Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Сарај ако не е Скопје тогаш ни Матка/Треска не се Скопје. Are you catching my drift?
Ало,Сарај е Скопје,али периферија..село,затуцано село незнам колку километри оддалечено и ама баш никаква врска нема со Скопје како град..не за џабе нарипаа твоите да го припојат кон Скопје..него рамковниот на ваша страна е,среќа ваша.

P

Princ

Гостин
Ало,Сарај е Скопје,али периферија..село,затуцано село незнам колку километри оддалечено и ама баш никаква врска нема со Скопје како град..не за џабе нарипаа твоите да го припојат кон Скопје..него рамковниот на ваша страна е,среќа ваша.
Принтај и урами

Исфор

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Тоа само по себе не е проблем. Значи и 2 деца да имаат сите Албанци, моменталните бројки/проценти, односно соодносот, ќе стагнираат. Проблемот настанува што Македонците всушност ни 2 деца не прават, не се женат Македонките, фригидни се и на форумов се расправаат многу (наместо да родат барем 2 деца на пример).
Да резимирам: освен што не се согласувам дека во блиска иднина еден брачен пар Албанци ќе прават во просек 2 деца (јас сум тука секогаш да им го сјебам тој просек со моите 5-6), дури и да се случи тоа Македонците се помалку стапуваат во брак/прават деца.
Не можам да предвидам колку ќе оди долго тој период но мое мислење е дека неминовно ќе дојде, беше чудно порано кога читавме дека Скандинавците и општо запад не влегуваат во брак, немаат деца и имаат висок степен на морталитет но пополека дојде тој тренд и кај Македонците.
Не верувам дека Албанците се имуни на тоа, се работи само за време.

P

Princ

Гостин
Не можам да предвидам колку ќе оди долго тој период но мое мислење е дека неминовно ќе дојде, беше чудно порано кога читавме дека Скандинавците и општо запад не влегуваат во брак, немаат деца и имаат висок степен на морталитет но пополека дојде тој тренд и кај Македонците.
Не верувам дека Албанците се имуни на тоа, се работи само за време.
Делумно се согласувам со тебе, но сета среќа (за мене) Албанците се доста затуцани. Тоа што за вас е нормално денес, за нас ќе биде нормално... што знам, за стотина години. Е дотогаш беља ќе биде работата и прекасно.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Принтај и урами

Исфор
да де,така е..само ме чуди зашто и Арачинове не се припои.. баш ми се чудни албанскиве политичари како до сега не бараа и оно да е под Скопје.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 22:49 ---
Делумно се согласувам со тебе, но сета среќа (за мене) Албанците се доста затуцани. Тоа што за вас е нормално денес, за нас ќе биде нормално... што знам, за стотина години. Е дотогаш беља ќе биде работата и прекасно.
(y)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Прекасно за што? :confused: Што кога Скопје ќе стане албанско доминантен град? Нешто бонус имаш на плата?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Во последно време реактивиран е тој муабет... веројатно се чека поволен момент (y)
Златен Љубчо,убаво си викаше човекот 2001 ..дај им таму дел и ајт..сега ќе ме цитираше од република албанија или косове..и ќе молеше струја да ви дадеме за да упалиш компјутер.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
да де,така е..само ме чуди зашто и Арачинове не се припои.. баш ми се чудни албанскиве политичари како до сега не бараа и оно да е под Скопје.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 22:49 ---

(y)
Харачина има око двадесет хиљада становника .......... најголемото село(кое патем си е и посебна општина) во Мачедонија !

O

Orion.

Гостин
Златен Љубчо,убаво си викаше човекот 2001 ..дај им таму дел и ајт..сега ќе ме цитираше од република албанија или косове..и ќе молеше струја да ви дадеме за да упалиш компјутер.
Ова од тебе не го очекував, искрено... :)

P

Princ

Гостин

--- надополнето: 17 јули 2012 во 22:59 ---
Се чека и поволен момент да се дерогира срамковниот договор. ..
Не може да се дерогира срамковниот договор без разлика колку е срамковен. Барем не на начин на кој ти го замислуваш и посакуваш тоа.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Да резимирам: освен што не се согласувам дека во блиска иднина еден брачен пар Албанци ќе прават во просек 2 деца (јас сум тука секогаш да им го сјебам тој просек со моите 5-6), ...
И замисли 5-6 комада, СФЕ ЖЕНСКИ. Кој ќе ти глеа муки.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ова од тебе не го очекував, искрено... :)
Знам,али размена на територии и таа идеја ја сметав и сеуште ја сметам за најдобра опција..
втора опција е војна
трета опција е соживот.
Втората опција е премногу болна,најболна
А третата е неостварлива,нити била нити ќе биде.

Првата звучи предавнички,ама ако ние морамесо нив,барем идните генерации да бидат мирни.

Kajgana Shop

На врв Bottom