Кој е Исус Христос?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ако е Исус Акбар тогаш зошто умре?

Каков е тој Бог кој може да умре?

Мудроста БОЖЈА е Единствениот добар и вистински Пастир!!!

Исус е инкарнација на првородената Мудрост БОЖЈА, Која не само што доброволно умре, туку и воскресна од мртвите!

Имам власт да го дадам животот и власт имам пак да си го земам.
Оваа заповед ја примив од Својот Отец.

(Ев. Јован 10:18)

... За сите верници ( од било која религија) повеќе од јасно е дека душата е Божји производ и како таква е бесмртна и го продолжува своето битисување на другиот свет (после смртта), па јас само го поврзав тоа што Чорбаџија го изнесе како аргумент демек телото Христово (овосветско) умрело, а душата останала, како нормална работа кај сите луѓе . Тука апсолутно не мислев да се мерам со Исус по моралните и другите квалитети. Ако мислев на тоа, според Исламот сум направил голем и тежок престап.

И на крајот само да те опоменам да внимаваш со какви зборови се обраќаш или алудираш кон нашиот Пратеник Мухаммед а.с. !
.

Ако човекот како дете не поверува и со детско срце не Го прифати Евангелието на Единствениот Вистински и Совршен Бог - Кое што е во Исус Христос отелотворената вечна Мудрост БОЖЈА - , тогаш тој човек никогаш нема вистински да Ја осознае Вистината за Единствениот Вистински и Совршен Бог, за душата, вистинскиот Ислам, вистинските пратеници, вистинските Апостоли, ... и засекогаш ќе остане во темнина, за која ќе верува дека е ’’светлина’’!

... не плашете се од оние што го убиваат телото, а душата не можат да ја убијат; туку плашете се повеќе од Оној Кој може и душата и телото да ги погуби во пеколот!

(Ев. Матеј 10:28)

Кликни тука (и после на видеото) за да ја видиш праксата која потекнува од лажниот ’’бог’’, ’’пророк’’ и ’’ислам’’, за кого што верувате дека е “вистински“!

.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мудроста БОЖЈА е Единствениот добар и вистински Пастир!!!

Исус е инкарнација на првородената Мудрост БОЖЈА, Која не само што доброволно умре, туку и воскресна од мртвите!

Имам власт да го дадам животот и власт имам пак да си го земам.
Оваа заповед ја примив од Својот Отец.

(Ев. Јован 10:18)

.

Ако човекот како дете не поверува и со детско срце не Го прифати Евангелието на Единствениот Вистински и Совршен Бог - Кое што е во Исус Христос отелотворената вечна Мудрост БОЖЈА - , тогаш тој човек никогаш нема вистински да Ја осознае Вистината за Единствениот Вистински и Совршен Бог, за душата, вистинскиот Ислам, вистинските пратеници, вистинските Апостоли, ... и засекогаш ќе остане во темнина, за која ќе верува дека е ’’светлина’’!

... не плашете се од оние што го убиваат телото, а душата не можат да ја убијат; туку плашете се повеќе од Оној Кој може и душата и телото да ги погуби во пеколот!

(Ев. Матеј 10:28)

Кликни тука (и после на видеото) за да ја видиш праксата која потекнува од лажниот ’’бог’’, ’’пророк’’ и ’’ислам’’, за кого што верувате дека е “вистински“!

.

Спирос бе јебо те видеото, грозоморно е.

Не постирај вакви работи, знаеме сите што сорта се ова мухамеданциве, и дека основна цел им е да ги уништат сите што се немуслимани.

Арно ама, нештата се менуваат.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Спирос бе јебо те видеото, грозоморно е.

Не постирај вакви работи, знаеме сите што сорта се ова мухамеданциве, и дека основна цел им е да ги уништат сите што се немуслимани.

И после липаш кога ќе те подберам и се правдаш демек не си генерализирал.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 23:45 ---
Кликнав и слободно можам да ти кажам дека ваква пракса не потекнува од како милуваш да го наречеш вистинскиот ислам.;)

Вакви имбецили кои мислат дека шеријатот можат да си го толкуваат и практикуваат како што сакаат и кога сакаат без око да ми трепне би ги драл со тап нож.:mad: Овие копилиња отсекогаш давале најгрда слика и реклама за исламот и муслиманите. Па побогу шеријатот е организиран систем, а не правило на хорда шејтанови слуги.:mad:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Кликнав и слободно можам да ти кажам дека ваква пракса не потекнува од како милуваш да го наречеш вистинскиот ислам.;)

Вакви имбецили кои мислат дека шеријатот можат да си го толкуваат и практикуваат како што сакаат и кога сакаат без око да ми трепне би ги драл со тап нож.:mad: Овие копилиња отсекогаш давале најгрда слика и реклама за исламот и муслиманите. Па побогу шеријатот е организиран систем, а не правило на хорда шејтанови слуги.:mad:

.

Секој кој што Го негира или девалвира Евангелието на вечната Мудрост БОЖЈА (Исус), е слуга на шејтанот!

Секој!

Денот доаѓа кога сите ќе ја распознаат, препознаат и знаат Вистината !

Амин

.

Спирос бе ... грозоморно е.

.

Се извинувам за видеото и за други факти кои повредуваат!

Простете и не заборавете: Ве сакам сите!

.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
.

Секој кој што Го негира или девалвира Евангелието на вечната Мудрост БОЖЈА (Исус), е слуга на шејтанот!

Секој!

Денот доаѓа кога сите ќе ја распознаат, препознаат и знаат Вистината !

Амин

.

.

Се извинувам за видеото и за други факти кои повредуваат!

Простете и не заборавете: Ве сакам сите!

.

Најголеми девалватори се оние кои што се дрзнале да го поистоветат со Бога. Е тие се слугите шејтанови!;)

П.С. И ние те сакаме!:icon_mrgr:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Овде гледам осуда од твоја страна кон чинов, што го поздравувам.

Дали по тебе и шеријатот е за осуда, а со самото тоа и шиитите кои го практикуваат?

Поправи ме ако грешам, но вие тука сте сунити, како и поголем дел од Иран и Ирак, наследници на Персискaта култура и традиција на живот, која се обидувавте да ја пренесете и горе доле успешно ја измоделиравте за потребите на денешното време.

Од каде излегоа шиитите и шеријатот, за да го наметнат своето заостанато, зло и агресивно влијание врз целата исламска култура?

Дали сметаш дека шиитите кои можеби и видоизменето го толкуваат шеријатотот, с епричината за генерализацијата на сите муслимани и нивно ставање во ист кош?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Вакви имбецили кои мислат дека шеријатот можат да си го толкуваат и практикуваат како што сакаат и кога сакаат без око да ми трепне би ги драл со тап нож.:mad:
А ти како би ги толкувал следниве хадиси:

Bukhari, volume 9, #17
"Narrated Abdullah: Allah's Messenger said, "The blood of a Muslim who confesses that none has the right to be worshipped but Allah and that I am His Messenger, cannot be shed except in three cases: in Qisas (equality in punishment) for murder, a married person who commits illegal sexual intercourse and the one who reverts from Islam (Apostate) and leaves the Muslims."

Bukhari, volume 9, #57
Narrated Ikrima, "Some atheists were brought to Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's messenger forbade it, saying, "Do not punish anybody with Allah's punishment (fire)." I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger, "Whoever changed his Islamic religion, then kill him."

Bukhari, volume 9, #58
Narrated Abu Burda, "Abu Musa said.....Behold there was a fettered man beside Abu Musa. Muadh asked, "Who is this (man)?" Abu Musa said, "He was a Jew and became a Muslim and then reverted back to Judaism." Then Abu Musa requested Muadh to sit down but Muadh said, "I will not sit down till he has been killed. This is the judgment of Allah and his messenger," and repeated it thrice. Then Abu Musa ordered that the man be killed, and he was killed. Abu Musa added, "Then we discussed the night prayers .....

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
А ти како би ги толкувал следниве хадиси:

Bukhari, volume 9, #17
"Narrated Abdullah: Allah's Messenger said, "The blood of a Muslim who confesses that none has the right to be worshipped but Allah and that I am His Messenger, cannot be shed except in three cases: in Qisas (equality in punishment) for murder, a married person who commits illegal sexual intercourse and the one who reverts from Islam (Apostate) and leaves the Muslims."

Bukhari, volume 9, #57
Narrated Ikrima, "Some atheists were brought to Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's messenger forbade it, saying, "Do not punish anybody with Allah's punishment (fire)." I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger, "Whoever changed his Islamic religion, then kill him."

Bukhari, volume 9, #58
Narrated Abu Burda, "Abu Musa said.....Behold there was a fettered man beside Abu Musa. Muadh asked, "Who is this (man)?" Abu Musa said, "He was a Jew and became a Muslim and then reverted back to Judaism." Then Abu Musa requested Muadh to sit down but Muadh said, "I will not sit down till he has been killed. This is the judgment of Allah and his messenger," and repeated it thrice. Then Abu Musa ordered that the man be killed, and he was killed. Abu Musa added, "Then we discussed the night prayers .....
Ја ставам долар на тоа дека исламот прв ќе исчезне како религија... :)
Не од религиски, колку што од политички причини.
Жално е тоа што секојдневно умираат стотици за религиски убедувања, уште пожално е што ќе умираат илјадници...
Ама религијата си ја зема, ја зема, и ќе ја зема својата колатерална штета. Еден ден некои ќе се смеат на денешниве убедувања. Ќе не сметаат за диви животни. Ама ваљда за да дојдеме до тој ден, е потребно ова денес... Уште еднаш ќе напоменам, жално е, жална е религијата како концепт.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ја ставам долар на тоа дека исламот прв ќе исчезне како религија...
Јас ставам 100 долари дека и атеизмот ќе исчезне, и како идеологија и како убедување. Верувам дека кога Исус Христос ќе се врати, ќе исчезнат сите религии и суетни идеологии и целата Земја ќе има доволно и единствено вистинско познавање на Бог.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас ставам 100 долари дека и атеизмот ќе исчезне, и како идеологија и како убедување. Верувам дека кога Исус Христос ќе се врати, ќе исчезнат сите религии и суетни идеологии и целата Земја ќе има доволно и единствено вистинско познавање на Бог.
Прифаќам и качувам на 1000. спремен си?

Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
Кога примаш плата во долари, се во долари пресметуваш, дури и опкладата за ристоса.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прифаќам и качувам на 1000. спремен си?

Ја ставам 2 000 долари на тезата на Чорбаџија.:cool:

п.с Атеист внимавај, тука на темава Чорбаџија е на домашен терен, и е како Реал МАдрид на Бернабе, непобедлив :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ја ставам 2 000 долари на тезата на Чорбаџија.:cool:

п.с Атеист внимавај, тука на темава Чорбаџија е на домашен терен, и е како Реал МАдрид на Бернабе, непобедлив :)
Ајде збирам опклади, паре на сунце...:P

Kajgana Shop

На врв Bottom