Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не знам за кај точно е мојот проблем, ако не е за тука поправете ме.
Лаптопот ми беше на поправка и кога го земав дома видов дека влезните порти се исклучени, значи не чита ни ЦД ни УСБ. Како би можела да го поправам овој проблем?
Влези во биосот и стави ги подесувањата на default.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 21:23 ---
Проблемот ми е што не ми работи тоа за ставање ЦД...
Симни ја програмата Win2Flash, многу лесно се креира бутабилно усб (кое подоцна ќе ти послужи за реинсталирање).
--- надополнето: 16 јули 2012 во 21:25 ---
Cepkav neso vo CCC i pogreska stiklirav neso(nez so) i se pojavi no signal vlegov vo safe mode racno izbrisav(poso nejkese od control panel) GPU drajverite restartirav se ukluci normalno instalirav drajveri restartirav pak isto no signal najverojatno ne sum izbrisal se nekoj ako znae kako da gi izbrisam celosno ili na nekoj drug nacin da go resam problemov?

Se izvinuvam za latinica.
Што ти е тоа CCC ? Ако си бришел драјвери, мислам дека систем ристор ќе ти помогне. Пробај така, „врати“ го компјутерот ден-два пред денот кога ти се појавил проблемот.

Член од
31 март 2012
Мислења
47
Поени од реакции
9
Што ти е тоа CCC ? Ако си бришел драјвери, мислам дека систем ристор ќе ти помогне. Пробај така, „врати“ го компјутерот ден-два пред денот кога ти се појавил проблемот.
CCC е catalyst control center ама нема везе решив проблем.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
pomos!!1itno na windows 7 kaj sto se zvucnicite za popustanje i namaluvanje na muzikata ima x i nemozam da slusam muzika i koa kliknam na nego mi pisa the speakers headset or headphone is unplugget?pomos kako da go ispravam?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
pomos!!1itno na windows 7 kaj sto se zvucnicite za popustanje i namaluvanje na muzikata ima x i nemozam da slusam muzika i koa kliknam na nego mi pisa the speakers headset or headphone is unplugget?pomos kako da go ispravam?
Инсталирани ти се драјверите за звучната картичка ?

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки ми требит помош околу снимање филмови со македонски превод. Кога имав Windows XP пред година дена можев да гледам филмови со македонски превод, но одкако сменав на Windows 7, некако преводите не ги чита, ко на арабски јазик ги кажува хД :/ Освем тоа и кога ќе се изрежат на DVD, исто е... Како да го средам тој проблем? Успат еден другар ми рече сум немал кирилична скрипта :/ Може некој наедноставно да ми помогне околу ова, да ми даде DL линк или било каква друга помош? Фала однапред :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дечки ми требит помош околу снимање филмови со македонски превод. Кога имав Windows XP пред година дена можев да гледам филмови со македонски превод, но одкако сменав на Windows 7, некако преводите не ги чита, ко на арабски јазик ги кажува хД :/ Освем тоа и кога ќе се изрежат на DVD, исто е... Како да го средам тој проблем? Успат еден другар ми рече сум немал кирилична скрипта :/ Може некој наедноставно да ми помогне околу ова, да ми даде DL линк или било каква друга помош? Фала однапред :)
Control Panel > Region and Language > Format намести да биде Macedonian, после оди во Administrative и во делот Non-Unicode programs исто намести да биде Macedonian. После ова следува рестарт и мислам дека ќе биде во ред.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
сигурно 100 пати е објаснето, ама да не барам по овие 700 страни дали може некој да ми објасни како да инсталирам виндоус од усб (на нов пц без оперативен систем) и некој добар линк у пп би завршил голема работа :)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Control Panel > Region and Language > Format намести да биде Macedonian, после оди во Administrative и во делот Non-Unicode programs исто намести да биде Macedonian. После ова следува рестарт и мислам дека ќе биде во ред.
За жал другарче, се исправно напрајв, 100 % сигурност али пак исто е :/

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Имам пробано со BS Player (и таа ја користам), а имам пробано и со WMP, со Power DVD не а и не верувам дека би имало разлики на него :(

Член од
19 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Имам проблем со ДВД плеерот, не ми работи караоке, поточно вака двд плеерот ми е поврзан со музички систем и се си функционира океј, пробав да приклучам микрофон (во ДВД-то) сите опции од упатството за употреба ги испробав ама никако не вади глас. Микрофонот работи го пробав на компјутер. Двд-то е Fuego FG-DVX9900B. Шо можи е да е работата? o_O
Фала однапред ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom