima na MTV... Iako prethodno MTV dogovori sorabotka na baza na reciprocitet (razmena), Belorusite na nekolku casa pred pocetokot na mecot vo Boruisov se otkazaa od prenosot od duelot vo Skopje i so toa ja onevozmozija sorabotkata... Za zal MTV napravi se sto mozese, no ovojpat ne zavisese od nea... Pricinite ne gi soopstija samo ispratija formalen mail vo koj informiraat deka sepak ne se zainteresirani za prenosot od Skopje so sto propagja sorabotkata...

P.S sega dopolnitelno molam boga Vardar da napravi dobar rezultat vo Borisov, pa Belorusite da se zainteresiraat za mevot od Skopje pa da im se udri vselenska cena za da se cudat... Imam iskustvo od vakvi nastani i ova e prv pat nekoj da se otkaze od nesto za koe nema da potrosi nisto... Ni sam sebesi ne mozam da si go objasnam...

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Му посакувам многу успех на Вардар,се надевам дека може нешто да напраи,коа можеше Апоел зашто да не и нашиот Вардар!
Ајмо Вардаре!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Иако коефициентот за првиот натпревар е 1.20 за БАТЕ а 11 за Вардар јас типувам на Вардар.

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Очекувам нерешен резултат ... па наредна среда во Скопје со победа да поминеме во 3то коло
АЈДЕ ВАРДАР !

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.859
Поени од реакции
10.703
Нека извадат барем нерешено, тука ќе ги победиме (y)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.548
Поени од реакции
7.090
М

Мартин`

Гостин
Нека се обидат Вардар само да постигнат први гол и после мислам работата е завршена, барем да извадат едно 1-1 првиот натпревар па со тој резултат Бате паѓа на Филип II. Инаку штета што Белорусиве не се нафатиле да пуштат сигнал сега да се пренесува на МТВ не за друго зошто нема да им пушти нив после МТВ и нема да видат полн стадион и лекција по навивање :D

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
На Бате цел прв тим не им игра сите се на припреми за репрезентација.Сега останува само Вардар да си ја заврши работата и да тепа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom