Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас не сум ,,уплескала,, ништо, колку и да сакаш така да биде.
Многу работи се ненормални на светот, а дефинитивно на врвот на листата не е каде пијат кучињата вода.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:22 ---

Не сум љубител на деца, не сакам да играм со нив, не сакам да ги слушам АМА ГИ ПОЧИТУВАМ.
НЕКУЛТУРА е во ресторан да дојде нечије дете на твоја маса и да те замара, и без оглед на тоа што е човечко суштество, НЕ Е КУЛТУРНО И ПОГРЕШНО Е.
Па не правам проблеми од ништо, ќе преживеам.

А додека мене ме малтретираат со глупости, према глупаците јас поголем глупак ќе бидам. Према фините, уште пофина.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:22 ---

Каде ми сметаат луѓето, лебати? Што зборуваш, знаеш?
е како бе објасни ми не е културно некое дете да плаче во ресторан/кафана а по културно е куче да пие вода од фонтана па после да дојдеш ти да пиеш?

пума ете кај се побиваш...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
А и споредбава на дете со животно и е :pos:
Не сум љубител на деца бе, ко домашни миленичиња да се децата па не им е љубител.....

п.с Темава у ЧДА била :eek:

O

Orion.

Гостин
Не сум љубител на деца, не сакам да играм со нив, не сакам да ги слушам АМА ГИ ПОЧИТУВАМ.
НЕКУЛТУРА е во ресторан да дојде нечије дете на твоја маса и да те замара, и без оглед на тоа што е човечко суштество, НЕ Е КУЛТУРНО И ПОГРЕШНО Е.
Па не правам проблеми од ништо, ќе преживеам.

А додека мене ме малтретираат со глупости, према глупаците јас поголем глупак ќе бидам. Према фините, уште пофина.
Исто не е културно и погрешно е кучето да пие вода од фонтаните.
Ок вртиме во круг а инатот преовладува:notworthy:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
е како бе објасни ми не е културно некое дете да плаче во ресторан/кафана а по културно е куче да пие вода од фонтана па после да дојдеш ти да пиеш?

пума ете кај се побиваш...
Па не реков дека е покултурно!
И не реков да плаче, туку да ме замара на МОЈА маса.
Ако останатите граѓани не се грижат за МЕНЕ и моите желби, зашто јас да се грижам за нивните?
Јас секој ден гледам гнасотии од луѓе, па што да правам? Да ги убијам, избркам, повредам, што?
И не, нема да се потресам на глупости дали некое дете плачело во ресторан, ми истурило сок на фустанот, повратило зашто го прејале, куче пиело вода од фонтана или дигнало нога на дрво...
А да, ќе се замарам за други работи, како на пример гомната на секаде, човечки или кучешки, хартии и останати ѓубриња итн.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:31 ---
Не сум љубител на деца бе, ко домашни миленичиња да се децата па не им е љубител.....

Па не сум, не сакам деца, не верувам дека мои ќе имам, не бар во скора иднина.
Е сега, во ваш стил:

Шо ми е гајле ако сакаш деца, ако сакаш дома у тањир нека ти врши нужда и после замрзни си го истото, надвор од дома не смее да сере кај ќе му текне и не смее да плаче, таман работа на маса да ми дојде има да вриштам како улава....

Различна перцепција, тоа не ме прави подобра од тебе, ниту тебе подобар од мене ;)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

у ЧДА е де..

п.с не сум љубител на деца ама затоа за животните ако треба и човек ке убијам...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Исто не е културно и погрешно е кучето да пие вода од фонтаните.
Ок вртиме во круг а инатот преовладува:notworthy:
Не реков дека е правилно.
Реков дека моментално, нема избор, нема услови. Што е сосема различно од мојот пример ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:32 ---
у ЧДА е де..

п.с не сум љубител на деца ама затоа за животните ако треба и човек ке убијам...
Е сега си во право.
За моето куче не човек, во множина ќе ги лишам, само да му фали влакно.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не реков дека е правилно.
Реков дека моментално, нема избор, нема услови. Што е сосема различно од мојот пример ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:32 ---

Е сега си во право.
За моето куче не човек, во множина ќе ги лишам, само да му фали влакно.
а извини да те прашам... што раса е твоето куче?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Inaetenje na kilo ima na temava. :)
Ne se vo pravo ovie sto gi branat dzukelive ama so takvi ‘‘zastitnici‘‘ i do sabajle da pisuvas nema da izlezes na kraj.Ubavo e sto gi sakate zivotnite i se toa ama nemoj da preteruvate so vakvi raboti i da pisuvate kako bile najnormalni koga se apla seljacki.Vie ako mu dozvoluvate na vasete kuce,macka i sl. da jade od vasiot tanjir ne znaci deka treba da mu davate da pie voda od onamu kade sto posle toa treba da zastanam jas ili nekoj drug i da se napijam...od kultura ova.

p.s I jas imam kuce nekoi 3-4 godini ama vakvi raboti kakvi sto ste napisale na temava jok.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Се инаетат со 2 кила стек в муцка ни проповедаат за права на животни тука. И јас често гледам на red tube госпожи цуцат од тие машките чешми и не се гадат, што не цуцнете и вие така? Ним не им се гадело па мора и останатите да пијат. Си мислиш со Колгејт му ги мијат забите на кучето секое сабајле.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Со тебе човек да не влезе у дискусија. Вртиш триста муабети, правиш лоши споредби збориш за нешто што нема врска со темата.
И ја нема да вриштам и да урлам ако видам нечие куче на фонтана да пие вода. Веројатно ќе упатам некој поглед и ќе заминам. Може и да му префрлам за тоа. Муабетот ми е, дека не е океј не е убаво кучето да пие од иста фонтана со мене или било кој. Ти и самата викаш дека кога си го шетала кучето пиело вода до фонтаната од шахта некоја. Значи и ти веројатно си била свесна дека некому не би му било свеједно да пие вода тамо кај што и кучето твое пие. Што значи не гледам причина зошто ги браниш тие што прават така. Веројатно досадно ти е па ај ќе контрираме малку на кајгана. Од мене толку на темава. ( не ми се верува за шо праам муабет бе :facepalm: )

ЕДИТ Сум заборавил да те цитирам PurplePuma :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
а извини да те прашам... што раса е твоето куче?
Не е расно, посвоено е.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:45 ---
Со тебе човек да не влезе у дискусија. Вртиш триста муабети, правиш лоши споредби збориш за нешто што нема врска со темата.
И ја нема да вриштам и да урлам ако видам нечие куче на фонтана да пие вода. Веројатно ќе упатам некој поглед и ќе заминам. Може и да му префрлам за тоа. Муабетот ми е, дека не е океј не е убаво кучето да пие од иста фонтана со мене или било кој. Ти и самата викаш дека кога си го шетала кучето пиело вода до фонтаната од шахта некоја. Значи и ти веројатно си била свесна дека некому не би му било свеједно да пие вода тамо кај што и кучето твое пие. Што значи не гледам причина зошто ги браниш тие што прават така. Веројатно досадно ти е па ај ќе контрираме малку на кајгана. Од мене толку на темава. ( не ми се верува за шо праам муабет бе :facepalm: )

ЕДИТ Сум заборавил да те цитирам PurplePuma :D
Ми смета начинот на гледање на кучињата, тоа што јас имам основна култура не значи дека кучето го ставам на пониско рамниште од човекот, во ниту еден случај.
Џукели, вакви, такви, се додека така се однесувате, само предизвикувате наместо културно решавање на некој проблем, револт, а јас од револт можам да почнам да правам се што ви пречи, затоа што и мене ми пречи вашиот однос према она што мене ми е најважно, а тоа се кучињата.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:46 ---
И не, не влагај во дискусија, има малку работи за коишто нема никогаш да се уморам да дискутирам, без оглед дали на форум или во реален живот ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:48 ---
Се инаетат со 2 кила стек в муцка ни проповедаат за права на животни тука. И јас често гледам на red tube госпожи цуцат од тие машките чешми и не се гадат, што не цуцнете и вие така? Ним не им се гадело па мора и останатите да пијат. Си мислиш со Колгејт му ги мијат забите на кучето секое сабајле.
А од кај па ти знаеш кој цуцнува, кој не :) ;)

Z

Zona Pelucida

Гостин
Е добро де голема работа и вие да имавте крзно на 50 степени со се чешма ќе ја проголтавте водата. Башка погадно од човек не постои, колку пати имам видено да праат гаргара и да плуваат во фонтаните или па да секнат мрсули или да си ги мијат копитата и плус што си го мијат пенисот. Епа боље куче да лиже неголи туѓи човечки секрети да мирисам и да дегустирам. Обично јас си носам шише со вода и го имам истренирано кучето да ми покаже дека му се пие и му давам, ама некогаш коа не носам шише со мене ми се случило да му дадам од фонтана да пие и од кај тоа дека ја лижат чешмата не ни допира со јазикот до чешмата бог да чува.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Е добро де голема работа и вие да имавте крзно на 50 степени со се чешма ќе ја проголтавте водата. Башка погадно од човек не постои, колку пати имам видено да праат гаргара и да плуваат во фонтаните или па да секнат мрсули или да си ги мијат копитата и плус што си го мијат пенисот. Епа боље куче да лиже неголи туѓи човечки секрети да мирисам и да дегустирам. Обично јас си носам шише со вода и го имам истренирано кучето да ми покаже дека му се пие и му давам, ама некогаш коа не носам шише со мене ми се случило да му дадам од фонтана да пие и од кај тоа дека ја лижат чешмата не ни допира со јазикот до чешмата бог да чува.
те молам кажи ми колку пати го имаш ова видено...
те молам!

Kajgana Shop

На врв Bottom