Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Кога гледам како се генерализира и само се наоѓаат причини да се оправда масакар врз невини луѓе, мажи жени и деца, па биле муслимани, будисти или незнам што, ми се повраќа. Баш поради генералзиции од типот ЕДЕН, ДВАЈЦА, ТРОЈЦА муслимани нападнале жена, ај сега СИТЕ ДО ЕДЕН (ИЉАДНИЦИ) муслимани да ги убиеме, низ светот има вакви грозотии, масакри, етнички чистења и масовни гробници.
Колку е само искривена целата логика... и пак не ми е јасно како некои овде наоѓаат оправдување за масакар врз ЛУЃЕ! Колку само со сигурност тврдат дека СИТЕ муслимани од Бурма се гадови, дека СИТЕ будисти од Бурма се гадни убијци... За жал така било од секад, заради мала група на злобни и расипани луѓе, страда голема група на луѓе, ни криви ни должни.
И така ќе биде се додека не престане да се генерализира. И секако религиите мора да одат у канта.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Не бе пријателе, си кажува он маките, и си одработува тоа што треба тука, на форумов. Ич не му чуе нему за Бурма и масакрот.
http://alsat-m.tv/lajme/vendi/143784.html

Употреби транслејт за повише.

Еве јас ти преведувам само делот за кој мислиш дека јас измислувам.

Според истите извори , насилството започна кога минатиот месец тројца муслимани беа обвинети дека злоставувале припадничка на будистичката вера.

Sipas burimeve të njëjta, dhuna filloi muajin e kaluar pasi që tre myslimanë u akuzuan se kanë abuzuar një pjesëtare të fesë budistе

F

FARANG

Гостин
Znaci koga ne ja znaes realnata situacija podobro e da ne zboris. Ti si go branis muslimanstvoto i toa e toa.

Burma inace e edna od zemjite so najveke etnciki malcinstva vo svetot. Ima nad 100 priznati grupi i uste barem tolku sto ne se prizanani od vladata. Burmanci (Bamari) - najgolemata etnicka grupa e nekade 70%, Shanite i Rakincite kade sto ziveat i mislimanite se isto taka malcinstva okulu 10% nekade. Znaci problemot ne se malcinstvata nego divjacite koj kontinuirano odkako ke se izdrogiraat glumat ludilo.

Za toa deka na zabranuvaat mazenje zenenje nema veze. Toa e samo propaganda isto kako i zabrana za drzavjanstvo na deca cii roditeli se drzavjani. Site tie problemi so drzavjanstvoto se vo Rakhine kade sto veke ti rekov uglavno se ilegalci od Bangladesh. Zosto nema takvi problemi vo Rangun ili na drugi mesta vo Burma?

Zosto mislis deka na nekoj ilegalno dojden ili donesen so sila od strana na angliskite imperijalni sili treba da mu sleduva drzavjanstvo? Treba da svatis deka site vo svetot ne se otvoreni kako nas ili zapadot. Vo arapskite drzavi kako e? Vo dubai i da se ozenam so nekoja tamosna NEMA da mi dadat drzavjanstvo zatoa sto ne sum musliman a i da sum pak prasanje e. Vo saudiska arabija baraat ne samo da si musliman nego i da imas doktorat, da si aktiven na toa pole, da zivees 5 god vo kontinuitet i da zboris arapski. Takov e zakonot i jas go pocituvam kako takov, nivna drzava neka si ja vodat kako mislat. Vo SEA (south east asia) drzavite ne davaat drzavjanstvo na stranci ama zatoa e relativno lesno da dobies perminent residency i da zivees tamu.

Vo burma konkretno treba da dokazes deka familijata ti vodi poteklo od burma pred 1823 god toest pred prvata anglo burmanska vojna koga anglicanite nasilno ja koloniziraa burma so indijci i sto ti sve ne.

Проблемот што го прават муслиманите е што се малцинство , што се посебни од мнозинството , а со тоа тешко им е да ги асимилираат. Тоа е насекаде единствениот проблем , а овие другите се само алиби за да ги прогонуваат.

Како може некому да му забраниш да се омажи-ожени ? Како може децата кои се раѓаат од родители со државјанство , да ги оставаш без државјанство.

Велиш дека се дојдени пред 100 години.

Значи доволно време за да имаат државјанство ... зарем мјанмарците Господ ги спуштил директно во Мјанмар ? И тие од некаде се дојдени , можеби и на нечие друго место.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Ново мото во Бурма е: Боље спречити него лечити.
Си знаат со кој си имаат работа. Не е за џабе ова.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не знам за твоите хигиенски навики, но да, генерално сте гадни. Сериозно, не ти е чудно дека никој не ве сака?

Со племенски менталитет, со критичко мислење блиску до нулата, со испрани мозоци, и со ниско ниво на образование.

Агресивни во толпа, кукавици насамо. Тоа е сликата за муслиманите која ја имаат сите други...
Абе види сега не се сите Муслимани толку гадни и без хигиена, тоа си е релативно од човек до човек, па познавам и Муслимани кои се интелектуалци и солидни во својата професија, иако да има и доста ниско образовани, ккао и секаде кај сите други, но за тоа дека сите(скоро сите) имаат племенски менталитет и дека напаѓаат во глутница/орда и дека голем дел се со испран мозок ...... е тоа веќе држи вода ЈБГ !

?

..........

Гостин
Заради тоа што тројца муслимани малтретирале една будистка , запалени се илјадници домови на муслиманите и многу убиени.

Кое алиби а.
Така ами како, има хавуз да биде Бурма ако ги чепкат жените будисти...

Тоа се треба да се убие..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Така ами како, има хавуз да биде Бурма ако ги чепкат жените будисти...

Тоа се треба да се убие..
Овие нашиве при спроведување за раце ги држеа Албаките па на бунт се кренаа, сега филмов сакале да ја силуваат будистката и шо лошо направиле. Абе цели се филмови, кој ги нема гледано ќе ги плати скапо. Лицемери до срж.

Kajgana Shop

На врв Bottom