Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Од кој аспект бараш разлика,не те разбирам?
koi se prednostite na onie koi odat razgoleni ne zboruvam celosno i koi pravat bludnistvo ili povikuvaat na toa za razlika od oni koi se obleceni da receme kako muslimanka ili kako kalukerka koja zivee zivot povlecen ne pravat blud i ne go sirat bludnistvoto, sto mislis koja e podobra osoba, onaka prasanje do tebe.

M

Muranyi

Гостин
koi se prednostite na onie koi odat razgoleni ne zboruvam celosno i koi pravat bludnistvo ili povikuvaat na toa za razlika od oni koi se obleceni da receme kako muslimanka ili kako kalukerka koja zivee zivot povlecen ne pravat blud i ne go sirat bludnistvoto, sto mislis koja e podobra osoba, onaka prasanje do tebe.
Ќе ти одговорам кога ќе имам барем малку повеќе време,во подфорум религија.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
a ima li razlika onoj koj e nevernik ne zboruvam kako tebe kako oni koi razmisluvaat kako da gi unistat onie koi se vernici i kako da gi unistat onie koi se poslabi od niv, i vojuvaat za nivni interesi bez zal kon nevinoto naseleni,, kako sto im nametnuva nivnata izopacena ideologija
Ама ја испреврти работата од што немаш што да кажеш :pos::pos::pos:

За кои тоа неверници ми зборуваш во болдот?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ќе ти одговорам кога ќе имам барем малку повеќе време,во подфорум религија.
dobro be priatele pozdrav od mene
--- надополнето: 11 јули 2012 во 16:27 ---
Ама ја испреврти работата од што немаш што да кажеш :pos::pos::pos:

За кои тоа неверници ми зборуваш во болдот?
a najlos e onoj koj se potsmeva na drugite onaka rekov samo koja e razlikata

?

..........

Гостин
Разликата е во тоа што едните се фанатици, и живеат според правилата на религијата, исплашени изманипулирани, понижени, покорни, па ако треба и на +50 степени ќе одат забулени на сонце...
А другите ти се опуштени од тие религиозни и конзервативни спреги, се шетат полуголи, си ги ладат пичките, се ебат, уживат во животот, тоа им причинува задоволство:cool: нема ништо лошо во тоа, затоа алфа муслиманските мажјаци, треба да ги ослободат жените, да им дадат слобода да прават тоа што сакат, не само да се зверат како дивјаци по разголените немуслиманки а нивните да ги третират како животни... сигурно и муслиманките сакат да се облечат сексли привлечно, и да си ги ладат, на ова жешко богами црвја може да им фатат под доа мантиите....но пуста религија, некоја ќе си ја лади, некоја ќе врие на жешково, јебига на кој колку му сече...:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
a ima li razlika onoj koj e nevernik ne zboruvam kako tebe kako oni koi razmisluvaat kako da gi unistat onie koi se vernici i kako da gi unistat onie koi se poslabi od niv, i vojuvaat za nivni interesi bez zal kon nevinoto naseleni,, kako sto im nametnuva nivnata izopacena ideologija
Секако бе Ел Кевсер дека има.

Било кој што би сакал да уништи некого само заради залуденост било политичка или религиска, а тие што треба да се уништат се невини, е апсолутно за осуда.

Религијата и идеологијата имаат многу блиска врска, барем јас имам така согледано.

Најсилан е кај Исламот, и затоа има толку противници во денешно време.

У суштина апелирам да што поскоро завладее секуларизмот, да религијата ја снема,само поради прогресивна еволуција на човековата матрица.
Верата е сосема нешто друго, и јас правам дистинкција меѓу вера и религија.

Но, за жал денес религијата ја користи верата и луѓето на кои верата им е најсвето нешто во животот, за дневно политички потреби.

За сето ова да почне да дејствува во позитивен смисол неопходно е што повеќе образовани луѓе, кои ќе ја сфатат предноста на науката во развојот на човештвото и полека ќе добива на сила алтруизмот, филантропијата и хуманизмот.

Тоа се отприлика моите гледишта, генерално земено.

Исламот е само капката која прелева, бидејќи има најсилно организирана интституционализирана религикса форма, во денешно време, а со самото тоа, се случуваат и секојдневните проблеми.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Разликата е во тоа што едните се фанатици, и живеат според правилата на религијата, исплашени изманипулирани, понижени, покорни, па ако треба и на +50 степени ќе одат забулени на сонце...
А другите ти се опуштени од тие религиозни и конзервативни спреги, се шетат полуголи, си ги ладат пичките, се ебат, уживат во животот, тоа им причинува задоволство:cool: нема ништо лошо во тоа, затоа алфа муслиманските мажјаци, треба да ги ослободат жените, да им дадат слобода да прават тоа што сакат, не само да се зверат како дивјаци по разголените немуслиманки а нивните да ги третират како животни... сигурно и муслиманките сакат да се облечат сексли привлечно, и да си ги ладат, на ова жешко богами црвја може да им фатат под доа мантиите....но пуста религија, некоја ќе си ја лади, некоја ќе врие на жешково, јебига на кој колку му сече...:)
heheh ama recnik na govor koristis , bravo za tebe,
poboznosta e bozji dar so koj gi pocestuva iskrenite vernici vodeni od poboznosta vernikot go sledi praviot pat pat nasocen kon najvisokite dostignuvanje na coveckiot duh i coveckite soznanija,
pa nazdravje neka vie ladete se , uzivajte i vrsite bludnistvo kako zivotnite na otvoreno , toa vi pricinuva zadovolstvo , nema vo toa nisto loso , zarem ima nesto loso vo toa?, mozes slobodno zenata da si ja zamenuvas so drug i ti da si odis so negovata , ima nesto loso vo toa , pa i jas velam nekoj ke se ladi a nekoj ke vrie na zeskoiot ogan,pa nazdravje naka vie sto da vi recam si go odbral toj pat pa uzvivaj ,a nie ne se sekiraj za nas nie ke vrieme na zeskovo, jebiga tebe poveke ti sece:)
--- надополнето: 11 јули 2012 во 17:19 ---
Секако бе Ел Кевсер дека има.

Било кој што би сакал да уништи некого само заради залуденост било политичка или религиска, а тие што треба да се уништат се невини, е апсолутно за осуда.

Религијата и идеологијата имаат многу блиска врска, барем јас имам така согледано.

Најсилан е кај Исламот, и затоа има толку противници во денешно време.

У суштина апелирам да што поскоро завладее секуларизмот, да религијата ја снема,само поради прогресивна еволуција на човековата матрица.
Верата е сосема нешто друго, и јас правам дистинкција меѓу вера и религија.

Но, за жал денес религијата ја користи верата и луѓето на кои верата им е најсвето нешто во животот, за дневно политички потреби.

За сето ова да почне да дејствува во позитивен смисол неопходно е што повеќе образовани луѓе, кои ќе ја сфатат предноста на науката во развојот на човештвото и полека ќе добива на сила алтруизмот, филантропијата и хуманизмот.

Тоа се отприлика моите гледишта, генерално земено.

Исламот е само капката која прелева, бидејќи има најсилно организирана интституционализирана религикса форма, во денешно време, а со самото тоа, се случуваат и секојдневните проблеми.
koga islamot ke go snema togas ke go snema i dunjalukot

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
toa znaci deka koga islamot ke go snema nema da postoi ovoj svet vo koj zivees ti i jas,ajde pozdrav odam sega bidimi pozdraven,.
Е ај поздрав.

Нели ти реков дека клучно е образованието и науката за да има прогресивна "еволуција" на мислата.

Очигледно не си разбрал, штом пиша вакво нешто.

Јеби га, рано е уште.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Државата секако.Не ме сфаќај погрешно,никој не ми пречи само лицемерно е некој да се шета замотан во алишта а јас сакам гол да шетам и ако излезам гол ќе ме направат будала или ќе ме уапсат.
Пријателе одењето гол е исто онолку глупо како и одењето скроз замотам како нинџа од глава до пети, со само две мали кругчиња околу очите колку да се гледа патот ............ значи постои одреден светски прифатен кодекс на облекување, ниту скроз гол, ниту пак скроз нинџосан од глава до пети(и тоа на +40степени) ........... на пр. нека носат шамии, шамиите не им го покриваат лицето, а плус и шамиите се дел од традицијата(и нивна, а и наша) и нашите баби носеле шамии до пред 50/100 год. ............ проблемот е во тоа што тие се целосно покриени, дури и носат црни ракавици на рацете, лицето им е целосно покриени со само два мали отвора околу очите ............ е сега од друга страна исто така сум строго и против носењето на провокативна облека и премногу голотија ............. ако е женско незначи дека треба да оди како гола кучка по улица ......... а дома во своја куќа/стан ако сака некој/а нека се облече и како космонаут .......... збориме за јавни места значи(ван куќа/стан) !

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Па еве ти една паралела.
За убиените деца на Смилковско езеро, требаше со булдужери да се срамнат со земја
сите дивоградби во село Сингелич (или Асанбег) ако сакаш повеќе.
Не дека јас како Македонец така сакам, туку дека влечеме паралели, така
прават Евреите кога ќе им убијат војник.
После, ако влечеме паралели, 65ка, не треба да проаѓа низ истово место пошто
многу ја кршат, па треба и без автобус да останат жителите исто така прават Евреите.

Ова да се влечат паралели меѓу Македонија и Израел е најголема глупост
што сум ја прочитал на интернетов оваа година.

Ако се влечат паралели, натовари се со динамит и влези во некоја градинка.
Така може? Ем шехид, ем 72 девици, а и јака паралела ќе повлечеш.....
Така прават Палестинците.

Тешко и на државата и на народот со малоумни испрани мозоци
од двете страни. Само најстрашно од се е што, со секоја невина жртва
се повеќе брадосаните се оддалечуваат од цивилизацијата и од нормалниот
начин на живот. Кога ќе се свртиш околу себе и кога ќе гледаш само кефири,
ако имаш 2 грама мозок, стај си го прстот на глава и размисли. Неможе сите
да нечинат само ти да чиниш.
Ја го сечам по втор пат ако ти си ме разбрал и знаеш што пишувам!:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom