ШОКАНТНО: 23 годишниот Димитар од Неготино ја убил својата мајка и објавил на Facebook

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.759
Поени од реакции
8.788
Пријатели од Неготино кажуваат дека детево баш и не било добро во умот. И татко му бил шизофреник, се чудат како не убил и други луѓе.
Овој ќе го сместат во Бардовци.
Од нормални родители, вакво дете не излегува.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 23:21 ---
Прашање е дали и воопшто ќе лежи затвор :) Ќе му извадат дека е нешто болен, а како што се збори по градот бил на лечење (во што ја не верувам..)
Ќе го акнат во некоја болница и после некое време ќе испадни од таму, како ништо да не било.
Па подобро цел живот во болница сам во соба да лежи, него да го стават со други затвореници.
Вакво суштество не е безбедно да го оставиш во било каква социјална средина, да не збориме што физички изгледа е доста спремен.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
sea ce izlezat 300 storii zato im se ustite na lugjeto da jadat :гомце:
nepobiten fakt e deka detevo vo napliv na omraza lutina i nepromislenost ponesen od negativni emocii se resil na takov cin.
Се разбира дека ќе излезат. Но луѓе кои ги познаваат фамилијарно знаат дека имаат наследна шизофренија. Јебеш га, неможе од ништо да си ја избодеш мајка ти и да ја фрлиш во контејнер на 23 години.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.759
Поени од реакции
8.788
Се разбира дека ќе излезат. Но луѓе кои ги познаваат фамилијарно знаат дека имаат наследна шизофренија. Јебеш га, неможе од ништо да си ја избодеш мајка ти и да ја фрлиш во контејнер на 23 години.
Па не сум сигурна дека дијагнозата им е баш шизофренија :)

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
a za da otepas covek sizofenicar treba da si ???
site sme potencijalni ubijci ne zaboravi go toa samo imame kakava takva kocnica blagodarenie na koja ne posegnuvame po tugju zivot.
ipak sum na stojaliste deka go napravil na izliv na golem bes potiknat od negoviot motiv (koj toj go smetal kako dovolno jak) za da go stori toa.
eve Laze Radeski ne e sizofrenicar pa e seriski ubica !!! i mazohista a psihicki gledano ne boleduva od sizofrenija (podelba na licnosta )

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Што да кажам? Гнида?
Не. Жал ми е. Ова суштество има страшни психички проблеми.
Не е ни за во затвор.
Не е за меѓу луѓе.
Самица до крај на животот, или смрт.

И да, како што кажа некој понапред, превенцијата е далку побитна.
Подобро да спречиш, него да лечиш.
Со овој да имало кој да работи (а имало, ама не му се сакало) уште пред 5-6 години, не би се однесувал вака.
У право си. Евтаназија за ваквите. Сва среќа шо не му се нашло некое куче на пут. Ќе го потаманел кутрото без око да му трепне.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.759
Поени од реакции
8.788
У право си. Евтаназија за ваквите. Сва среќа шо не му се нашло некое куче на пут. Ќе го потаманел кутрото без око да му трепне.
Имаш основна култура Петар, тоа го знам, и нема да ја троламе оваа тема.

V

Vollstandig

Гостин
ostajte Avganistan. gledajte gi vasite monstrumi niz mk se setaat slobodni!
Avganistan ima razni lugje i razni veruvanja, od tie najdobri se muslimanite.
pa prasajte nekoj sto bil vo misija vo Afaganistan ke vi kazuvaat koi se ustvari Afganistancite.
Ти мешаш баби и жаби. Убаво ти кажаа, тие што ја убиле викале "Allahu akbar" што значи веќе се муслимани. А како си сигурен ти, и го класифицираш типот во “Нашите“ викаш “ете вашите што прават“.Никаде не е наведено типот дали е атеист, христијанин православен,католик,протестант, сатанист,паган...има поеќе верзии, се држиш како ќориот за стапот.

Кога сакаш да навредиш одредена група на луѓе, најпрво види дали твојата група на луѓе е совршена. Поделбите, нашиот е поголем од вашиот се за мали деца.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Имаш основна култура Петар, тоа го знам, и нема да ја троламе оваа тема.
Види, ако се работи за психички болен чоек, смрт е малце прејака опција. Знам дека си екстра чувствителна кон животинчињата, па фино е да покажеш приближно иста наклоност кон луѓето.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.759
Поени од реакции
8.788
Види, ако се работи за психички болен чоек, смрт е малце прејака опција. Знам дека си екстра чувствителна кон животинчињата, па фино е да покажеш приближно иста наклоност кон луѓето.
Жал ми е, не можам. За куче што убива човек, не предлагам негова рехабилитација, туку негова смрт. И тоа не е негова вина, туку на тренерот.
Исто како што овој човек не е виновен сам по себе, виновни се воспитувачите. Но создале крајно девијантна личност, која извршила свирепо убиство и уште се гордее со истото, не ни сфаќа дека направила погрешна работа.
Убаво кажав - за него вечна самица (затоа што не е способен да живее повеќе во социјална средина, голема веројатност од повторно убиство) или смрт. Обичен затвор, со други затвореници - не.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 23:47 ---
Инаку, дали е психички болна личност, тоа треба допрва да се докаже (а ќе се испита), а дека има психички проблеми, има, да немаше ќе најдеше подобро решение за својот проблем, кој во суштина, и не е некој вистински голем и нерешлив проблем.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
PurplePuma
Можи набрзинка да направиш психолошки профил на типов, што се причините на ваков радикален чекор?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Жал ми е, не можам. За куче што убива човек, не предлагам негова рехабилитација, туку негова смрт. И тоа не е негова вина, туку на тренерот.
Исто како што овој човек не е виновен сам по себе, виновни се воспитувачите. Но создале крајно девијантна личност, која извршила свирепо убиство и уште се гордее со истото, не ни сфаќа дека направила погрешна работа.
Убаво кажав - за него вечна самица (затоа што не е способен да живее повеќе во социјална средина, голема веројатност од повторно убиство) или смрт. Обичен затвор, со други затвореници - не.
Тешко да ќе биде асален психолог од тебе уше догледно време. Ти ги осуди воспитувачите (без да ги испиташ околностите и да ги имаш сите факти) и му ја стаи глаата на трупче на овој јадников. Не бил виновен, али не е проблем да го екзекутираме. Не ти се чини ова малце контрадикторно? Ако се работи за сериозно психичко пореметување, треба соодветен третман и хоспитализација. Хуманоста за животните е океј, ама треба малце да поработиш на хуманоста кон луѓето.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Замисли во Америка за секое убиство или силување да отвараа теми по форуми или да бидат ударни вести. Па тие ке треба 24 часа на ден само тоа да слушаат. Дај олабавете со црнава хроника...................

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.759
Поени од реакции
8.788
Тешко да ќе биде асален психолог од тебе уше догледно време. Ти ги осуди воспитувачите (без да ги испиташ околностите и да ги имаш сите факти) и му ја стаи глаата на трупче на овој јадников. Не бил виновен, али не е проблем да го екзекутираме. Не ти се чини ова малце контрадикторно? Ако се работи за сериозно психичко пореметување, треба соодветен третман и хоспитализација. Хуманоста за животните е океј, ама треба малце да поработиш на хуманоста кон луѓето.
Според ова погоре кажаното е донесен и заклучокот.
Сериозно психичко пореметување не се ствара од нигде никаде на 23 години. И шизофреничарите исто така, не шетаат слободни.

Kajgana Shop

На врв Bottom