koskar
Џон Клиз
- Член од
- 27 август 2005
- Мислења
- 566
- Поени од реакции
- 360
Риспект!Шо че даваш ти бе пилиштар еден, само да тролаш на форумов знајш....
Риспект!Шо че даваш ти бе пилиштар еден, само да тролаш на форумов знајш....
Ако треба и повеќе.А 1.000 евра да давам за нејзе на опрема за Олимпијада?
Ти плаќаат за ова бе шо го пишуваш или онака (НЕ)свесно го пишуваш?Колку ни дала, толку нека чека да инвестираме во неа.
Побогу, ни норма не исполнила да учествува на ЛОИ, а тука ми се курчки не сме инвестирале во неа. Мене јасно ми е дека не инвестираме во нашиве спортисти, ама нема ни потреба да се инвестира во некоја шупелка што ни норма не може да исполни.
Од кејф го пишувам.Ти плаќаат за ова бе шо го пишуваш или онака (НЕ)свесно го пишуваш?
Не е убаво да се исмеваш на некој кој нема. Она сигурно знае, и многу и` треба, но кога господ не дал, не дал. Не значи дека ако ти имаш, имаат сите. Едноставно не иде така. Навистина ми е жал, не само за девоката, туку за сите спортисти.Знае дека може да си купи нови така ?
Е некој што не се бавел со спорт цел живот наоѓа да соли памет за овие личности што врвот во кариерата им е да паламудаат за разлика од личностите по кои плукаат кои оставиле белег во спортската историја на Македонија.. Идете пред собрание па таму делете мозок што и кој како треба да се однесува.
Дај предлог од утре сите спортисти да се збираат од улица. Кошаркари од маало, ватерполсити од река кај што се гаѓаат со камења, фудбалери од маалски турнир и од кафана и така натаму.Од кејф го пишувам.
Преку овакво ми е од мрчатори што чекаат цел живот некој нешто да им даде, а не прикажуваат исклучителен резултат. Оваа е ПОКАНЕТА да учествува, не исполнува норма за учество. Веројатно ја поканиле колку да е шаренолико натпреварувањето.
Ја начекаа земјава сиромашна и неволна за финансирање на спортовите, па сега секоја бараба од "спортист" за својот личен неуспех во одреден спорт се вади на тоа. Јасно ми е дека не инвестираме во спортот, ама и јасно ми е дека скоро и да немаме асални спортисти. Ебаниот Абебе Бикила трчал босоног (и победил!) на Олимпијадата во 1960 година маратон не дека некој инвестирал во него, туку дека едноставно го бива. Бос ги тепа сите. И без гаќи туку само со патлакот би го направил истиот подвиг, затоашто го бива едноставно. Вложувај или не, тој ќе цепа на тој маратон.
Христина, ако ти се трча на 400 метри - трчај. Ако не ти се трча - седи во Прилеп и сади тутун. Она мене со таков поган речник...
Ете ти домашна култура.Секој ден ја гледам покрај теренче кај што играме,поминува и навистина е во исти тренерки....
--- надополнето: 12 јули 2012 во 15:54 ---
Шо че даваш ти бе пилиштар еден, само да тролаш на форумов знајш....
Дадено им е се. Може само некои да се заобиколени, но тие се во ептен мал број. Види само по други клубови и спортисти што прават со дадените пари од државата.Ако треба и повеќе.
Заслужуваат подобри услови спортистиве од опрема до спортски терени.
Без разлика за што зборуваме, работа или спорт, тоа што си одбрал да го правиш мора да ти е природен талент + да сакаш да го правиш тоа. Ако го немаш талентот и желбата, џабе ти се сите тренерки на светот и витамини. Ако го имаш талентот и желбата, тогаш и гол можеш да победиш, како што е многу пати покажано и докажано практично. Кога во еден тим те канат да играш бидејќи им фали играч а не дека си заслужил да играш бидејќи си страшно добар играч, ти не смееш да си дозволиш да се жалиш на домашните.Дај предлог од утре сите спортисти да се збираат од улица. Кошаркари од маало, ватерполсити од река кај што се гаѓаат со камења, фудбалери од маалски турнир и од кафана и така натаму.
Дадено им е се. Може само некои да се заобиколени, но тие се во ептен мал број. Види само по други клубови и спортисти што прават со дадените пари од државата.
Без разлика за што зборуваме, работа или спорт, тоа што си одбрал да го правиш мора да ти е природен талент + да сакаш да го правиш тоа. Ако го немаш талентот и желбата, џабе ти се сите тренерки на светот и витамини. Ако го имаш талентот и желбата, тогаш и гол можеш да победиш, како што е многу пати покажано и докажано практично. Кога во еден тим те канат да играш бидејќи им фали играч а не дека си заслужил да играш бидејќи си страшно добар играч, ти не смееш да си дозволиш да се жалиш на домашните.
Ама зошто некому би требало да му биде гајле за бизнисот на некој друг?Овој па се запна за тренерките. Не станува збор само за тренерките. Тие беа пример колку им е гајле за другите спортисти како на пример атлетичарите.
Каде тоа пишува дека не им се дадени пари на пливачите? Јас како што знам се немаат изјаснето на ТВ дека немаат пари.Дадено им е само на одредени, фудбал, корашка, ракомет. Оди прашај ги пливачине што им е дадено или запрашај се зошто сите ватерполисти се натурализирани.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 16:56 ---
Овој па се запна за тренерките. Не станува збор само за тренерките. Тие беа пример колку им е гајле за другите спортисти како на пример атлетичарите.
Не да немаат пари пливачите, нема пари ни за вода, каков е тој базен без вода? Во Палестина имаат базени што работат 365 дена у годината (не се заебавам), во Македонија нема.Каде тоа пишува дека не им се дадени пари на пливачите? Јас како што знам се немаат изјаснето на ТВ дека немаат пари.
Бошевска има талент. Лазаревски (Лазаревски заврши на 33. место во конкуренција на 34 натпреварувачи.) изгледа нема.Чисто за потсетување што се случуваше кога имавме услови.
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=931&stID=16228&pR=11