Синус Пилонидалис | Sinus pilonidalis (внатрешни влакна)

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Ја сум опериран од ова 2 пати! Првиот пат демек успешно,ама за 2 месеци почна да ми тече гној, крв што знам што. После тоа чекав едно 6 месеци, па отидов на операција пак. Лежев една недела во болница, ништо не јадев. Мене ме шиеја, и по една недела отидов на преврска. Мислам дека треба да одиш 2-3 пати отпочеток во болница или кај матичен да те преврзат. После тоа ке можеш и сам дома, ке биде подобро зараснато-колку толку.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Јас сум опериран од ова во воена болница пред 3 години и од тогаш сум супер.Ме оперираа со локална анестезија околу местото а не ме шиеа туку ме залепија.Воопшто не беше болно,дури на забар е пострашно.Да,тоа е некој лепак со медицинско име кој се изработува од сопствената плазма,значи ми земаа крв околу 300 грама и од тоа го направија лепакот,исекоа,исчистија,залепија уште одма ме легнаа на грб поручекта станав,шетав а другиот ден си отидов дома.Нема никаков ризик од инфекции бактерии и слично затоа што одма се затвора раната и не боли како кога е шиено и има конци а во самиот лепак има плус антибиотици кој делуваат директно врз раната.Ептен светска работа,само чини околу 350 еу комплет со се една ноќ лежење.Ова го прават само во воена болница

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јас сум опериран од ова во воена болница пред 3 години и од тогаш сум супер.Ме оперираа со локална анестезија околу местото а не ме шиеа туку ме залепија.Воопшто не беше болно,дури на забар е пострашно.Да,тоа е некој лепак со медицинско име кој се изработува од сопствената плазма,значи ми земаа крв околу 300 грама и од тоа го направија лепакот,исекоа,исчистија,залепија уште одма ме легнаа на грб поручекта станав,шетав а другиот ден си отидов дома.Нема никаков ризик од инфекции бактерии и слично затоа што одма се затвора раната и не боли како кога е шиено и има конци а во самиот лепак има плус антибиотици кој делуваат директно врз раната.Ептен светска работа,само чини околу 350 еу комплет со се една ноќ лежење.Ова го прават само во воена болница
Toa е фибрински лепак. Може да кажеш кој доктор те оперираше и ако си во тек да пишеш дали е суште во воена болница?

Член од
26 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Toa е фибрински лепак. Може да кажеш кој доктор те оперираше и ако си во тек да пишеш дали е суште во воена болница?
Зафатот го прави др Галески абдоминален хирург а лепакот го изработува др Киро Георгиевски,тој е директор и трансфузиолог на трансфузиологија во воена болница.Е сега немам контакт со нив ама можеш да отидеш таму и да побараш некој од овие двајца па да се договориш.Барем јас кога бев не беше лудница како во државна,гужви нервози и сл. а и далеку е посредено и чисто со културни услови за лежење и сите тие работи.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Исто на комшиче едно кај мене Галески го оперираше и презадовлни ептен, сега девојчето после 1 година нема ни белег од резот ни ништо ептен супер ја сработи и им кажал дека фистулата скроз ја одстранил со се самиот корен, одете до Воена конуслтирајте се пред опреации не легнувајте под сечиј нож ебаго и незаборавајте дека ова е Македонија, оние хирурзи што се саглам на прсти се бројат.
Ај со лесно нека ви е!

Член од
26 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Луѓето се ептен саглам и професионалци.Без разлика каде ќе се одлучите да направите операција не чекајте затоа што само ќе си направите полошо.Тоа можеби ви се гледа дека е смирено ама внатре си работи и прави процес кој се шири,лек нема мора да се извади,што поскоро тоа подобро.Сведок е еден мој комшија кој што го чуваше така скоро 20 години,едвај го оперираа дури му правеа снимки на дебелото црево се сомневаа дека е пробиено натаму,си заработи многу тешка и комплицирана операција па се оправаше повеќе од шест месеци

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ај ќе помине... Шо да праам, да кукам не може...

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
Мене ми е страв дека и јас имам синусно влакно пред околу еден месец од кај опашката ми течеше нешто како гној.. светло црвена крв и ме болеше чешаше не ми даваше мира, така два три дена има на вешот и констатно си течеше потоа снема и јас од срам не ни кажав на моите мислев се е ок и заборавив на тоа,Но пред 4-5 дена почна пак да ме чеша некаков притисок ми прави и долж средната линија задникот ми е црвен а немам гној или крв што и да е како порано, а во горниот дел кај опашката има нешто како топче и на него како „црнко„ како влакно незнам што е проблемот читав по интернет па според мене си мислам дека е синусно влакно ај ве молам помагајте .. :/

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Мене ми е страв дека и јас имам синусно влакно пред околу еден месец од кај опашката ми течеше нешто како гној.. светло црвена крв и ме болеше чешаше не ми даваше мира, така два три дена има на вешот и констатно си течеше потоа снема и јас од срам не ни кажав на моите мислев се е ок и заборавив на тоа,Но пред 4-5 дена почна пак да ме чеша некаков притисок ми прави и долж средната линија задникот ми е црвен а немам гној или крв што и да е како порано, а во горниот дел кај опашката има нешто како топче и на него како „црнко„ како влакно незнам што е проблемот читав по интернет па според мене си мислам дека е синусно влакно ај ве молам помагајте .. :/
Подобро оди веднаш на лекар, пред да се инфицира.
Ние не можеме да ти помогнеме, а тоа не се лекува сам дома.
Што и да е, докторите најдобро ќе ти помогнат.
Инаку да, ,,звучи,, како влакно, но никој од нас не може да ти постави дијагноза.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
Подобро оди веднаш на лекар, пред да се инфицира.
Ние не можеме да ти помогнеме, а тоа не се лекува сам дома.
Што и да е, докторите најдобро ќе ти помогнат.
Инаку да, ,,звучи,, како влакно, но никој од нас не може да ти постави дијагноза.
здраво сеуште не сум отишол на доктор .. поминаа веќе дваесетина дена но сега некако е подобро не ми е толку црвено местото само по малку ме чеша кога седам подолго време но до сега не е имало гној или било каква течност како порано и се тешам дека не е ништо . Но дали може од ,влакното, да нема гној или што и да е ? или мора да тече гној постојано како што читам по нет :/

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
здраво сеуште не сум отишол на доктор .. поминаа веќе дваесетина дена но сега некако е подобро не ми е толку црвено местото само по малку ме чеша кога седам подолго време но до сега не е имало гној или било каква течност како порано и се тешам дека не е ништо . Но дали може од ,влакното, да нема гној или што и да е ? или мора да тече гној постојано како што читам по нет :/
Не мора постојано да ти тече гној. Тоа собира цело време, па знае да пукне и некој период да тече гној.Оди на лекар и нека ти кажат дали е синусно влакно.

C

cige

Гостин
Има некој искуство со ова? Го правеле некој операција? Искуства ве молам. Задоволни, незадоволни од тој што ви интервенирал. Препорачајте доктор. Латински израз sinus pilonidalis.

Kajgana Shop

На врв Bottom