- Член од
- 2 мај 2012
- Мислења
- 216
- Поени од реакции
- 264
Кога гледам како се генерализира и само се наоѓаат причини да се оправда масакар врз невини луѓе, мажи жени и деца, па биле муслимани, будисти или незнам што, ми се повраќа. Баш поради генералзиции од типот ЕДЕН, ДВАЈЦА, ТРОЈЦА муслимани нападнале жена, ај сега СИТЕ ДО ЕДЕН (ИЉАДНИЦИ) муслимани да ги убиеме, низ светот има вакви грозотии, масакри, етнички чистења и масовни гробници.
Колку е само искривена целата логика... и пак не ми е јасно како некои овде наоѓаат оправдување за масакар врз ЛУЃЕ! Колку само со сигурност тврдат дека СИТЕ муслимани од Бурма се гадови, дека СИТЕ будисти од Бурма се гадни убијци... За жал така било од секад, заради мала група на злобни и расипани луѓе, страда голема група на луѓе, ни криви ни должни.
И така ќе биде се додека не престане да се генерализира. И секако религиите мора да одат у канта.
Колку е само искривена целата логика... и пак не ми е јасно како некои овде наоѓаат оправдување за масакар врз ЛУЃЕ! Колку само со сигурност тврдат дека СИТЕ муслимани од Бурма се гадови, дека СИТЕ будисти од Бурма се гадни убијци... За жал така било од секад, заради мала група на злобни и расипани луѓе, страда голема група на луѓе, ни криви ни должни.
И така ќе биде се додека не престане да се генерализира. И секако религиите мора да одат у канта.