Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
А за скитниците кучиња треба да носам сад или само за моето?

Да, можам.
НОСИ ЗА ТВОЕТО КУЧЕ,ЗА ДРУГИТЕ НЕ СЕ СЕКИРАЈ
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:53 ---
Да сигурно јас такви ко тебе барам повели дојди од Прилеп сум, машко со поголем сибирски хаски запри ме и прашај дали сум зачленет на Кајгана и ако ме погодиш ќе правиме муабет. Мрсулко еден кучето градите го болат и неможи да диши кога само 15 минути го шетам низ град на оваа жестина знам дека ова не е ваша вина ама да имате малку милост барем две-три капки да се напија вода за да можам до дома да го однесам ама нееее ти ќе ме тепаш. Господ гледа е ова брат да ми го речиш влице дека на колци ќе ме бијаш само повели !!!!!!!!!!!!
абе а неможеш еден пластичен сад да земеш и да му напониш со вода??? или што е? фатен си во рацете??? преголем .!. имаш па го држиш со две раце??????? и од кај дозна дека градите го болат???? и да,со кој памет у најжешкоо го шеташ?????? чим ти си ненормален да го шеташ по горештиниве,можам да сфатам со што човек се расправаме тука

O

onlya

Гостин
Не бе не треба да ги мијат....што не ќе прочита човек:facepalm: На вас ако не ви е грижа за хигиената и ако мислите дека кучињата се почисти од вас,тоа е само ваше мислење.Мене вакви слики ми пречат,не ми пречат милениците,напротив ги сакам,ама ваквите слики се доказ за некултурата на голем дел од Македонците.
Убаво пиша некој,ај да земеме да мочаме по фонтаните и така се истечни,нема врска....кога Македонците ќе сфатат дека правилата се воспоставени за да да се почитуваат,можеби и ќе бидне нешто од нас.Дотогаш,мочајте по фонтаните.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:19 ---

Зарем можеш да споредуваш куче и човек,во било кој аспект?
Првиот блод... Еден пример. На улица сретнуваш некој другар со неговото куче, тргнуваш накај него но забележуваш дека тој го гали кучето. Стигнуваш до него, а тој ти ја пружи раката со која што го галел кучето за да се поздрави со тебе. Што ќе направиш? Ќе се поздравиш со него покрај тоа што знаеш дека кучето е валкано, ќе се направиш на наудрен па ќе му ја дадеш другата рака, ќе се поздравиш, а одма после тоа на првата фонтана ќе ја измиеш раката или до дома таа рака воопшто нема да ја користиш?
Многу е гадно цел хигиенски ред ќе ти се наруши па може и некои бактерии ќе фатиш или некое кучешко влакно ќе ти се заглави под ноктот на малиот прст на раката па недај боже да се пресечеш баш таму и оп ете ти кучешко влакно во организмот. :eek: Страшна работа.
Вториот блод... Не можат да се споредуваат кучињата се илјада пати подобри од луѓето. Додека луѓето бегаат и гледат да си го спасат сопствениот газ без разлика дали ти умираш кучето нема да те остави. Кога си тажен и тоа тагува со тебе за разлика од луѓето кои се радуваат на твојата тага. И многу други работи (факти) кои докажуваат дека кучето е подобро од човекот но ова не е тема за тоа.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
НОСИ ЗА ТВОЕТО КУЧЕ,ЗА ДРУГИТЕ НЕ СЕ СЕКИРАЈ
За другите се секирам, ако моето куче не пие од фонтана,сакам да се погрижам никој да не пие.

Е сега забегавме со темава - па ако скитниците пијат ајде сега утре сите миленичиња на фонтана да се носат. Мислам, зборуваме за одговорност на сопствениците. Колку ќе се гнасни фонтаните никој не може да пресмета, освен ако не броиме бактерии кај скитниците (или кај луѓето кои не се нешто подобри). Поентава е да не претеруваме ако веќе може да се помогне да се намали проблемот.
Значи не ме сфакаш, вие зборувате за гнасноста која ја нанесуваат кучињата кои имаат сопственици, а ги заборавате кучињата скитници.Прашањето ми e: Зошто не ти сметаат тие кучиња, туку се фати за овие другиве?

Значи со вакви форумџии нема разбирање....али океј...ќе се случи дешавка пред тебе вака и ќе те видам дали и тогаш ќе се напиеш или ќе седиш од страна и ќе мршиш зашто кучето се напило...
сите силни на форум,во живо гомнојадци ;)
Кажав погоре шо ќе се случи,ако си читал арно, ако не слободен си

Тоа е уште еден проблем, а не оправдување за овој.
Јас не реков дека е оправдување, туку дека ако мрчите за овие кучиња треба да мрчите и за другите. Тука следува вашата дискриминација,а знаеш зошто?

Зошто МНОГУ е лесно да го нападнеш газдата на кучето, а МНОГУ е тешко да го нападнаш кучето скитник нели? Оти ќе завршиш како тој у реката шо бил..

O

onlya

Гостин
абе а неможеш еден пластичен сад да земеш и да му напониш со вода??? или што е? фатен си во рацете??? преголем .!. имаш па го држиш со две раце??????? и од кај дозна дека градите го болат???? и да,со кој памет у најжешкоо го шеташ?????? чим ти си ненормален да го шеташ по горештиниве,можам да сфатам со што човек се расправаме тука
Да не има и некој закон кога треба да се шетаат кучињата?????? :)
Може човекот покасно не може да го шета кучето. И како тоа така брзо си заклучувате со какви луѓе се расправате?

В

влијателен

Гостин
Зошто МНОГУ е лесно да го нападнеш газдата на кучето, а МНОГУ е тешко да го нападнаш кучето скитник нели? Оти ќе завршиш како тој у реката шо бил..
Хаха гледам дека имаш време за зафркавање.
Па да не очекуваш да барам кучињата да ги решаваат проблемите?
Ова куче на сликата има соопственик и ја напаѓаме шмизлата што не е компетентна да чува куче и претставува потенцијална опасност за околината. Вчера со чешмата, утре можеби нема да е способна да го запре кога кучето ќе задави некој во паркот.

O

onlya

Гостин
Само за ова се сложувам со тебе но тоа не е причина на повисоко ниво да ги ставаш кучињата од луѓето.
Абе види јас и ти не сме исто за тебе може тоа не е причина но за мене е и не пошто многу ги сакам туку во животот до сега од луѓето само љубомора, алчност и гнев сум дочекала... но како и да е да не одиме оф топик. :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Хаха гледам дека имаш време за зафркавање.
Па да не очекуваш да барам кучињата да ги решаваат проблемите?
Ова куче на сликата има соопственик и ја напаѓаме шмизлата што не е компетентна да чува куче и претставува потенцијална опасност за околината. Вчера со чешмата, утре можеби нема да е способна да го запре кога кучето ќе задави некој во паркот.
Па тоа ти го кажувам и јас де,сега ја напаѓаш шмизлава.Утре коа ќе ти се напие куче скитник пред тебе на фонтана, кого
ќе нападнеш?!?!?! Одговори ајде

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Да сигурно јас такви ко тебе барам повели дојди од Прилеп сум, машко со поголем сибирски хаски запри ме и прашај дали сум зачленет на Кајгана и ако ме погодиш ќе правиме муабет. Мрсулко еден кучето градите го болат и неможи да диши кога само 15 минути го шетам низ град на оваа жестина знам дека ова не е ваша вина ама да имате малку милост барем две-три капки да се напија вода за да можам до дома да го однесам ама нееее ти ќе ме тепаш. Господ гледа е ова брат да ми го речиш влице дека на колци ќе ме бијаш само повели !!!!!!!!!!!!
јако бате си бил бе......
ајде оди на могила и пушти го кучето да ја излижи славината од чешмата ..... да видиш како и ти и кучето че летате на клоци од парко...
сите изморени кој трчал на могила, кој играл баскет горе и сеа да дојди да се напие вода од славина предходно што ја лижело куче .....

В

влијателен

Гостин
Па тоа ти го кажувам и јас де,сега ја напаѓаш шмизлава.Утре коа ќе ти се напие куче скитник пред тебе на фонтана, кого
ќе нападнеш?!?!?! Одговори ајде
Советот на градот, одговорните. Ете и судот го потврди тоа со казната за кучето скитник кое нападнало жена.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
аме човече...до пред 3 месеца го немаше законот и ги пуштавте кучињата да серат кај сакаат...и сеа дека не ти се даваат 300 евра ќе му ги собираш гомната..и да од што ги посрамотуваш мајките со деца во парк,гледам више никој нешета таму,само ти и твоето куче:pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:44 ---
Не знам за кој закон зборуваш, ама ова не ми е прво куче, имав и пред него друго, и тогаш исто не оставав гомна наоколу.
А баш ми е гајле како се чувствуваат отпосле, во моментот се посрамотени ;)
--- надополнето: 14 јули 2012 во 00:20 ---
Значи со вакви форумџии нема разбирање....али океј...ќе се случи дешавка пред тебе вака и ќе те видам дали и тогаш ќе се напиеш или ќе седиш од страна и ќе мршиш зашто кучето се напило...
сите силни на форум,во живо гомнојадци ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:38 ---

тој ќе те пипне и ќе го јаде,ама немој и ти по грешка со некоја лесна телесна повреда да си отидеш накај дома:cool:
Ништо нема да ми биде.... за мене најмалку ми е страв, да знаеш :)
--- надополнето: 14 јули 2012 во 00:21 ---
Сериозно !?
Од кога тоа чувањето на џукела кое што претставува твој проблем и твој избор , некој кој што нема врска со твојата одлука да земеш ЏУКЕЛА дома затоа што ке изгледаш кул и пред гости ке и викаш цуцибуцицуци треба мене или на било кој друг да му претставува проблем дека за неа немало фонтана ?
Објасни те молам, земи нацртај во пеинт , направи презентација во повер поинт молимте.
Од кога тоа ЏУКЕЛИТЕ се граѓани ? тебе како на човечко суштество ти е овозможено да пиеше од фонтана,но со кој памет пишуваш дека една ЏУКЕЛА е Граѓанин ?
Со што таа твоја ЏУКЕЛА допринела кон опшеството па јас друг трет да мора да мисли за нејзините потреби само тоа објасни ми ? ( од тебе нема никаква корист ова опшество па сега да мора и фонтани да прави за твојот љубимец ) навистина смешно.
Сега една гатанка: Колку високо толку широко,полесно ти е да се прекачиш преку него отколку да го заобиколиш. кој е тоа ?
:гомце:
Повеќе од доволно, мелезу.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 00:24 ---
Само за ова се сложувам со тебе но тоа не е причина на повисоко ниво да ги ставаш кучињата од луѓето.
И тоа како е. Пред мене педофил и просечно куче.
Педофилот ќе го пљукам, мачам, газам, ќе го натерам да дехидрира, а за тоа време кучето ќе го ставам пред него и ќе го хранам, појам и галам.
И срцево полно со радост ќе ми биде.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
110
Поени од реакции
170
Убав си е насловот на темава, македонска КУЛТУРА. Зачи не се работи за докажување дека лигите и бактериите (не) би можело да се пренесат ако се излигави некое куче на фонтана. Станува збор за култура (не кучешка), култура на сопственикот на тоа куче. Ако сакате да чувате куче имате одговорност да го одгледувате кучето без да им пречите на граѓаните.
Го шетате надвор, температурата е над 30 степени и предвидливо е дека ќе му се пие вода. Не е толку тешко да си понесете сад од кој ќе може да ја угаси жедта.
Ако пие од фонтана никој нема да го осуди кучето, ќе го осудат сопственикот јбг.

Друго, ме згади еден пост поназад, односно вест за дечкото што го нападнал питбул.
Не ќе да е уличен питбулот, си има газда. Ако го пуштаат од ланец да се истрча, постојат чуда кои им се ставаат на муцките бидејќи ова не е ни прв ни последен случај питбул да нападне човек. Тука не се работи само за култура туку треба да се земат превентивни безбедносни мерки.
Возам на кеј и гледам 3 пуштени добермани, срцето ми застана кога проаѓав покрај нив. Половина километар подоцна полека ми се врати на место и си го допрев задникот да проверам дали е цел. :cautious:

Муабетот ми е да не ги мешате животните со луѓето, тоа само дома, или дур се дружите со други кучкари, мачкари и луѓе што ќе ви изразат желба дека сакаат да ви го дружат животното.
И затнете им ги муцките на милениците кои се потенцијално опасни, порфавор.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.969
Поени од реакции
73.947
Убав си е насловот на темава, македонска КУЛТУРА. Зачи не се работи за докажување дека лигите и бактериите (не) би можело да се пренесат ако се излигави некое куче на фонтана. Станува збор за култура (не кучешка), култура на сопственикот на тоа куче. Ако сакате да чувате куче имате одговорност да го одгледувате кучето без да им пречите на граѓаните.
Го шетате надвор, температурата е над 30 степени и предвидливо е дека ќе му се пие вода. Не е толку тешко да си понесете сад од кој ќе може да ја угаси жедта.
Ако пие од фонтана никој нема да го осуди кучето, ќе го осудат сопственикот јбг.

Друго, ме згади еден пост поназад, односно вест за дечкото што го нападнал питбул.
Не ќе да е уличен питбулот, си има газда. Ако го пуштаат од ланец да се истрча, постојат чуда кои им се ставаат на муцките бидејќи ова не е ни прв ни последен случај питбул да нападне човек. Тука не се работи само за култура туку треба да се земат превентивни безбедносни мерки.
Возам на кеј и гледам 3 пуштени добермани, срцето ми застана кога проаѓав покрај нив. Половина километар подоцна полека ми се врати на место и си го допрев задникот да проверам дали е цел. :cautious:

Муабетот ми е да не ги мешате животните со луѓето, тоа само дома, или дур се дружите со други кучкари, мачкари и луѓе што ќе ви изразат желба дека сакаат да ви го дружат животното.
И затнете им ги муцките на милениците кои се потенцијално опасни, порфавор.
Одличен пост.
Нормално дека го делам мислењето дека не е соодветно да им се дозволува на кучињата да се пијат од фонтана. Сто пати сум налетал на таква случка, и воглавно сум избегнувал после да пијам од фонтаната...
Едноставно грда глетка, така работи мозокот и кај голем дел од луѓето СО ПРАВО се ствара одбивност.
Друга работа е како ги чуваат своите миленици.
Сред бел ден во жена парк шета дога, си ставил слушалки на уво, ја пуштил без ланец и кур го боли. Кучево иде накај мене, магаретина 2 метра, и почнувам да му се дерам на крембилов да си го прибере. Не сме сите љубители на кучиња. Ако од нешто ми фуфи тоа дефинитивно се кучињата. Зошто? Заради тоа што од невнимание на еден ист таков кретен ме касна ротвајлер кога имав 4 години. Го пуштил сред игралиште полно со деца, ПОШТО КУЧЕТО НЕ КАСАЛО. Е не сакало, ама мене ме касна тогаш...
И овој со слушалкиве не ме ебе 2%, се здрвив ко споменик, дојде кучево почна да ме душка, и среќа си замина. И нормално после ме примети и ми вика НЕ СЕ СЕКИРАЈ НЕ КАСА.

Кој ми го гарантира тоа?
Кој ми гарантира дека на куче високо 2 метра нема да му прдне да ме искасапи. Никој не е должен да се сере во гаќи, пошто газдата мисли дека кучето не е способно да касне некого.
Друга приказна од пред месец дена. Си седам на клупа со женска ми, и одеднаш ни се избацува една волетина од куче ни рипа на нас и почнува да не лиже со јазикот. Газдарицата го тегне неможе да го довлече, и ни вика не се плашете не каса...
Женска ми две минути се тресеше неможев да ја смирам, остај тоа што не излигави...
Катастрофа е културата на голем број на луѓе кои чуваат кучиња. Поголемиот дел пуштаат расни кучиња сред паркови, на кеј, на играчишта, сигурно едно 95% ги шетаат без маски итн...
Да земат сите до еден да ги испоказнат ич око нема да ни трепне.

Kajgana Shop

На врв Bottom