Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Кога гледам шо се случува во нашата држава и во другите земји со шеријатски закон ич не ми е гајле ако сакат да умираат за нивната болна вера! тоа е нивни избор

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.604
Поени од реакции
8.658
Da de da, ni toj sto ja drzi na race ne e budist, verojatno nekoj UFO.:tapp:
Не, тој што ја држи може е будист, може е нешто друго, а детето е само човечко суштество, не муслиман.
Погрешната перцепција ваша, на сите ќорави верници е таа, овој моронов во детето гледа муслиман, ти во детето гледаш муслиман, А КУТРОТО ДЕТЕ Е МРТВО.
А за возрасниве, посебно за брадоњата, ич не ми е гајле.

Уште ме боли Карпалак, а да не зборувам за Смилковско. Се додека ме пече тоа, ми е гајле за секој муслимански живот.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/428403_10150887258472294_443574662_n.jpg
Imas li oci ili ne, ili od inaetot ne gledate nisto, samo zasto se muslimani. Ova DETE li e vinovno, ili drugoto.:tapp:
Сакав да ти одговарам со слики за муслиманските злосторства ама кога пишав на гоогле испаднаа премонгу слики.Не,немој да ги правдаш муслиманите,води дебата како гинат невини луѓе,но немој да спомнуваш религија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Пак ли ќе почнете со тупењето ? :unsure: Ај purple сфаќам :icon_lol: ..ама ако го прочитам постот како некој рандом посетител ќе мислам дека си 13 годишно дете што мрчи на форум за се и сешто..
Фала, монтиран случај се додека не видам доказ, тражиле сте гледајте.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.528
Поени од реакции
10.222
Истите тие брадести типчиња пустошат низ светот, нивен начин на живот. Нормално и децата да им ги убиваат кога знаат дека и тие еден ден ќе бидат како нивните родители. Такви им се религиите, таков живот живеат. Ич не ме заболе ама ич. Што беа криви 4 деца и рибарот па така да завршат, Зошто баш мојот другар беше убиен? Зошто излеговте со контра протест?

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Баш побарав да видам во врска со ова, и видов дека имало и други масакри претходно во последниве години, кои ги извршувала владата кои се екстремистички будисти (незнаев дека и такви будисти имало, нели ги знаеме како филозофи на мирот има ли будисти на форумов нешто да кажат околу ова?). Муслиманското население сочинува околу 15-20 % во Бурма.
Исто чудно ми беше дека речиси сегде каде што има некоја информација за маскриве се исламски/арапски сајтови, значи западнавие медиуми абер немаат да кажат нешто за ова, најверојатно бидејќи муслимани се тие кои биваат убивани, а не кои убиваат. Нема исламски терористи, нема добри вести.
Овие гадови од влада кои убиваат и чистат цело невино население само на религиозна база, не се ништо подобри од сите други гомнари кои го прават истото од истите причини. Ужас.
Мислам дека во ситуацијава убаво се гледа какви се предрасуди се има према муслиманите, кои искрено знаат многу често да си го бараат со боринка, и самите си направија таков имиџ да ги мразат кај стигнат поради нивната религија која сите добор знаеме каква е и што проповеда. Ама па има и доста невини луѓе муслимани кои ништо ложо не направиле, па пак страдаат поради вакви срања, религиозни омрази.
Со секое вакво срање што ќе видам само уште повеќе ми омрзнува религијата. Жалосно, мислам дека овој скапан чин од страна на власта во Бурма треба да има поголема медумска покриеност... Ако се муслимани и тие се луѓе, мајку му... Па не се сите од нив фундаментални затуцани бомба самоубица фанатици...

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Циги го заболело за место у Дебар, а кога муслиманите дигаа будистички храмови во ваздух не те чешаше прстот за отварање на тема?

Терористет будистет :ROFLMAO:

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Па иако 90% од нив се, сепак не се сите фундаментални затуцани бомба самоубица фанатици...
Знаеш ли ти колку е 90 % ? Незнам сеа точни статистики, ама по мое мислење секаде каде што има муслимански заедници, барем 10 до 15 % има можност да се екстремисти. Одприлика. Ако одат во џамија и се клањаат немора одма да значи дека утре ќе дигнат некого во воздух. Секоја религија има екстремизам, а исламот е со најголем процент, ама пак не е 90 %. Собери ја муслиманската популација во светот и извади 90 % од нив ќе видиш која нереална бројка ќе излезе.
Треба да сватите дека исто како што има традиционални христијани има и традиционални муслимани кои се верници чисто ради родителите и националноста и ако се муслимани не мора да значи дека си ја трескаат главата у куран. Доказ за тоа се илјадници бифши муслимани низ светот кои ја отфрлиле верата и станале секуларисти/атеисти. Исто така има и многу кои планираат на тоа само уште се во страв.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Отвори една тема за Египет каде Муслимани ова им го прават на Христијани, отвори една и за Саудиска Арабија каде е коренот на радикалот....иначе ова е грозно и овие ке ги стигне правда, ама не селектирај....муслиманите да потенцирам радикалите со многу повече од овие и насекаде во светот дури и овде....тие треба од корен да се сечат, човек по човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom