ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мора да сум во тие 5%.. А како ја пресмета статистикава?
Епа како прво види од што материјал се направени. Пробај експериментирај, пушти го од високо. И кажи што ќе се случи.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Епа како прво види од што материјал се направени. Пробај експериментирај, пушти го од високо. И кажи што ќе се случи.
Ти кажав што се случи, нема ниту една гребнатинка на екранот, сакаш верувај- сакаш не.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ти кажав што се случи, нема ниту една гребнатинка на екранот, сакаш верувај- сакаш не.
Си имала среќа тогаш. Затоа што многу од нив кога ќе паднат се кршат.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
1. Не сум луд да давам 600 евра за мобилен
2. Имам блутут (не само за слушалки)
3. Реално кажи ми, кога последен пат си користел блутут? И пак реално, колку често користиш блутут ти и тие околу тебе? ;)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 00:50 ---
I jas ne davam tolku pari za telefon, super ako go dobijam na poklon :).
Muabetot mi bese deka so tie 20 kao golemi apdejti mozea da napravat da imas i filesharing, ama ne go napravija, a go imaa hardverski vgradeno.
Koristam bluetooth, mozda ne sekojdnevno. Ako e taka, kazi mi kolku ludjevo koristat exchange na telefonot, a imaat smartphone.
Jas koristam, ama 80% ludje sto znam, sto imaat smartphone ne go koristat. Vo muabetov ne e poentata koj sto i kolku koristi, nego sto imas kako opcija.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ваљда имаш по 600 еура на секој 3 месеци за нов телефон!
Хах, малку саркастично. :) Немам за толку но можам да си дозволам барем да го сменам за година-две што мислам дека е сосема нормално. :)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:20 ---
Kupuvas iPhone od 600 evra i nemas bluetooth koj go imaat najeftinite "djubrinja" od Nokia, Samsung...
Ustvari imas, ama samo za headset ;).
Многу точно, една од најглупите работи кај iphone е токму ова. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хах, малку саркастично. :) Немам за толку но можам да си дозволам барем да го сменам за година-две што мислам дека е сосема нормално. :)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:20 ---

Многу точно, една од најглупите работи кај iphone е токму ова. :)
Еве и за тебе истово објаснување и прашање:

1. Не сум луд да давам 600 евра за мобилен
2. Имам блутут (не само за слушалки)
3. Реално кажи ми, кога последен пат си користел блутут? И пак реално, колку често користиш блутут ти и тие околу тебе? ;)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
hahah, tolku od ovaa tema, postavuva prasanja na koi gi znae odgovorite...
sega znaci ne e bitno dali ima, nego bitno e dali i kolku go koristis?

decki kupuvajte i koristite sto najmnogu vi lega...site imaat prednosti i mani vo odnos eden na drug...po muabetov do sega, nema sovrsen smatphone i nema da ima. sekogas ke mu fali nesto ili ke mu najdeme mana nekoja...

da probame da ja svrtime temata, iPhone useri da kazat sto bi sakale od Android i obratno...:)?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
hahah, tolku od ovaa tema, postavuva prasanja na koi gi znae odgovorite...
sega znaci ne e bitno dali ima, nego bitno e dali i kolku go koristis?

decki kupuvajte i koristite sto najmnogu vi lega...site imaat prednosti i mani vo odnos eden na drug...po muabetov do sega, nema sovrsen smatphone i nema da ima. sekogas ke mu fali nesto ili ke mu najdeme mana nekoja...

da probame da ja svrtime temata, iPhone useri da kazat sto bi sakale od Android i obratno...:)?
Не е дали има, туку си има блутут нормален. А од андроид би зел само поголем екран, другото си е перверзија.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Не е дали има, туку си има блутут нормален. А од андроид би зел само поголем екран, другото си е перверзија.
Druze, android e operativen. Samsung pravi ekrani.
Muabetov bese sto bi sakal da imas na iOS od Android.
Ama nema vrska, nema svrha da se prodolzi muabetov stom ti iPhone-ot najdobar, drugoto ti e perverzija...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Еве и за тебе истово објаснување и прашање:
Eве и за тебе одговор, нон-стоп користам блутут, највеке за поврзување на телефонот ( за тел. разговори) со радиото во кола, поврзување со аудио систем дома (слушање музика од телефон на Hi-Fi), трансфер на музика и други фајлови со лаптопот, плус користам понекогаш и блутут слушалка. Се надевам доволно беше. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Druze, android e operativen. Samsung pravi ekrani.
Muabetov bese sto bi sakal da imas na iOS od Android.
Ama nema vrska, nema svrha da se prodolzi muabetov stom ti iPhone-ot najdobar, drugoto ti e perverzija...
Чим пишав дека од андроид сакам само екранот, значи софтверски ништо не би ми требало од нив, не ли е јасно? :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Чекај да станат овие со Android, посреќни ќе бидат на ова него кога добиваат еден од двата официјални апдејти!
Или еден од десетиците "неофицијални" (кои најчесто се подобри од "официјалните").

Kajgana Shop

На врв Bottom