Муслимански контролираниот Египет размислува да ги уништи "паганските" Големи Пирамиди

• Креатор на темата Антоние
  • Време на започнување

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
:eek: Во 21 век ова?

Ај што ја запалиле и уништиле на времето Александриската библиотека поради исти глупи побуди, не се опаметиле? Илјадници вредни книги се изгубени, ради каприци на некои поединци користејќи ја религијата.

Треба да си отиден со паметот и за да помислиш да се рушат такви ремек дела, споменици на времето, нешто што опсотило толку време. Но, добро, повеќето и се отидени. Се надевам само на помислите и удирањето во гради ќе останат.
...nea ja unistile hristijanite, isto po osnov paganizam ..., muslimanite togas uste ne bile izmisleni..;)
..definitivno Gospod se kine od smeenje koga gleda koja ne se budala go slavi i tumaci..., mislev na onoj poznat pod imeto: Amon Ra, Buda, Manitu, Zevs, Odin, Perun itn.itn. Ne moze da se nacudi na ovie ...Coca Cola, Pepsi Cola, Citro-Tora in slicni multi level pijacki za narod....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Некогаш муслиманите за време на Саладин се сметаа за интелектуалци со почит и толеранција.
Којзнае, може и неговото име еден ден ќе го избришат...
I se pogodi Saladin koj e od kurdite da im go spasuva gazot na muslimanite vo toa vreme.
Ni togash nemalo pocit i nemalo tolerancija.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Некогаш муслиманите за време на Саладин се сметаа за интелектуалци со почит и толеранција.
Којзнае, може и неговото име еден ден ќе го избришат...
Веќе и пробуваат нешто слично да направат, сакаат да го претстават како Арап а Саладин бил Курд. И кај нив работите се многу измешани единство наоѓаат само во Исламот уште и тој да го немаат очи ќе си извадат меѓусебно. А па од друга страна религијата е таа што ги уназади и им го изгради менталниот склоп кој што го имаат денес.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во Египет огромен процент од БДП-то му припаѓа на туризмот така да не вервам дека тоа ќе се случи.
Демек им е гајле. Ваквите власти никогаш не мислат на такви работи, туку само да си изгураат што мислат.

Очекувајте Египет да се затвори како држава и да стане закржлавена исламска држава, без никаков допир со другите неисламски држави.

L

.Lost Angel.

Гостин
Јас го зна лекот за овие мухадеџини една атомска во арабија и Америка и ајт упм :mad: од Америве и од овие умрениве мухадиниве веќе дерман човек да нема :confused: ќе уривале господ да ги урне умрени :confused:

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Египет е држава голема по повржина па и по население (82 милиони). Ќе биде интересно како ќе се одвиваат работите. Дали и тие ќе дозволат да тргнат по патот на Иран, кога од една од најпрозападните и либерални држави, стана исламска република во која сега се дебатира дали жена смее да вози кола.

?

..........

Гостин
...nea ja unistile hristijanite, isto po osnov paganizam ..., muslimanite togas uste ne bile izmisleni..;)
..definitivno Gospod se kine od smeenje koga gleda koja ne se budala go slavi i tumaci..., mislev na onoj poznat pod imeto: Amon Ra, Buda, Manitu, Zevs, Odin, Perun itn.itn. Ne moze da se nacudi na ovie ...Coca Cola, Pepsi Cola, Citro-Tora in slicni multi level pijacki za narod....
Авиатичар суров си! :pos:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не се нормални еј..

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
А што може да се очекува од една раса која е дивјачки настроена кон се што не е муслиманско?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
нема да се оствари од една едноставна причина што тоа е домашно наследство на египјаните.
Така да колку и да се луду нема да го уништат своето културно наследство.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:eek: Во 21 век ова?

Ај што ја запалиле и уништиле на времето Александриската библиотека поради исти глупи побуди, не се опаметиле? Илјадници вредни книги се изгубени, ради каприци на некои поединци користејќи ја религијата.

Треба да си отиден со паметот и за да помислиш да се рушат такви ремек дела, споменици на времето, нешто што опсотило толку време. Но, добро, повеќето и се отидени. Се надевам само на помислите и удирањето во гради ќе останат.
кој ја запалил Александриската библиотека ?

S

Shaman

Гостин
Ги заболе фундаменталистите за БДП и за туризам.
Ако навистина намислиле ќе го направат тоа.
Во последниве неколку недели преку 200 христијани
се убиени, само затоа што се христијани.
Овие брадосаниве се дуваат како пауни и мислат дека
муслиманското единство е заслужно за успехот на арапската
пролет. Само не се ни свесни колку грешат.
Убаво се фатија во мрежата на западот и играат како тој
им свири, за на крај кога ќе ги искористи да ги путне како
партали. Истото ќе им се случи и на комшиите наши, кога
ќе дојде денот да се средат сметките, зошто се убиваат деца,
зошто се убива човек што отишол да запали свеќа на гробишта.
Тоа што многу малку од нив го знаат е дека, најголемиот дел
од најбогатите комшии се веќе преминати во христијанство, со
цел да си ги зачуваат богатствата.

Штета голема ако отидат пирамидите... ама тоа е.
Глуп, неинтелигентен и необразуван човек, можеш
да го лажеш како сакаш.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
значи нема да се мешам околу темата, туку околу коментарот..друже внимавај што зборуваш, срамота... јас имам многу другари, христијани, од детство, заедно сме растеле и до ден денеска се дружиме, и се почитуваме низ маало како браќа...да ти кажам јас како горд муслиман не се исплашив од зборовите што ги напиша и немам намера да прекинам 20 години другарство само поради тоа што си напишал
А кој те тера да прекинуваш ?
Никој !

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Па не знам баш, ме заинтригира конкретно кој ја уништил. Сеуште има поделени мислења има четири запишани уништувања од кои последното е по наредба на калифот Омар. Како и да е доколку можеме да најдеме некакви оправдувања за тој период (неприфатени цивилизациски вредности) кое е оправдувањето во 21 век...

Член од
24 април 2008
Мислења
10.978
Поени од реакции
12.405
Тоа е таа благородна и племенита религија. Фала ви Запад, што го ослободивте Египет!
Мала поправка:

Благодарност до Џорџ Сорос, Џими Картер, Хилари Клинтон, Барак Обама, и се разбира, огромна благодарност до пуленот на СиЕнЕн, Андерсон Купер, кој со огромно задоволство известуваше директно од Каиро и од Александрија, додека се соборуваше режимот на тоталитарниот претседател на Египет, но истовремено повеќе од 35 години верен пријател и сојузник на Западот и на Израел, Хосни Мубарак.

Истиот тој Андерсон Купер неодамна на светската јавност и откри дека е хомосексуалец, со надеж дека така ќе успее да ја спаси гледаноста на СиЕнЕн од новите длабочини кои ги достигнува бидејќи никој повеќе не и верува на таа пропагандистичка машинерија на Демократската Партија на САД, но за негова несреќа, гледаноста на СиЕнЕн и понатаму соборува нови рекорди во опаѓање, изгледа и на хомосексуалците им дојде преку глава од лагите на левичарите од типот на Демократската Партија на САД, Барак Обама и нивната пропагандистичка машинерија СиЕнЕн.

No fucking way .. Чисто сумњам дека тоа ќе се десе. Joк !
нема да се оствари од една едноставна причина што тоа е домашно наследство на египјаните.
Така да колку и да се луду нема да го уништат своето културно наследство.
Па веќе воведоа забрана за носење бикини на египетските плажи, забрана која важи и за домашните и за странските туристи, секоја египетска жена која ќе се осмели да се појави на јавно место облечена како современа западна жена, а не како страшило во бурка, без разлика на која возраст е, доколку е сама, војниците имаат право да си ги пикаат своите раце во нејзиното меѓуножје за да се уверат дали е сеуште девица или не, бидејќи "религијата на мирот" тоа им го дозволува.

Во такво тазе "демократизирано" општество, предлогот за запечатување и изолирање на пирамидите и сфингите или нивно минирање и рушење, секако дека е добредојден.

Само сеуште немам сконтано дали оваа таканаречена Арапска пролет, која всушност е Арапска зима, бидејќи секаде каде што поминала, со себеси има донесено се и сешто, само не слобода и демократија, Западот ја промовира и поддржува со цел да започне војна во која, се разбира, победниците на дебело ќе профитираат, или целта на Западот е да го зголеми своето влијание во северна Африка и југозападна Азија без воена победа во истите тие региони.

Kajgana Shop

На врв Bottom