ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Вау, при муабет за оптимизација ми рече да идам да видам што прави најјакиот телефон на планетава. Се гледа, искусен си ти, јас сум дете изедено од S3.

Ако "нашиот" оперативен бил стар 10 години, тогаш што да кажам за црно-белата тема на ICS? :D

И викаш S3 летал на овој оперативен?
Тоа е просто неверојатно!

Аиде сега не биди ти дете, види во дискусија за што се вклучи (да ти нацртам: О-П-Т-И-М-И-З-А-Ц-И-Ј-А) и сфати дека кај си офтопик, па уште тотално не си во право. Дабл-дабл учинок за тебе, брао! :)
Извини, но навикнат сум да ги купувам само најдобрите ствари. Можеби ми е маана но не сакам да си играм со играчки за мали деца. Ти, како што спомна погоре, ако купуваш графичка за PC за 200 ЕУР, на други куќиштето и напојувањето им вреди толку. Па сега ти види. :)

А да ке заборавев, кога на xbox ке има подобра графика и резолуција на игрите од PC јас ке купам iphone. :LOL:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не знам зашто се избацуваш ко енглез во дискусијава
Не можам да останам рамнодушен на прочитаните тешки глупости што ги изнатропа.

тој дизајн е уште од 2007ма година, значи 5 години стар и side-by-side го шие овој од 2012. Android-ов со промените ко ветувањава на владата стана еи....
Ако си епл фанбој "го шие", ако не си, грд дизајн е. Зависи од перцепцијата.
БТВ, и сам си кажа, 5 години истото сра*е, пардон, "дизајн".

Иначе ова за Xbox-от, ако не знаеш, подобро не пишувај. Еве ти една игра со "детска графика", каква како прво нема ниеднаш излезена за PC.
Не знам дали си саркастичен со сликава или сериозно графиката од сликата ја сметаш за добра. :cautious: Графиката на PC беше подобра од оваа на сликава уште во времето на Doom 3.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не можам да останам рамнодушен на прочитаните тешки глупости што ги изнатропа.

Ако си епл фанбој "го шие", ако не си, грд дизајн е. Зависи од перцепцијата.
БТВ, и сам си кажа, 5 години истото сра*е, пардон, "дизајн".

Не знам дали си саркастичен со сликава или сериозно графиката од сликата ја сметаш за добра. :cautious: Графиката на PC беше подобра од оваа на сликава уште во времето на Doom 3.
Гледам разрешивме се на тема ОПТИМИЗАЦИЈА, па се фативте за дизајнот.

Дајте примери со слики што е сменето и што ви прави мерак кај Android? Ама не гледано/постирано од хејтер/фанбој, туку што пообјективно мислење.

Инаку една иста игра на XBOX и на РС, разликата е 5-10% во полза на РС, а разликата во цена е повеќе. И доволно е за XBOX на темава.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Извини, но навикнат сум да ги купувам само најдобрите ствари. Можеби ми е маана но не сакам да си играм со играчки за мали деца. Ти, како што спомна погоре, ако купуваш графичка за PC за 200 ЕУР, на други куќиштето и напојувањето им вреди толку. Па сега ти види. :)

А да ке заборавев, кога на xbox ке има подобра графика и резолуција на игрите од PC јас ке купам iphone. :LOL:
Се гледа дека си навикнат на "најдоброто", штета што не го искусуваш тоа.
Во оваа дискусија на изместени перцепции, сфатив дека уствари Андроид фан-бојците биле бетер од сите други фанбојци на планетава заедно.

На пример, мене не ми смета да кажам дека iOS има ист дизајн во некои аспекти со години, но за нив е смртен грев да се пише што било против Андроид. Дискусијата се води прво генерално (за сите корисници), па после кога не иде така (пошто Андроид пробува да биде се за сите, а така не иде), се врти на high-end моделите, на кои како што кажав и Windows 7 и Mac OS X да ставиме, симултано ќе работат преку виртуелна машина.

Zocc битно го има најдоброто, затоа сега на Tegra3 си игра игрички, бидејќи нема други апликации оптимизирани за тоа. Што е иронично на изјавата "јас не си играм со играчки за мали деца", бидејќи да го купиш "најдоброто" во моментов (One X/S3) кога сам си кажал дека One S е побрз во некои аспекти, само докажуваш дека ти си малото дете.

Од друга страна, го замолувам енглезот @Пpототип да ми покаже fighting game за PC со подобра графика од Fight Night. Можеби тек тогаш ќе ја сфати поентата која ја правев, иако како што гледам за вас Андроидџиите е доцна. :)
--- надополнето: 11 јули 2012 во 20:12 ---

Дајте примери со слики што е сменето и што ви прави мерак кај Android? Ама не гледано/постирано од хејтер/фанбој, туку што пообјективно мислење.

Инаку една иста игра на XBOX и на РС, разликата е 5-10% во полза на РС, а разликата во цена е повеќе. И доволно е за XBOX на темава.
Јас ќе ти кажам бе.
Кај Андроид демек меракот е што сам можеш да си го скроиш системот. Зимаш Go launcher, ставаш теми и виџети колку ти душа сака и тераш. Значи што има HTC да се замара со дизајн.

Упс, требаше да напоменам дека, пример One V, не може да работи stock, не пак да му пушташ апликации како Go launcher во позадина. Значи Коруне, купуваш телефон од 700 евра и бидејќи тој нема доволно добро мени (секогаш менито на Андроид било срање), сам се мачиш да бараш мени по твој терк.

Ама ако не се помачиш за нешто, како ќе научиш?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
да го купиш "најдоброто" во моментов (One X/S3) кога сам си кажал дека One S е побрз во некои аспекти, само докажуваш дека ти си малото дете.
Зборев за најдоброто и мислев за Galaxy SIII, One X и One S се друга приказна за првонаведениот. Само треба уште еднаш да ги препрочиташ постовите погоре, ке ти биде појасно, не со глава во ѕид. Доста за ipad, xbox, PC, Windows итн. Во ред, ти терај си iOS a јас андроид и двајцата среќни, зошто од фрустрации почнавте да вреѓате. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зборев за најдоброто и мислев за Galaxy SIII, One X и One S се друга приказна за првонаведениот. Само треба уште еднаш да ги препрочиташ постовите погоре, ке ти биде појасно, не со глава во ѕид. Доста за ipad, xbox, PC, Windows итн. Во ред, ти терај си iOS a јас андроид и двајцата среќни, зошто од фрустрации почнавте да вреѓате. :)
Види, јас не сум исфрустриран тип кој на другите им вика да научи разлика меѓу РАМ и РОМ, дека S3 јаде мали деца (и убацувам навреда према мене) и се фурам на форуми дека го користам најдоброто.

Муабетот беше за оптимизацијата, мене искрено ми е гајле за flagship моделот, сакам да ја видам оптимизацијата на Андроид на други системи. Бидејќи ти си забулен со андроид, пробувам да ти го доловам тоа преку други уреди кои имаат 512 рам.

Ако тебе HTC те убедува дека 512 рам е премалце, јас можам да те разубедам. Поентата е што ти не слушаш, него идеш со глава во ѕид, а да биде иронијата поголема, убеден си дека јас го правам тоа.
Јас што си терам и како е моја работата, насловот на темата е јасен и затоа не мора да правиш "примирје" на неа. Едноставно е, Андроид и оптимизацијата = магаре и музика.

Што уште докажуваш ти на темава, освен дека спиеш на пари и го зимаш секој најнов модел, јас стварно не знам. :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Види, јас не сум исфрустриран тип кој на другите им вика да научи разлика меѓу РАМ и РОМ, дека S3 јаде мали деца (и убацувам навреда према мене) и се фурам на форуми дека го користам најдоброто.

Муабетот беше за оптимизацијата, мене искрено ми е гајле за flagship моделот, сакам да ја видам оптимизацијата на Андроид на други системи. Бидејќи ти си забулен со андроид, пробувам да ти го доловам тоа преку други уреди кои имаат 512 рам.

Ако тебе HTC те убедува дека 512 рам е премалце, јас можам да те разубедам. Поентата е што ти не слушаш, него идеш со глава во ѕид, а да биде иронијата поголема, убеден си дека јас го правам тоа.
Јас што си терам и како е моја работата, насловот на темата е јасен и затоа не мора да правиш "примирје" на неа. Едноставно е, Андроид и оптимизацијата = магаре и музика.

Што уште докажуваш ти на темава, освен дека спиеш на пари и го зимаш секој најнов модел, јас стварно не знам. :)
оптимизација 0 на ХТцињата со квадкор дефинитивно.One X да го отклучиш му треба секунда-две док се упали екранот, додека на One V инстантно искача локскринот.Сега за сега, квад коровите не се оптимизирани, и дуалкорот на One S, Е ПОБРЗ.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Ете сам си одговори на многу работи, иако несвесно. Јас не те нареков глуп на почеток, се сеќаваш ?? Мојот буџет не е твој проблем, ниту пак твојот за мене. За примирје, не станува збор. И уште стојам на ставот дека не знаеше што е разликата меѓу ром и рам меморија, освен ако не прочита на Google зошто се осети затекнат. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ете сам си одговори на многу работи, иако несвесно. Јас не те нареков глуп на почеток, се сеќаваш ?? Мојот буџет не е твој проблем, ниту пак твојот за мене. За примирје, не станува збор. И уште стојам на ставот дека не знаеше што е разликата меѓу ром и рам меморија, освен ако не прочита на Google зошто се осети затекнат. :)
А зашто беше битна разликата на ROM и RAM во муабетов и темава?
И гледам ти си против “цело време истиот“ изглед на ајфон (кој никој не те тера тој изглед да го користиш ако имаш ајфон), дај ми пример со слики и аргументи што е толку WOW кај андроидот? Која е таа голема промена што направила да не ви се здосади андроид изгледот?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Твоја работа бе друже, не ми е мене тебе да те убедувам. Искрено многу ми значи во животот дали форумскиот лик zocc не ми верува дека знам што е RAM и ROM, иако сум магистар на е-бизнис.
Али тоа е, пошто немаш аргументи ќе се фатиш на некоја глупост и мора на неа сите карти да ги ставиш. :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Другарти Мас се фати за тоа.

5-10% :pos::pos::pos::pos::pos:
Од човек со вакво инаетење нема што да се очекува објективна дискусија.

Од друга страна, го замолувам енглезот @Пpототип да ми покаже fighting game за PC со подобра графика од Fight Night. Можеби тек тогаш ќе ја сфати поентата која ја правев, иако како што гледам за вас Андроидџиите е доцна. :)
Ајде сега за фајт игрите се фативме :pos::pos:
Кои се тие небитни детски фајт игри? Игра некој боксерски игри на PC? Се знае што се игра во гејминг светот. Истото од погоре и за тебе важи.
Али тоа е, пошто немаш аргументи ќе се фатиш на некоја глупост и мора на неа сите карти да ги ставиш. :)
Ти тоа најдобро го правиш (y)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Твоја работа бе друже, не ми е мене тебе да те убедувам. Искрено многу ми значи во животот дали форумскиот лик zocc не ми верува дека знам што е RAM и ROM, иако сум магистар на е-бизнис.
Јас само реплицирав на фактите т.е. твоите замисли што ги пиша на почеток во врска со споредбата на хардверот на Desire и Desire V. Благодарност до тебе што не информира дека ете имаш титула, инаку ке беше hard to notice. Аргументи има уште многу, но залудно е да се објаснуваме кога технологијата ти е слаба страна. :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Се гледа дека си навикнат на "најдоброто", штета што не го искусуваш тоа.
Во оваа дискусија на изместени перцепции, сфатив дека уствари Андроид фан-бојците биле бетер од сите други фанбојци на планетава заедно.

На пример, мене не ми смета да кажам дека iOS има ист дизајн во некои аспекти со години, но за нив е смртен грев да се пише што било против Андроид. Дискусијата се води прво генерално (за сите корисници), па после кога не иде така (пошто Андроид пробува да биде се за сите, а така не иде), се врти на high-end моделите, на кои како што кажав и Windows 7 и Mac OS X да ставиме, симултано ќе работат преку виртуелна машина.

Zocc битно го има најдоброто, затоа сега на Tegra3 си игра игрички, бидејќи нема други апликации оптимизирани за тоа. Што е иронично на изјавата "јас не си играм со играчки за мали деца", бидејќи да го купиш "најдоброто" во моментов (One X/S3) кога сам си кажал дека One S е побрз во некои аспекти, само докажуваш дека ти си малото дете.

--- надополнето: 11 јули 2012 во 20:12 ---

Јас ќе ти кажам бе.
Кај Андроид демек меракот е што сам можеш да си го скроиш системот. Зимаш Go launcher, ставаш теми и виџети колку ти душа сака и тераш. Значи што има HTC да се замара со дизајн.

Упс, требаше да напоменам дека, пример One V, не може да работи stock, не пак да му пушташ апликации како Go launcher во позадина. Значи Коруне, купуваш телефон од 700 евра и бидејќи тој нема доволно добро мени (секогаш менито на Андроид било срање), сам се мачиш да бараш мени по твој терк.

Ама ако не се помачиш за нешто, како ќе научиш?
Abe trebase android da izleze da dobiete notification bar i da kazeme nekoi interesni apdejti. Toa pa toa na iphone od pocetok...
Zboris za tel od 700 evra,da ispod taa cena nemas nov iphone,kaj androidot ima. Davas ogromni pari za nesto sto e preceneto, po mene ne vredi za tolku pari iphone-ot. I ne se pravi ti pameten kako iphone user,a pola planetava e glupa. Ne go potcenuvaj androidot koj go zbrisa ios za 1 godina postoenje. I definitivno e podobar i pointeresen,po mene,a mislam i po mislenje na mnogu drugi.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
5-10% :pos::pos::pos::pos::pos:
Од човек со вакво инаетење нема што да се очекува објективна дискусија.
Обично кога некој се потсмева на нечиво мислење, има аргументи и факти да го поткрепи своето. Во спротивно, се испраќаат :pos: смајлиња. Ајде сега, затоа што си умен, врати ми на ова мислење, а не на тоа што треба.

И не ве сваќам, зашто одите одма со навреди и омаловажувачки коментари, кога од вас се бара да се искажете и (по можност) да докажете што толку ве влече кај едниот или ви смета кај другиот софтвер/уред?

Ја отворив темава баш затоа што нели андроидот владее во моментов, и ме интересира ШТО Е ТОЛКУ ДОБРО таму а не кај ајфон? 95% од сите што имаат андроид, имаат затоа што мразат ајфон, а не ни знаат зашто.....

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Обично кога некој се потсмева на нечиво мислење, има аргументи и факти да го поткрепи своето. Во спротивно, се испраќаат :pos: смајлиња. Ајде сега, затоа што си умен, врати ми на ова мислење, а не на тоа што треба.

И не ве сваќам, зашто одите одма со навреди и омаловажувачки коментари, кога од вас се бара да се искажете и (по можност) да докажете што толку ве влече кај едниот или ви смета кај другиот софтвер/уред?

Ја отворив темава баш затоа што нели андроидот владее во моментов, и ме интересира ШТО Е ТОЛКУ ДОБРО таму а не кај ајфон? 95% од сите што имаат андроид, имаат затоа што мразат ајфон, а не ни знаат зашто.....
Друже ај ѕирни ги твоите реплики и на магистар Мац на моите постови (од кога се разви дискусијата) и пак размисли убаво кој вреѓа и омаловажува. Со тебе немав никаков контакт, сети се што пиша. Не е iphone-от толку колку што има полтронство глобално и влечење на "стара слава"..

Kajgana Shop

На врв Bottom