Муслимански контролираниот Египет размислува да ги уништи "паганските" Големи Пирамиди

• Креатор на темата Антоние
  • Време на започнување
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
:eek: Во 21 век ова?

Ај што ја запалиле и уништиле на времето Александриската библиотека поради исти глупи побуди,
Прво, со резерва ја примам оваа вест и знам дека тоа нема никогаш да се случи, а потоа: Александриската библиотека моме ниту ја запалија ниту ја уништија муслиманите.

Едуцирај се малце:

http://www.islamska-zajednica.hr/pisani_materijali/aleksandrijska_knjiznica.pdf
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:50 ---
Лугето кои ги изградиле пирамидите, биле многу поразвиени од денешниве цивилизации, ако може така да се наречат....

логор...логор треба за нив!
Огромен дел од човечката цивилизација е зачувана благодарение на муслиманите, ама вие сте навлегле во анти исламска еуфорија и наместо факти изнесувате :гомце:.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прво, со резерва ја примам оваа вест и знам дека тоа нема никогаш да се случи, а потоа: Александриската библиотека моме ниту ја запалија ниту ја уништија муслиманите.

Едуцирај се малце:

http://www.islamska-zajednica.hr/pisani_materijali/aleksandrijska_knjiznica.pdf
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:50 ---

Огромен дел од човечката цивилизација е зачувана благодарение на муслиманите, ама вие сте навлегле во анти исламска еуфорија и наместо факти изнесувате :гомце:.

Ти не знаеш, туку само посакуваш да не се случи оваа вест оти тоа би било нешто без преседан, за кое Исламот не би имал веќе соодветно оправдание.

Ме интересира, што мислиш, околу тоа кој би лиферувал ваква лажна информација (бидејќи и мене ми стои дека би било голема глупост ова) и со каква цел?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ти не знаеш, туку само посакуваш да не се случи оваа вест оти тоа би било нешто без преседан, за кое Исламот не би имал веќе соодветно оправдание.

Ме интересира, што мислиш, околу тоа кој би лиферувал ваква лажна информација (бидејќи и мене ми стои дека би било голема глупост ова) и со каква цел?
Прво: - Исламот апсолутно не е крив за постапките на муслиманите,во контекст на правилото: " Судете им на муслиманите според начелата на исламот, а не судете му на исламот според постапките на муслиманите!"

Второ: Не знам кој лиферува ваква информација, ама знам дека е доста сомнителна од причина што историјата ме научила дека муслиманите многу допринеле за зачувување на многу историски градби, книги и останато човечко ( културно) наследство.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

..ај сеа не паничете...знаете ли кој напор треба да се срушат пирамидите и околина??? Па науката уште не смислила објаснување како се изградени , не пак некои припрости џукели да ги срушат????

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прво: - Исламот апсолутно не е крив за постапките на муслиманите,во контекст на правилото: " Судете им на муслиманите според начелата на исламот, а не судете му на исламот според постапките на муслиманите!"

Второ: Не знам кој лиферува ваква информација, ама знам дека е доста сомнителна од причина што историјата ме научила дека муслиманите многу допринеле за зачувување на многу историски градби, книги и останато човечко ( културно) наследство.
Дали болдов е однапред добро смислено алиби за секоја глупост што ќе ја направат муслиманите, како би останатите муслимани останале апсолутно невини и продолжат со мирољубивиот Ислам?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Осеќам за брзо време итна "потреба" од интервенција на НАТО и стационирање американски војски...
Се во служба на мирот.

H

HITCH

Гостин
И после ќе направат постари и уште поубави пирамиди. Овој пат ќе бидат изградени со модерна опрема, а не робови да влечат, да пустат... ем ќе нема затворени и непознати простоирии, се` ќе си биде на увид на јавноста.

Браво, каква брилијантна идеа!

П.С. Што бидна со новата и постара џамија во Струга?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ne be see ok sega nema vandalizam i brutalnost kaj niv , kako nekni sto nekoj od forumov me izvreka sto sum go odobril videoto so izraelskiot vojnik koj go tepa deteto arapce , e ova e bas civilizirano .Ma site se isti , i tie tamu i ovie tuka nasive se do eden imaat isti naravi ist mentalitet i ista cel , zatoa mora ostanatiot svet da si stavi prst na celo i da razmisli sto pravi.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Би напишала сериозен коментар... навистина би напишала за тоа колку лудилото на човештвото повеќе не се издржува и како од ден на ден слушам вести кои сериозно придонесуваат да ми се намалува вербата во подобро утре за сите луѓе ширум светот... ама што и да напишам нема да ја долови мојата запрепастеност од муабетот, па затоа единствено ми преостанува да кажам:
Џони, ла хента еста муј лока... Ват д фак бе?!:eek:

K

kalimer0

Гостин
Нека пробаат да уништат некое "паганско" културно богатство на Русија.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
:eek: Во 21 век ова?
Не.
Значи немој да забораваш дека не живееме сите во 21ви век.
Они живеат во 15ти.
1433 година е по нивен календар.
А и по све останато.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Не.
Значи немој да забораваш дека не живееме сите во 21ви век.
Они живеат во 15ти.
1433 година е по нивен календар.
А и по све останато.
Затоа не ги сакаат телевизорите.(y)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Александриската библиотека први христијаните ја уништиле на чело со патријархот Кирил Александриски и ја претвориле во штала. Глеј го Аgora.
Добро моиве кратки запознавања во врска со случајот се од википедија ама твоиве па од филм. Не заебавај :) Го гледав Агора океј филм, сакам историски филмови ама филм си е филм не е никаков приказ на факти...
P.S. факт е дека христијаните, особено свештениците се во немилост на холивуд...

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Добро моиве кратки запознавања во врска со случајот се од википедија ама твоиве па од филм. Не заебавај :) Го гледав Агора океј филм, сакам историски филмови ама филм си е филм не е никаков приказ на факти...
P.S. факт е дека христијаните, особено свештениците се во немилост на холивуд...
Еве податок од српска, православна википедија, да не речеш дека е заговор против рисјаните.

Хришћанско уништавање 391. године

Убрзо након што је 387. године хришћанство постало државна религија Римског царства, цар Теодосије I 391. године наређује унуштавање свих паганских храмова. Тадахришћани, на челу са александријским патријархом Теофилом, спаљују Александријску библиотеку.[2]
Само што овде некој Теофил се спомнува, а не Кирил.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Еве податок од српска, православна википедија, да не речеш дека е заговор против рисјаните.

Само што овде некој Теофил се спомнува, а не Кирил.
Значи не негирам дека имало таква наредба и била спроведена но прашањето кој ја уништил библиотеката во Александрија е нешто околу кое не може да се договорат историчарите. Како што кажав имало 4 запишани напади. Ете тој по наредба на папата, по наредба на калифот омар, по грешка на јулие цезар и не знам кој беше уште еден. Како и да е не е типичен пример за уништување заради христијански фанатизам...

Kajgana Shop

На врв Bottom