Ристеска осум години трча во исти тренерки, Ефремов ќе настапи со скинати спринтерки

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Колку ни дала, толку нека чека да инвестираме во неа.
Побогу, ни норма не исполнила да учествува на ЛОИ, а тука ми се курчки не сме инвестирале во неа. Мене јасно ми е дека не инвестираме во нашиве спортисти, ама нема ни потреба да се инвестира во некоја шупелка што ни норма не може да исполни.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Колку ни дала, толку нека чека да инвестираме во неа.
Побогу, ни норма не исполнила да учествува на ЛОИ, а тука ми се курчки не сме инвестирале во неа. Мене јасно ми е дека не инвестираме во нашиве спортисти, ама нема ни потреба да се инвестира во некоја шупелка што ни норма не може да исполни.
Ти плаќаат за ова бе шо го пишуваш или онака (НЕ)свесно го пишуваш?

P

Princ

Гостин
Ти плаќаат за ова бе шо го пишуваш или онака (НЕ)свесно го пишуваш?
Од кејф го пишувам.
Преку овакво ми е од мрчатори што чекаат цел живот некој нешто да им даде, а не прикажуваат исклучителен резултат. Оваа е ПОКАНЕТА да учествува, не исполнува норма за учество. Веројатно ја поканиле колку да е шаренолико натпреварувањето.
Ја начекаа земјава сиромашна и неволна за финансирање на спортовите, па сега секоја бараба од "спортист" за својот личен неуспех во одреден спорт се вади на тоа. Јасно ми е дека не инвестираме во спортот, ама и јасно ми е дека скоро и да немаме асални спортисти. Ебаниот Абебе Бикила трчал босоног (и победил!) на Олимпијадата во 1960 година маратон не дека некој инвестирал во него, туку дека едноставно го бива. Бос ги тепа сите. И без гаќи туку само со патлакот би го направил истиот подвиг, затоашто го бива едноставно. Вложувај или не, тој ќе цепа на тој маратон.
Христина, ако ти се трча на 400 метри - трчај. Ако не ти се трча - седи во Прилеп и сади тутун. Она мене со таков поган речник...

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Знае дека може да си купи нови така ?
Не е убаво да се исмеваш на некој кој нема. Она сигурно знае, и многу и` треба, но кога господ не дал, не дал. Не значи дека ако ти имаш, имаат сите. Едноставно не иде така. Навистина ми е жал, не само за девоката, туку за сите спортисти.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Е некој што не се бавел со спорт цел живот наоѓа да соли памет за овие личности што врвот во кариерата им е да паламудаат за разлика од личностите по кои плукаат кои оставиле белег во спортската историја на Македонија.. Идете пред собрание па таму делете мозок што и кој како треба да се однесува.

Ќе го памтат пичка му матер негова со изјавата од Фиром дека е по ништо друго.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Од кејф го пишувам.
Преку овакво ми е од мрчатори што чекаат цел живот некој нешто да им даде, а не прикажуваат исклучителен резултат. Оваа е ПОКАНЕТА да учествува, не исполнува норма за учество. Веројатно ја поканиле колку да е шаренолико натпреварувањето.
Ја начекаа земјава сиромашна и неволна за финансирање на спортовите, па сега секоја бараба од "спортист" за својот личен неуспех во одреден спорт се вади на тоа. Јасно ми е дека не инвестираме во спортот, ама и јасно ми е дека скоро и да немаме асални спортисти. Ебаниот Абебе Бикила трчал босоног (и победил!) на Олимпијадата во 1960 година маратон не дека некој инвестирал во него, туку дека едноставно го бива. Бос ги тепа сите. И без гаќи туку само со патлакот би го направил истиот подвиг, затоашто го бива едноставно. Вложувај или не, тој ќе цепа на тој маратон.
Христина, ако ти се трча на 400 метри - трчај. Ако не ти се трча - седи во Прилеп и сади тутун. Она мене со таков поган речник...
Дај предлог од утре сите спортисти да се збираат од улица. Кошаркари од маало, ватерполсити од река кај што се гаѓаат со камења, фудбалери од маалски турнир и од кафана и така натаму.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Секој ден ја гледам покрај теренче кај што играме,поминува и навистина е во исти тренерки....
--- надополнето: 12 јули 2012 во 15:54 ---

Шо че даваш ти бе пилиштар еден, само да тролаш на форумов знајш....
Ете ти домашна култура. :facepalm:
--- надополнето: 12 јули 2012 во 16:44 ---
Ако треба и повеќе.
Заслужуваат подобри услови спортистиве од опрема до спортски терени.
Дадено им е се. Може само некои да се заобиколени, но тие се во ептен мал број. Види само по други клубови и спортисти што прават со дадените пари од државата. :confused:

P

Princ

Гостин
Дај предлог од утре сите спортисти да се збираат од улица. Кошаркари од маало, ватерполсити од река кај што се гаѓаат со камења, фудбалери од маалски турнир и од кафана и така натаму.
Без разлика за што зборуваме, работа или спорт, тоа што си одбрал да го правиш мора да ти е природен талент + да сакаш да го правиш тоа. Ако го немаш талентот и желбата, џабе ти се сите тренерки на светот и витамини. Ако го имаш талентот и желбата, тогаш и гол можеш да победиш, како што е многу пати покажано и докажано практично. Кога во еден тим те канат да играш бидејќи им фали играч а не дека си заслужил да играш бидејќи си страшно добар играч, ти не смееш да си дозволиш да се жалиш на домашните.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дадено им е се. Може само некои да се заобиколени, но тие се во ептен мал број. Види само по други клубови и спортисти што прават со дадените пари од државата. :confused:

Дадено им е само на одредени, фудбал, корашка, ракомет. Оди прашај ги пливачине што им е дадено или запрашај се зошто сите ватерполисти се натурализирани.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 16:56 ---
Без разлика за што зборуваме, работа или спорт, тоа што си одбрал да го правиш мора да ти е природен талент + да сакаш да го правиш тоа. Ако го немаш талентот и желбата, џабе ти се сите тренерки на светот и витамини. Ако го имаш талентот и желбата, тогаш и гол можеш да победиш, како што е многу пати покажано и докажано практично. Кога во еден тим те канат да играш бидејќи им фали играч а не дека си заслужил да играш бидејќи си страшно добар играч, ти не смееш да си дозволиш да се жалиш на домашните.

Овој па се запна за тренерките. Не станува збор само за тренерките. Тие беа пример колку им е гајле за другите спортисти како на пример атлетичарите.

P

Princ

Гостин
Овој па се запна за тренерките. Не станува збор само за тренерките. Тие беа пример колку им е гајле за другите спортисти како на пример атлетичарите.
Ама зошто некому би требало да му биде гајле за бизнисот на некој друг?
Спортот е бизнис, многу добар бизнис, сите (успешни) спортисти заработуваат за 1 година многу повеќе од што јас со мојот бизнис ќе заработам за целиот мој живот. Значи само се бара да си успешен, да го имаш талентот. Вложувањето (материјално) во еден спортист ќе направи многу мала или никаква разлика на неговиот резултат. Инвестирал ти или не таа сепак ќе заврши 128ма на Олимпијадава. Знаеш зошто? Бидејќи успешните, оние со талент, трчаат и победуваат. Без разлика на вложувањата. Кој вложува во Етиопјаните што парче прават на сите маратони? Ти кажав, Абебе Бикила бос трчал на маратон и победил куп луѓе, затоашто го има талентот, и ја има желбата. Што има Христина? Прво е демотивирана (Kолку ни дале, колку инвестирале, толку нека очекуваат од нашиот настап - со други зборови ништо), второ не е некој талент (иако немаше постигнато норма). Двете најважни нешта ги нема за да прикаже било каков резултат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Дадено им е само на одредени, фудбал, корашка, ракомет. Оди прашај ги пливачине што им е дадено или запрашај се зошто сите ватерполисти се натурализирани.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 16:56 ---

Каде тоа пишува дека не им се дадени пари на пливачите? Јас како што знам се немаат изјаснето на ТВ дека немаат пари.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Чисто за потсетување што се случуваше кога имавме услови.

http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=931&stID=16228&pR=11
--- надополнето: 12 јули 2012 во 17:16 ---
Каде тоа пишува дека не им се дадени пари на пливачите? Јас како што знам се немаат изјаснето на ТВ дека немаат пари.
Не да немаат пари пливачите, нема пари ни за вода, каков е тој базен без вода? Во Палестина имаат базени што работат 365 дена у годината (не се заебавам), во Македонија нема.

P

Princ

Гостин
Чисто за потсетување што се случуваше кога имавме услови.

http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=931&stID=16228&pR=11
Бошевска има талент. Лазаревски (Лазаревски заврши на 33. место во конкуренција на 34 натпреварувачи.) изгледа нема.
Еве точно ова ми е муабетот. Во време кога ти велиш дека имало услови и вложувања, еден индивидуалец постигнува многу добар резултат, додека друг завршува 33 од 34, претпоследен. Во двајцата исто се има вложено.
Не е се во вложувањето, особено не во спортот. Спортот не е наука, па да се студира, да се учи. Спортот е талент да направиш нешто многу побрзо или многу подобро од останатите просечни луѓе. Ако го немаш тој талент, не можеш да бидеш добар спортист, без разлика колку материјални добра ќе бидат вложени во тебе. Што специјални услови и требаат бе на Христина за да трча на 400 метри и да постигне норма? Тренерките, патиките, патеката... имаат влијание во милисекундите ама не и во секундите или минутите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom